Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Κώστας Μιχόπουλος: αυτοί είναι οι λόγοι που ανεξαρτητοποιήθηκα


Μεγαλόπολη 28/03/2017

Δήλωση Ανεξαρτητοποίησης Δημοτικού Συμβούλου
κ. Κωνσταντίνου Μιχοπούλου

ΠΡΟΣ
1. Δήμαρχο Μεγαλόπολης κ. Διον. Παπαδόπουλου
2. Πρόεδρο Δ.Σ. Γ. Μαρκολιά


Κύριε Δήμαρχε,

Με την παρούσα επιστολή μου δηλώνω προς εσάς και το Προεδρείο του Δ.Σ. την ανεξαρτητοποίησή μου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 66 του Ν.3852/2010 και του άρθρου 94 παρ. 4 του κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν.3463/2006) από τη Δημοτική Παράταξη «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» με την οποία αναδείχθηκα Δημοτικός Σύμβουλος στις Δημοτικές Εκλογές της 18 Μαΐου 2014 και στις επαναληπτικές της 25ης Μαΐου 2014.

Αιτία της απόφασής μου είναι το γεγονός ότι εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα σε πολύ κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το Δήμο, έχω εκφράσει την διαφωνία μου και πολλές φορές τις επιφυλάξεις μου στις συνεδριάσεις της παράταξης και σε σας προσωπικά.

Κάποιες αξίες δεν διαπραγματεύονται και δεν θυσιάζονται στο βωμό της εξουσίας. Επί 24 συνεχή έτη στα Αυτοδιοικητικά πράγματα είναι αδιανόητο για εμένα, να πληροφορούμαι σημαντικές αποφάσεις που καθορίζουν το μέλλον του τόπου μας από τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όπως ΧΥΤΕΑ – ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΠΑΛΑΜΙΔΗ, και πολλά άλλα.

Επειδή η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο εδραζόταν πάνω στο πλαίσιο της συλλογικότητας, της συμμετοχικής δημοκρατίας, της εντιμότητας και της διαφάνειας, έδωσα αρκετό χρόνο σε εσάς για να αλλάξετε τα κακώς κείμενα στο Δήμο Μεγαλόπολης. Δυστυχώς οι αποφάσεις που λαμβάνονται έως σήμερα δεν με εκφράζουν και δεν εκφράζουν την πλειοψηφία των πολιτών.

Μένω σταθερός στις ιδέες μου και στα πιστεύω μου και θα συνεχίσω να δίνω το παρόν και τον αγώνα μου από την θέση του Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου, σεβόμενος τους πολίτες που χρόνια τώρα με εκλέγουν για να τους εκπροσωπώ.

Μετά τιμής

ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ Ι. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Μεγαλόπολης

9 σχόλια:

  1. Κ.Μιχοπουλε επειδη σας εχω κραξει σε ανώνυμα σχολια για διάφορα που διαφωνώ οφείλω να πω και ενα μπραβο σε αυτο που κανατε τωρα και που λετε τα αυτονόητα,οπως οτι ειναι απαράδεκτο να ενημερονομαστε απο τo blog για το χυτεα.ΜΠΡΑΒΟ.Οι αλλοι δημοτικοί σύμβουλοι τι κάνουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσα χρέη έφερε στη Μεγαλόπολη ποδηλατοδρόμιο τι έχει να πει ο κος Μιχόπουλος????? λέει για το χυτεα ξέρει το είναι???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Μιχόπουλε, απο ότι κατάλαβα απο την επιστολή σας αυτή, τώρα καταλάβατε!!! δυόμισι χρόνια μετά, ότι τις αποφάσεις για τα μεγάλα θέματα του δήμου μας, δεν τα παίρνει ο ίδιος ο Δήμαρχος, αλλά η ηγετική ομάδα που τον επέλεξε για την θέση του Δημάρχου, δηλαδή αυτό που ήταν κοινό μυστικό σχεδόν σε όλους του δημότες αυτού του Δήμου απο την εκλογή σας και μετά απο διόμυσι χρόνια, το καταλάβατε κ. Μιχόπουλε !!! ΚΑΛΛΙ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕΣ κ. Μιχόπουλε όπως λέει και η λαϊκή ρύση. Και επιπλέον κ. Μιχόπουλε για τόσο σοβαρά θέματα δεν επιλέγεις την ανεξαρτητοποίηση, αλλά ΠΑΡΑΙΤΗΣΕ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κ. Μιχόπουλε η άποψή μου είναι ότι ορθώς ανεξαρτητοποιηθήκατε
    Έχω όμως να σας πω 2 πράγματα και συγνώμη δεν δύναμαι να βάλω το όνομά μου στο σχόλιο....
    Πρώτον , η ευθύνη σας είναι μεγάλη για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών που έδωσε την δημαρχία σε αυτό το αναποτελασματικό ίσως και για κάποιους ιδιαίτερα κακό δημαρχιακό ΣΧΗΜΑ.... που δυστυχώς για όλους μας σύρει την Μεγαλόπολη σε επικίνδυνα μονοπάτια
    Δεύτερον, εφόσον πλέον ανεξαρτητοποιηθήκατε ας φροντίσετε τουλάχιστον, κατά κάποιο τρόπο να "επουλώσετε" τις πληγές που συμβάλατε στην δημιουργία τους
    κάνοντας επικοδομητική και δυναμική κριτική και έλεγχο στα κακώς κείμενα, που είναι πολλά, όπως γνωρίζετε καλλίτερα από εμένα ο ίδιος εσείς
    κάτι που δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουν κάνει οι 3 αντιπολιτεύσεις, των οποίων ο ρόλος τους αυτός ακριβώς είναι
    Περιμένουμε λοιπόν να δούμε τι θα δούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ας ξανα κανει τωρα ο μαρκολιας ξανα την ερωτηση αν πιστευουμε πως υπαρχει καποιος που πιστευει οτι καποιος απο δαυτους θελει να ερθουν τα χυτεα στην μεγαλοπολη. Αιντε τωρα με τα πητσιρικια που βαλατε εκει μεσα που δεν εχουν κολησει ενα ένσημο ακομα στην ζωη τους.καρναβαλια μονο ξερουν ,χυτεα καρκινο οχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επιτέλους ο Μιχόπουλος έκανε το αυτονόητο . Να διαχωρίσει την θέση του από την τρόικα : Τ-Φ-Μ που χρόνια τώρα δυστυχώς είναι υπεύθυνοι για τα χάλια και την υποβάθμιση της πόλης, φυσικά με τους ψήφους των ανεγκέφαλων.
    Ο Μιχόπουλος θα ήταν πολύ καλύτερος , επικοινωνιακός , δραστήριος και επιτυχημένος ως Δήμαρχος, αν δεν έμπλεκε με την παράγκα.
    Μπορεί βέβαια να προσφέρει αρκετά ακόμη στην περιοχή μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι άλλοι γιατί κάθονται ρε Κώστα ??? Ηλίθιοι είναι ? Γιατι εσύ δεν βοηθάς λίγο ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπράβο τουλάχιστον φοράς παντελόνια εσυ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ιωάννης Ασημακόπουλος7 Απριλίου 2017 στις 4:31 μ.μ.

    Διάβασα με προσοχή την επιστολή ανεξαρτητοποίησης του κ. Μιχόπουλου, από την Δημοτική παράταξη του Δημάρχου κ. Παπαδόπουλου. Με βάση τους λόγους που επικαλείται μάλλον άργησε να κάνει το βήμα. Όμως κάλλιο αργά παρά ποτέ. Σχολιάζοντας την επιστολή, έχω να κάνω κάποιες επισημάνσεις. 1) Επειδή τα κρίσιμα ζητήματα που επικαλείται προφανώς αφορούν την κοινωνία και οι όποιες αποφάσεις επάνω σ’ αυτά έχουν επιπτώσεις στην ζωή και στο μέλλον της, οι τυχόν διαφωνίες οποιουδήποτε δημοτικού συμβούλου θα πρέπει να κατατίθενται και να συζητιούνται δημόσια στο δημοτικό συμβούλιο, σε έναν ελεύθερο δημοκρατικό διάλογο και όχι σε συνεδριάσεις παρατάξεων πίσω από ερμητικά κλειστές πόρτες ή σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες με το δήμαρχο. 2) Δηλώνει ο κ. Μιχόπουλος ότι «οι αποφάσεις που λαμβάνονται έως σήμερα δεν τον εκφράζουν και δεν εκφράζουν την πλειοψηφία των πολιτών». Σωστά! Όμως επί δυόμισι χρόνια και ενώ έχουν «τρέξει» πολλά κρίσιμα ζητήματα, που για πολλά από αυτά, κατά κοινή ομολογία έχουν δοθεί λύσεις αμφίβολης αξίας και αποτελεσματικότητας, ουδέποτε εξέφρασε διαφορετική άποψη στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πάντα υποστήριζε με σθένος τις απόψεις της πλειοψηφίας, κατακεραυνώνοντας συμβούλους της αντιπολίτευσης που «τολμούσαν» να εκφράσουν τις απόψεις τους πάνω σε καυτά ζητήματα. 3) Αν ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του δημάρχου, ο κ. Μιχόπουλος, δηλώνει μετά από δυόμισι χρόνια, πως ενημερωνόταν από τα ΜΜΕ για κρίσιμα ζητήματα που αφορούσαν το Δήμο, τι έχει να πει για το ανύπαρκτο επίπεδο ενημέρωσης των πολιτών; Τον απασχόλησε ποτέ; Το έθεσε σαν ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο; 4) Περιμένοντας να γίνει περισσότερο συγκεκριμένος για τους λόγους ανεξαρτητοποίησης του, του εύχομαι καλή τύχη, ελπίζοντας με την πράξη του αυτή, να ωθήσει την δημοτική αρχή σε περισσότερο ενεργό ρόλο από την απραξία και ανυπαρξία έργου που έχει να επιδείξει μέχρι σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή