Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

"ΚΑΛΛΙΣΤΩ" ψήφισμα εναντίον του ΧΥΤΕΑ Μεγαλόπολης

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Σήμερα Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 και ώρα 17:00,στην αίθουσα του Δήμου Μεγαλόπολης « Ο Πολύβιος»,
πραγματοποιήθηκε Έκτακτη Γενική Συνέλευση
του Συλλόγου Γυναικών Μεγαλόπολης «ΚΑΛΛΙΣΤΩ»,με θέμα:
 « Η θέση του Συλλόγου για εγκατάσταση Χ.Υ.Τ.Ε.Α.,στη Μεγαλόπολη».


Μετά από συζήτηση το σώμα του Συλλόγου ομόφωνα αποφάσισε:
1.Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε κατασκευή-δημιουργία Χ.Υ.Τ.Ε.Α στη Μεγαλόπολη.

2. Δηλώνουμε-Καλούμε σε συλλογική σύμπραξη όλων των πολιτών,φορέων και των Συλλόγων σε κοινό αγώνα και ομόθυμη αντίδραση στο έγκλημα του Χ.Υ.Τ.Ε.Α.

3.Καλούμε άμεσα εντός των νόμιμων προθεσμιών,Δήμο και Περιφέρεια να καταθέσουν τα απαραίτητα ασφαλιστικά μέτρα σε συμπλήρωση της προσφυγής που έχουν ήδη καταθέσει στο ΣτΕ.

4.Καλούμε τη Δ.Ε.Η. να είναι αρωγός ως οφείλει και κα προστατεύει περιβάλλον και πολίτες.

5.Επιφυλασσόμεθα επί παντός νομίμου δικαιώματός μας,διότι ενημερωθήκαμε για το Χ.Υ.Τ.Ε.Α.,στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης,στις 23 Φεβρουαρίου 2017.

Καλούμε το Δήμο Μεγαλόπολης να εφαρμόσει την ομόφωνη απόφαση που ελήφθη στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μεγαλόπολης στις 23 Φεβρουαρίου 2017,με την οποία συμφωνεί ο Σύλλογός μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                                                                      Η Γραμματέας
Μαρία Λαγούδη Καλομάλου                                           Εύη Σωτηροπούλου

Παρατηρούμε κι άλλoυς κοινωνικούς φορείς να βγαίνουν μπροστά για την υπόθεση του Χ.Υ.Τ.Ε.Α.και χαιρόμαστε γι αυτό.
Την δική της κίνηση έκανε και η Επιτροπή Κατοίκων Μεγαλόπολης με την επιστολή της στο Δήμαρχο Μεγαλόπολης, κ. Διονύσιο Παπαδόπουλο.
Τους συγχαίρουμε,ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους κι ελπίζουμε-όπως πρέπει-να συνταχθούμε όλοι σε αυτή την προσπάθεια,γιατί μας αφορά όλους.
Παραθέτουμε την επιστολή,όπως ήδη έχει δημοσιευτεί στα Μ.Μ.Ε.:

2 σχόλια:

  1. Μια απορία: "το επιφυλασσόμεθα επί παντός νομίμου δικαιώματός μας ..." τι σημαίνει άραγε; Έναντι ποιού ή ποιών επιφυλλάσεσθε; Και επιφυλλάσεσθε για πράξεις τους ή παραλείψεις του/τους; Και με ποιόν τρόπο σκοπεύετε να ασκήσετε τα νόμιμα δικαιώματά σας, εφόσον το κρίνετε αναγκαίο;
    Αγαπητές κυρίες μου, θεωρώ ότι δεν είναι "προσβλητικές" αυτές οι επισημάνσεις. Ούτε και οφείλετε να απαντήσετε. Απλά, κρίνω ότι σπαταλάτε μελάνι, έτσι για το θεαθήναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόνο με μαζική κινητοποίηση θα τους δώσουμε να καταλάβουν, αλλιώς θα μας φέρουν στη Μεγαλόπολη όλες τις βρωμιές και χωρίς υποδομές θα γίνουμε "Καρνίου τόπος". Ο Σύλλογος Γυναικών, πήρε τη σωστή θέση στο θέμα και μπράβο του. Μένει να οργανωθεί μαζί με άλλους συλλόγους και φορείς, μια από κοινού διαμαρτυρία και στοχευμένη δράση, ώστε να αποτραπεί ΟΡΙΣΤΙΚΑ η εγκατάσταση των τοξικών αποβλήτων - αλλά και των σκουπιδιών - στην περιοχή μας. Παράλληλα να ξεκινήσουν δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος (φυτεύσεις, περιποίηση ήδη υπαρχόντων φυτών στις άκρες των δρόμων, καθαριότητα πέριξ των δρόμων κλπ)και ανάδειξης των της τοπικής χλωρίδας και πανίδας. Ας ζητηθεί η βοήθεια των Μεγαλοπολιτών γεωπόνων - έχουμε αρκετούς, του Δήμου και εθελοντών πολιτών. Μπράβο στην "Καλλιστώ" για την απόφαση που πήρε η Γενική της Συνέλευση και από δω και πέρα αναμένουμε πιο προσεκτικές κινήσεις από το Συμβούλιό της ώστε να μην δίνονται αφορμές για αρνητικά σχόλια από οποιονδήποτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή