Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Προχωρά η ενέγερση γηροκομείου στη Μεγαλόπολη - 1.100.000 ευρώ από το ΕΑΠ (Α΄φάση)

Το γηροκομείο Μεγαλόπολης προχωρά, απ'όσο δείχνουν οι εξελίξεις...
Ειδικότερα όσον αφορά την  Α΄ Φάση  συνολικής δαπάνης 1.100.000,00€, σύμφωνα με τις εκπονηθείσες μελέτες, για την ίδρυση και λειτουργία Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων – «Γηροκομείο» στη Μεγαλόπολη. 
Τα χρήματα  είναι από πιστώσεις 3ου και 4ου ΕΑΠ Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης, που έχουν κατατεθεί, στο Λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας: 040507071-67, από τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε., από το θεσμοθετημένο ανταποδοτικό τέλος, για την κατασκευή κοινωφελών και αναπτυξιακών έργων στο Λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης, για τη φιλοξενία των ηλικιωμένων της περιοχής, με σκοπό την προαγωγή των κοινωνικών και οικονομικών συμφερόντων του τόπου.


Η Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως έστειλε το κάτωθι έγγραφο στον Δήμο Μεγαλόπολης:

«Διά της παρούσης επιστολής επιθυμώ να Σας κάνω κοινωνούς του θέματος περί ανεγέρσεως και λειτουργίας Γηροκομείου στην επαρχία μας.

Από ετών έχουμε εκφράσει την εγκάρδια επιθυμία μας για τη λειτουργία Γηροκομείου στην πόλη μας, προκειμένου να περιθάλψουμε τους γέροντες στην ηλικία συμπολίτες μας που ή είναι άποροι ή δεν έχουν συγγενείς για να τους φροντίσουν. ΄Εχουμε με όλη μας τη δύναμη τονίσει ότι αυτό το έργο είναι απαραίτητο και είναι ανάγκη να υλοποιηθεί. Πριν από πέντε περίπου έτη είχαμε την προσωπική δέσμευση του Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συμβάλει στην πραγματοποίηση του έργου αυτού, μέσω κάποιου ευρωπαϊκού προγράμματος, και αυτή τη δέσμευση επανέλαβε πρόσφατα σε συνάντησή μας.

Μέχρι της παρούσης δεν υπάρχει κάποιος σαφής προσδιορισμός του τρόπου υλοποίησης (προγραμματική σύμβαση κ.λ.π.). Πιστεύουμε στις αγαθές προθέσεις τόσο του ιδίου, όσο και ολόκληρου του Συμβουλίου.

Ωστόσο, έχοντας υπόψη την δεινή οικονομική κατάσταση της πατρίδος μας, παρακαλούμε το σεβαστό Δημοτικό μας Συμβούλιο με τον επί κεφαλής αυτού αξιότιμο κ. Διονύσιο Παπαδόπουλο, Δήμαρχο Μεγαλόπολης, να συμβάλει για το πρώτο μέρος του έργου, δηλαδή την ανέγερση του Γηροκομείου Μεγαλόπολης με το ανώτερο δυνατό χρηματικό ποσό από το λιγνιτόσημο της ΔΕΗ.

Από την πλευρά της η Ιερά Μητρόπολη, με βάση το καταστατικό λειτουργίας του Ιερού Προσκυνήματος Αγίας Θεοδώρας Βάστα αλλά και την προτροπή σε πατριώτες της πατρίδας μας, εντός και εκτός Ελλάδος, δεσμεύεται για την κατά το δυνατόν εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος.

Ας τονίσουμε ότι, εκτός των προσώπων που θα περιθάλπονται στο ίδρυμα, το έργο μπορεί να χαρακτηρισθεί ως κοινωφελές και αναπτυξιακό για την περιοχή μας, διότι σ' αυτό θα απασχοληθούν και θα εργαστούν ειδικευμένοι νέες και νέοι επιστήμονες του τόπου μας. Βασική προϋπόθεση θεωρούμε φυσικά την εντοπιότητα των προσώπων που θα εργασθούν στο ίδρυμα. Η προσπάθεια λειτουργίας ενός τέτοιου ιδρύματος στην πόλη μας δεν αφορά πρόσωπα ή φορείς, αντιθέτως αφορά κάθε πολίτη της περιοχής μας. Τα πρόσωπα αλλάζουν αλλά τα έργα μένουν για να υπηρετούν τις ανάγκες των ανθρώπων.

Η θετική ανταπόκριση του σεβαστού Δημοτικού Συμβουλίου μας δίνει και τη δυνατότητα διεκδίκησης του χρηματικού ποσού το οποίο διέθεσε ο μακαριστός Καρυτινός συμπολίτης Θεόδωρος Παλαμήδης για την ίδρυση και λειτουργία Γηροκομείου στη Μεγαλόπολη, θέμα για το οποίο έχουμε προβεί σε δικαστική παρέμβαση και αναμένουμε θετική έκβαση.

Αναμένοντας τη θετική ανταπόκρισή Σας στο αίτημά μας παρακαλούμε από κοινού Εκκλησία, Δήμος και λοιποί φορείς να συνεργαστούμε αρμονικά για την επίτευξη του θεάρεστου και φιλανθρωπικού σκοπού μας».

Για την υλοποίηση του μεγάλης σημασίας αυτού έργου έχει εκδοθεί Άδεια Δόμησης από την Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως, μετά την δωρεάν εκπόνηση όλων των προβλεπόμενων από τη νομοθεσία μελετών, από το Μελετητικό Γραφείο «Α. Παρπαΐρη & Συνεργάτες», συνολικού κόστους 2.718.079,89€, και μετά την εξασφάλιση πηγής χρηματοδότησής του το έργο είναι ώριμο για την άμεση έναρξη των εργασιών κατασκευής.

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση των μελετών, προβλέπεται η ανέγερση του συγκεκριμένου έργου να πραγματοποιηθεί σε δύο στάδια – φάσεις, για την ομαλή χρηματοδότησή του και τη δυνατή υλοποίησή του σε βάθος χρόνου με μικρότερη δαπάνη, ως ακολούθως:

Α΄ ΦΑΣΗ του έργου: Πρόκειται να ανεγερθεί το υπόγειο, το ισόγειο, το μεσοπάτωμα και ο Α΄ όροφος, συνολικής επιφάνειας 2.531,26 τ.μ. με δυνατότητα άμεσης λειτουργίας της Μονάδος (δυναμικότητας 24 κλινών), συνολικής δαπάνης 1.100.000,00€.

Β΄ ΦΑΣΗ του έργου: Θα ολοκληρωθεί το έργο με την προσθήκη του Β΄ ορόφου και του δώματος, συνολικής επιφάνειας 784,20 τ.μ. (δυναμικότητας επιπλέον 24 κλινών), συνολικής δαπάνης 1.618.079,89€.

16 σχόλια:

  1. Ας το ξανασκάψουν άλλη μια φορά το οικόπεδο...Θα είναι ότι πρέπει να το φυτέψουν πατάτα! Με τι λεφτά ρε κατσαπλιάδες θα κάνετε γηροκομείο; Ποιόν κοροϊδεύετε ρεεεεεεεε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΤΟ 1.000.000 ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΤΜΑ ΤΟΥ ΚΑΡΥΤΙΝΟΥ ΤΟ "ΑΡΠΑΞΕ" Ο ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ ΛΟΓΩ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΔΩ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ; ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΕΣΠΟΤΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΟΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΕΑΠ; ΤΟ ΕΑΠ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΟΧΙΑ ΜΟΝΩΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ... ΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΓΙ ΑΥΤΑ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΑΡΙ... ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ ΡΗΜΑΞΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΣΑΝ ΤΙ ΜΥΓΕΣ ΑΦΗΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ...
    "Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ" ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ... ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΑ... ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ... ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕΙ... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΞΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ...
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΙΑΤΡΙΚΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ... ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΙΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ... ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΙΕΣΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ ΠΛΕΟΝ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ...
    ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΟΣΜΟΣ... ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ... ΠΟΙΟ; ΠΟΥ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ; ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν κατηγορείς ανθρώπους να έχεις το θάρρος να γράφεις επώνυμα. Με ποια κριτήρια έκανες αξιολόγηση των παραπάνω υπηρεσιών και τις καταδικάζεις? Μίλησες με ηλικιωμένους, έκανες έρευνα, είσαι κοινωνικός επιστήμονας? Ποια η ιδιότητα σου? Ποια είναι η ουσιαστική φροντίδα σύμφωνα με σένα? Από το γηροκομείο ξεκίνησες, πως κατέληξες στο Βοήθεια στο Σπίτι είναι μεγάλη απορία. Άσχημο πράγμα να κατηγορείς ανθρώπους και να λασπολογείς

      Διαγραφή
    2. Αίσχος ανώνυμε των 11:22! Είναι απαράδεκτο ανώνυμοι να ποστάρουν ύβρεις και ανυπόσαστες κατηγορίες, ο σταθμός κάτι πρέπει να κάνει για αυτό.

      Διαγραφή
    3. Ο σταθμός κάνει ότι μπορεί για να μπαίνει ο κάθε πικραμένος ανώνυμος και να γράφει ότι θέλει.Ο σταθμός είναι το καταφύγιο ανώνυμων που λοιδορούν όποιον δεν γουστάρουν χωρίς κανένα δισταγμό. Και όλα αυτά την στιγμή που τα σχόλια περνάνε από έλεγχο.
      Τι είπατε ότι πρέπει να κάνει ο σταθμός;

      Διαγραφή
  3. Είναι γεγονός, άλλο η υπόθεση σχετικά με το γηροκομείο και άλλο οι υπηρεσίες της Δομής "Βοήθεια στο Σπίτι". Η δομή έχει προσφέρει πολύ καλές υπηρεσίες όλα αυτά τα χρόνια, μέσα σε δύσκολες συνθήκες. Οπωσδήποτε, όπως σε κάθε τομέα υπηρεσιών, μπορεί να έχουν υπάρξει αστοχίες, ωστόσο δεν είναι αυτό αρκετό να ισοπεδώνεται αυτός ο χώρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. που το ειδες ότι λοιδορούμε όποιον δεν γουσταρουμε; ποια ήταν η προσβολή;
    δηλ πρέπει να κοπει ένα σχόλιο που κρίνει τα κακως κείμενα κατα την αποψη μας; είστε σοβαροί;
    αυτή η τρομοκρατία "μην κακοκαρδίσουμε τους διοικούντες" είναι φασιστική και τελειωμένη
    όπως τελειωμένοι είναι και όσοι την ενσερνίζονται και την υποβαστάζουν με κατευθυνόμενη οπτική
    δεν είμαστε ηλίθιοι σταματείστε τους εκφοβισμούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΝΤΩΣσε αυτό το δημο η κριτική διώκεται ποινικα . Γινεται αφορμή να σε βλέπουν με το ένα μάτι. δεν πειραζει εμεις θα τα λεμε και ανωνυμα μπας και καταφέρουμε κατι . 1. ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟ ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕ ΚΑΠΟΤΕ; 2.ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΧΕΙ ΡΙΞΕΙ ΕΞΩ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΑΣΤΑ ΟΤΙ ΒΓΕΙ; ΓΙΑ ΜΑΘΕΤΕ ΛΟΠΟΝ. 3 ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ 'ΚΑΜΙΝΙ΄ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ; ΑΝ ΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΞΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΑΛΛΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΕΚΕΙ; KAI ΤΕΤΑΡΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΝΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΟΝΤΑΙ; YPARXEI ΛΟΓΟΣ; ΚΥΡΙΟΙ ΑΝ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ Η ΧΑΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ . ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ Η ΠΟΛΗ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΤΑ ΜΙΣΗ ΣΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΚΟΝΤΡΕΣ ΣΑΣ ..................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που είδες εσύ κάποιον να διώκεται σε αυτόν τον δήμο? Και επειδή είσαι εσύ κακεντρεχής ή άκουσες δυο ηλιθιότητες από κακοπροαίρετους πρέπει να τις δημοσιεύσεις, να λοιδορείς και να "ξεσπάς" για όλα τα απωθημένα της μίζερης ζωής σου?

      Διαγραφή
    2. Δεν κατάλαβες, αυτοί που σας την έπεσαν δεν το έκαναν μόνο για την κριτική σας στον Δήμο αλλά και γιατί τολμήσατε να μιλήσετε για το παπαδαριό!
      Είναι οι ορδές-τσιράκια του παπαδαριού, οι γνωστοί άγνωστοι χριστιανοταλιμπάν! Σε οποιοδήποτε άρθρο σε οποιοδήποτε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ή ιστολόγιο, οπουδήποτε τέλος πάντων γίνεται η παραμικρή αναφορά – κριτική στο παπαδαριό ξαμολιούνται οι χριστιανοταλιμπάν κι αρχίζουν την επίθεση. Τότε με το τριφασικό ρεύμα που είχε πει ο δικός μας είχε μπει ένας χριστιανοταλιμπάν , ένας ασβός από τον Πειραιά έμμισθο τσιράκι του Πειραιώς κι απαντούσε σε όλους όσους τολμούσαν να σχολιάσουν κάτω από εκείνο το βίντεο στο youtube. Μιλάμε για τρομοκρατική οργάνωση κανονική, οργανωμένη μαφία.
      Το αστείο της υπόθεσης είναι πως ήρθαν εδώ μέσα να κριτικάρουν την ανωνυμία γράφοντας και οι ίδιοι ανώνυμα. Χαχαχα ο ορισμός της γελειότητας!

      Διαγραφή
    3. Ο κ. Αντρέας Δούκουρης επικοινώνησε προ ολίγου μαζί μας σχετικά με το 2ο ερώτημα του 8.02 π.μ. (20/10/2016) αναφέροντας ότι:
      ως αρμόδιος για το ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ προσπαθεί να κάνει ότι καλλίτερο με αγάπη και αφοσίωση στις υποχρεώσεις του.
      Μόλα ταύτα αν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα ή παράπονο από οποιονδήποτε δημότη θα ήταν χαρά του να το συζητήσουν, διότι μπορεί και να μην έχει γνώση γιαυτό ο ίδιος ο κ. Δούκουρης
      Τέλος πιστεύει στην καλοπροαίρετη κριτική και στην ειλικρινή συζήτηση γιαυτό απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους συνδημότες του, να μην διστάζουν να του αναφέρουν οποιοδήποτε θέμα τους απασχολεί,
      ώστε από κοινού να βρίσκονται οι λύσεις για το καλό του τόπου.

      Διαγραφή
    4. Για τους τεμπέληδες της ΔΕΗ γιατί δεν μιλάει κανένας? Που τους πληρώνουμε για να τους πηγαινοφέρνουν Καλαμάτα και Τρίπολη επειδή θέλουν "ποιότητα ζωής" και δεν αφήνουν φράγκο σε αυτόν τον τόπο? Που τα ξύνουν και το μόνο που κάνουν στην βάρδια τους είναι να κουτσομπολεύουν ποιος αρρώστησε και ποιος πήγε με ποια?

      Διαγραφή
    5. ΑΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΟΥΚΟΥΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟ, ΚΑΝΕΝΑ ΨΥΧΟΛΟΓΟ, ΚΑΝΕΝΑ ΓΙΑΤΡΟ ΚΛΠ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ... ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ. ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΟΤΑΝ Ο ΑΙΡΕΤΟΣ ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΕΧΕΙ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΞΑ ΠΑΤΡΙ... ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΧΛΙΑΣΤΗ 8:02...

      Διαγραφή
  6. ΕΛΕΟΣ... ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ; Σ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟ ΔΙΑΚΙΩΜΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ -ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΕΘΕΜΕΝΗ; ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ ΟΤΙ "Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ" ΜΕΤΡΑΕΙ ΜΟΝΟ ΠΙΕΣΕΙΣ; ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΠΟΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ; ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΟΝΤΕΣ; ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑΞΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΣΥΝ ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ, ΟΤΑΝ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΔΡΑΣΤΙΚΑ... ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ, ΕΚΤΟΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ, ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΑΞΙΑ ΚΑΙ ΒΑΡΙΑ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ. ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ; ΑΣΕ ΠΟΥ ΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΜΟΝΑΧΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΙΤΙΣΗΣ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΛΠ... ΟΤΑΝ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ -ΑΦΟΥ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ- ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΜΩΝ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ; ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ; ΟΝΤΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΗΞΑ ΣΤΟ "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ". ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΓΑΛΟ. ΔΕΝ ΣΤΡΕΦΟΜΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΟΡΓΑΝΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΓΕΡΟΝΤΩΝ, ΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΙΤΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΠΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ. ΟΜΩΣ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩ ΟΤΑΝ ΕΚΦΡΑΖΟΜΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΝΟΝΥΜΑ, ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Ο ΝΟΜΟΣ. ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΕ... ΣΑΣ ΛΕΩ ΜΟΝΟ ΕΝΑ... ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΛΟΥΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΚΑΙΟ ΤΟΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑΣΑΤΕ, ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ. ΑΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. ΑΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΜΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΛΑΘΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟΣ ΣΑΣ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΦΗΣΤΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΜΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΠΛΝΙΞΕΤΕ ΚΑΘΕ ΦΩΝΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ, ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εσυ εισαι του δημαρχειου και απαντας αγαπητέ μου; αν εισαι δηλωσετο και εγω θα σου απαντησω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το Πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι", όπως και άλλα Προγράμματα Κοινωνικής Πολιτικής που εφαρμόζονται για πολλά χρόνια, δεν έχουν οικονομική βιωσιμότητα, καθώς ουδέποτε υπήρξε μέριμνα της Πολιτείας να τα κατοχυρώσει ως μόνιμες δομές, εντός των Δήμων.
    Ως εκ τούτου, είναι θέμα χρόνου να σταματήσει η λειτουργία τους, δεδομένου ότι ελέω Ευρωπαϊκής Ένωσης λειτουργούν, η οποία δεν έχει και ιδιαίτερη έγνοια να συνεχίσει να τα υποστηρίζει...
    Από εκεί και πέρα, όσον αφορά στο Γηροκομείο. Υπάρχει μια σύγχυση...Και αυτή συνίσταται στο γεγονός ότι πολλοί πιστεύουν ότι αρκεί και μόνο η χρηματοδότηση της ανέγερσής του. Εμ, δεν αρκεί (ανεξάρτητα ότι κι αυτή δεν υπάρχει, ως φαίνεται). Κι αυτό γιατί οι οικονομικές απαιτήσεις για τη βιώσιμη λειτουργία του είναι δυσβάστακτες...Μπορεί, τέλοσπάντων, να απαντήσει ο Δήμος και η Μητρόπολη ποιό μπορεί να είναι το ελάχιστο ετήσιο κόστος λειτουργίας μιας τέτοιας δομής; ή μήπως δεν έχει ληφθεί αυτό υπόψη; Ας απαντήσει τέλοσπάντων όποιος γνωρίζει και κυρίως όποιος μιλά για την ανάγκη να γίνει μια τέτοια δομή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή