Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Μετά από 3 χρόνια ζωντάνεψε με επιτυχία η πίστα MOTOCROSS στη Μεγαλόπολη !

Μετά από τρία χρόνια απουσίας, η πίστα της Μεγαλόπολης επέστρεψε στο ημερολόγιο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Motocross και οι μάχες που εξελίχθηκαν στην ανανεωμένη διαδρομή της δικαίωσαν όσους παρακολούθησαν τον έκτο κατά σειρά φετινό αγώνα.

 Κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες η νεοσύστατη Α.Λ.Μ.Α. έφερε σε πέρας έναν άρτιο αγώνα στην ιστορική πίστα της νότιας Πελοποννήσου. 

Ο εντυπωσιακός Άρης Τσαρνάς (Husqvarna) κερδίζει το πρώτο σκέλος της ΜΧ1 και εμποδίζει τον Παναγιώτη Κουζή (Honda) από το να κατακτήσει πρόωρα τον τίτλο στην ΜΧ1. Όντας άπιαστος για μία ακόμη φορά στην ΜΧ2, ο Γιάννης Τουρατζίδης (Yamaha) κερδίζει και τα δύο σκέλη της κατηγορίας και στέφεται για τρίτη φορά στην καριέρα του πρωταθλητής Ελλάδας.


ΜΧ1
Οι μάχες του πρώτου σκέλους της ΜΧ1 ήταν από τις καλύτερες που έχουμε δει φέτος. Ο Παναγιώτης Κουζής (Honda) τέθηκε νωρίς επικεφαλής περνώντας τον Γιώργο Ηλιόπουλο (ΚΤΜ), ενώ ο Άρης Τσαρνάς από την τέταρτη θέση κέρδιζε συνεχώς έδαφος μέχρι που έφτασε στον τροχό του Κουζή. Χρειάστηκε μόνο μερικές στροφές και ο αναβάτης της Husqvarna Τσαρνάς με ένα εντυπωσιακό προσπέρασμα από την εσωτερική πέρασε στην πρώτη θέση. Ήταν σαφές πως κανείς δε θα του έκοβε την πορεία για τη δεύτερη φετινή του νίκη.
Στο δεύτερο σκέλος ο Κουζής χρειάστηκε να παλέψει με τον Δημήτρη Κοντελέτα (Yamaha), ο οποίος πήρε την πρωτοπορία στην αρχή του αγώνα. Παρά το γεγονός ότι χρειάστηκε να τρέξει με την 'δεύτερη' μοτοσυκλέτα του, αλλάζοντάς την λίγο πριν την εκκίνηση, ο Κουζής είχε καλό ρυθμό και γρήγορα κατάφερε να περάσει μπροστά. Στη συνέχεια ο Κοντολέτας δεν κατάφερε να κρατήσει τον ρυθμό του και υποχώρησε σταδιακά στην τέταρτη θέση. Την ίδια στιγμή, Τσαρνάς και Ηλιόπουλος έκαναν το 2-3 κερδίζοντας την άνοδό τους στο βάθρο. Πλέον ο Κουζής στα δύο τελευταία σκέλη της χρονιάς χρειάζεται μόλις έναν τερματισμό μέσα στη 15αδα για να πανηγυρίσει τον 15ο τίτλο της καριέρας του!


ΜΧ2
Ο Γιάννης Τουρατζίδης (Yamaha) ήταν για ακόμη μια φορά το πρόσωπο της ημέρας για την ΜΧ2. Κερδίζοντας και τα δύο σκέλη με σχετική άνεση έφτασε τη διαφορά του από τον δεύτερο στη βαθμολογία, Παναγιώτη Παπίλα (Honda), στους πενήντα βαθμούς και εξασφάλισε τον τίτλο έναν αγώνα πριν τη λήξη του πρωταθλήματος. Ολοένα και ταχύτερος μετά την επιστροφή από τον τραυματισμό του, ο Νίκος Λυρίου (ΚΤΜ) τερμάτισε τρίτος, αφήνοντας τον Παπίλα στην τρίτη θέση του βάθρου. Οριακά εκτός βάθρου βρέθηκε οΑλέξανδρος Γεωργαντάς (Husqvarna) με τερματισμούς στις θέσεις 3-4 στα δύο σκέλη της ΜΧ2
Δύο ακόμη νίκες στην ΜΧ2T και είσοδος στη δεκάδα της ΜΧ2 για τον Ανδρέα Ανδρέου (Yamaha) που εντυπωσιάζει με την ταχύτητα και το στυλ του. Στην πρώτη του εμφάνιση με 'μεγάλη' μοτοσυκλέτα ο Αντώνης Σάγμαλης (Husqvarna) βρέθηκε στην δεύτερη θέση της ΜΧ2Τ. Την τριάδα του βάθρου της κατηγορίας συμπλήρωσε ο Άγγελος Βογιατζής (ΚΤΜ).

Open
Ο Σταμάτης Δημολιάνης (ΚΤΜ) κέρδισε το σκέλος του Σαββάτου και έφτασε στον ένα βαθμό τον Βασίλη Πακαταρίδη (Yamaha). Έτσι, η επιστροφή στη δράση του Σταμάτη Λυρίου (Husqvarna) έδωσε ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον στην πιο αμφίρροπη κατηγορία του φετινού πρωταθλήματος. Κερδίζοντας το δεύτερο σκέλος ο Λυρίου άφησε τους δύο διεκδικητές του τίτλου να παλεύουν για τη δεύτερη θέση. Μεγάλος κερδισμένος ήταν ο Πακαταρίδης που πήρε μικρή βαθμολογική ανάσα, ανεβάζοντας τη διαφορά του στους τρεις βαθμούς από τον Δημολιάνη που τερμάτισε τρίτος.


Quad
Συνέχισε το σερί του ο Κωνσταντίνος Ντούζος (Yamaha) φτάνοντας τις οχτώ νίκες σε ισάριθμα σκέλη. Στη δεύτερη θέση ισοβάθμησαν οι Απόστολος Τριανταφύλλου (Yamaha)και Αλέξανδρος Κατσινέλης (Honda) ενώ ταχύτερος “πρωτοεμφανιζόμενος” (Quad B) ήταν και πάλι ο Βασίλης Τριανταφύλλου (Yamaha).


Αναλυτικά αποτελέσματα του αγώνα εδώ.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross του 2017 κλείνει με τον έβδομο φετινό του αγώνα στην Πτολεμαΐδα στις 24-25 Ιουνίου


Πηγή: ΜΟΤΟ

2 σχόλια:

  1. ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΓΝΟΟΎΜΕ ΚΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΛΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαμάντια που μπορούν να αξιοποιηθούν σήμερα. Γιατι και το αρχαιο θεατρο ειναι διαμάντι αλλα δεν μπορουμε να το εκμεταλευτούμε οικονομικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή