Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Άμεση η κατάσβεση πυρκαγιάς στις Κ. Καρυές Μεγαλόπολης

Το Σάββατο, 01 Ιουλίου 2017 και Ω/15:24 κλήθηκε η Υπηρεσία μας για κατάσβεση πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει σε κτηνοτροφική εγκατάσταση (στάβλο) και επεκτάθηκε σε παρακείμενες δασικές εκτάσεις στην Τ.Κ. Κάτω Καρυών, Δ. Μεγαλόπολης.

Για το συμβάν αυτό ανταποκρίθηκαν από την Π.Υ. Μεγαλόπολης πέντε (5) πυροσβεστικά οχήματα με έντεκα (11) υπαλλήλους με επικεφαλή τον Διοικητή της υπηρεσίας μας Επιπυραγό Χρήστο Π. Μπουντούρη, ένα (1) όχημα της Π.Υ. Τρίπολης με δυο (2) υπαλλήλους, πεζοπόρο τμήμα της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Πελοποννήσου και δυο (2) πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου PZL.
Την διαχείριση του συμβάντος ανέλαβε αμέσως μετά την άφιξη του ο Διοικητής Νομού Αρκαδίας, Πύραρχος Αθανάσιος Αλ. Κολυβήρας .

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προέβησαν σε άμεση κατάσβεση της πυρκαγιάς προτού αυτή λάβει έκταση, πέραν του στάβλου που καταστράφηκε και τμήματος δασικής έκτασης, της τάξεως των τεσσάρων (4) στρεμμάτων.

Στον περιορισμό και στην έγκαιρη αντιμετώπιση συνέβαλαν :
- Ο Διευθυντής Λ.Κ. Μεγαλόπολης κ. Γίδης Κωνσταντίνος, με την άμεση ανταπόκρισή του και κινητοποίηση μηχανήματος έργου και υδροφόρας από τις εγκαταστάσεις του ορυχείου λιγνίτη της ΔΕΗ Μεγαλόπολης.

- Ο κ. Τσούτσουρας Κωνσταντίνος, εργοδηγός του Λ.Κ.Μ, για την καθοδήγηση του μηχανήματος έργου σύμφωνα με τις οδηγίες της υπηρεσίας μας.

- Ο κ. Φελούκας Γεώργιος, χειριστής του μηχανήματος έργου των ορυχείων του Λ.Κ.Μ. για τον χειρισμό του μηχανήματος (φορτωτή) που συνέδραμε στην αποκάθαρση του χώρου. Με την χρήση του μηχανήματος, επετεύχθη τόσο οικονομία δυνάμεων αλλά και χρόνου, αποδεσμεύοντας νωρίς τα πυροσβεστικά οχήματα για τις επικίνδυνες λόγω εποχής ώρες.

- Ο κ. Σωτηρόπουλος Ιωάννης, οδηγός του υδροφόρου οχήματος του Λ.Κ.Μ.

- Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Διονύσιος Παπαδόπουλος για την άμεση κινητοποίηση υδροφόρου οχήματος και την προσφορά πόσιμου νερού για της δυνάμεις που επιχειρούσαν στο σημείο.

- Όλους τους πολίτες, περίοικους και τους ιδιοκτήτες της ανωτέρω κτηνοτροφικής μονάδας για την βοήθεια τους στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Προς όλους τους ανωτέρω, η Διοίκηση και οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι της Π.Υ. Μεγαλόπολης αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας, καθώς η πρωτοβουλία που επέδειξαν αλλά και η πολύτιμη βοήθεια που αυθόρμητα προσέφεραν, αποδείχθηκαν καθοριστικής σημασίας τόσο για την άμεση αντιμετώπιση όσο και για τον περιορισμό του κινδύνου εξάπλωσης της πυρκαγιάς.



Ο Διοικητής
Χρήστος Π. Μπουντούρης
Επιπυραγός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου