Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

12 Οκτωβρίου ξεκινούν οι αιτήσεις επιχειρήσεων για τον Νέο Αναπτυξιακό Νόμο

· ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO. Όλη η Πελοπόννησος μια έκθεση.
Η Πελοπόννησος υποδέχεται για πρώτη φορά, από τις 9 έως τις 13 Νοεμβρίου 2016 στη Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης την Έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» τη σημαντικότερη Έκθεση της Πελοποννήσου, την έκθεση που φιλοδοξεί να προβάλει την παραγωγικότητα, την εμπορική δραστηριότητα και την ποιότητα της Ελληνικής Επιχείρησης.

Η έκθεση θα αποτελέσει το σημείο παρουσίασης όλων των ποιοτικών προϊόντων της Πελοποννήσου, του αγροδιατροφικού τομέα, των τουριστικών προϊόντων και της επιχειρηματικότητας εν γένει.

Όλες οι πληροφορίες στην ιστοσελίδα της έκθεσης www.peloponnisosexpo.gr



ΑΠΟ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ
Στις 12 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για την υπαγωγή επενδυτικών προτάσεων στα τέσσερα βασικά καθεστώτα του νέου αναπτυξιακού νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή. Για τα καθεστώτα «Γενική Επιχειρηματικότητα» και «Νέες Ανεξάρτητες ΜΜΕ», η προθεσμία λήγει στις 30 Νοεμβρίου 2016 και για τα άλλα δύο, «Ενισχύσεις Μηχανολογικού Εξοπλισμού» και «Επενδύσεις Μείζονος Μεγέθους», στις 28 Απριλίου 2017. Με τη λήξη του ανωτέρω κύκλου, τα δύο πρώτα καθεστώτα θα επαναπροκηρυχθούν τον Μάρτιο του 2017 και τα δύο επόμενα τον Μάιο του 2017. Και τα τέσσερα προγράμματα έχουν τεθεί σε ανοιχτή διαβούλευση.


· ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΕΙΔΗ ΓΡΑΦΙΚΗΣ ΥΛΗΣ
Προκήρυξη πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού προμήθειας ειδών γραφικής ύλης και μικροαντικειμένων γραφείου, για τις ανάγκες του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης Νομού Αρκαδίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Όλες οι πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr.



· ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΈΝΩΣΗΣ
Άνοιξαν οι εγγραφές στο νέο ανοιχτό μαζικό διαδικτυακό μάθημα (MOOC) της Επιτροπής των Περιφερειών που απευθύνεται στα στελέχη των περιφερειακών και τοπικών αρχών που θέλουν να μάθουν πώς να αξιοποιούν τα κονδύλια της ΕΕ και να κατανοούν θέματα προϋπολογισμού. Το εν λόγω διαδικτυακό μάθημα είναι το πρώτο σε αυτόν τον τομέα και το οργανώνει η Επιτροπή των Περιφερειών σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενικές Διευθύνσεις Περιφερειακής Πολιτικής και Προϋπολογισμού).

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr


ΕΛΣΤΑΤ: ΑΝΟΔΟΣ 9,7% ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
Μεγάλη άνοδο 9,7% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Ιούλιο φέτος και είναι ενδεικτικό πως πτώση καταγράφηκε μόνο στα καταστήματα φαρμακευτικών και καλλυντικών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ο γενικός δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιµές) στο λιανικό εμπόριο, σηµείωσε αύξηση 9,7% τον Ιούλιο 2016 σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2015.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου