Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Δήμαρχος Μεγαλόπολης: απόλυτα οικονομική η αγορά κάδων απορριμμάτων (αναλυτικά στοιχεία)

Απάντηση του Δήμαρχου Μεγαλόπολης  σχετικά με το κόστος αγοράς 150 κάδων
απορριμμάτων, μετά την δημοσίευση  κειμένου πολίτη για το θέμα στο blog μας
--------------------------------------------------------

κα.Δημητρακοπούλου,


Πριν λίγες ημέρες ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος έστειλε ένα ενημερωτικό Δελτίο Τύπου στο οποίο σύντομα ενημέρωνε για την προμήθεια του Δήμου Μεγαλόπολης νέων κάδων απορριμμάτων και συγχρόνως υπενθύμιζε το αυτονόητο, την ανάγκη δηλαδή για φύλαξη της Δημοτικής περιουσίας και προστασίας της, πόσω μάλλον όταν πρόκειται για τον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας.

Για όλο αυτό, ανώνυμος σχολιογράφος ένιωσε την ανάγκη να δηλώσει ότι μπορεί να κάναμε την ενέργεια ανανέωσης των υπεραπαραίτητων κάδων απορριμμάτων αλλά… αγοράσαμε ακριβά.

Επειδή και υπεραπαραίτητη ήταν η προμήθεια και διόλου ακριβά δεν αγοράσαμε, παραθέτουμε συγκεκριμένα στοιχεία και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

1. Οι κάδοι τους οποίους επικαλείται ο ανώνυμος σχολιογράφος ( που προμηθεύτηκε ο Δήμος Ερμιονίδας) είναι κάδοι δίχως ποδομοχλό, γι’αυτό και η μικρότερη τιμή. Γι’αυτό μας διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της εταιρίας που ρωτήθηκε σήμερα, λόγω της αναρτήσεως. Οι κάδοι της προμήθειας του Δήμου Μεγαλόπολης είναι με ποδομοχλό, γι’αυτό και η διαφορά τιμής.

2. Κάδους ιδίου τύπου, πράσινου, 1.100 λίτρων, με ποδομοχλό, από την ίδια εταιρία, προμηθεύτηκαν τους τελευταίους μήνες και άλλοι Δήμοι (ιδού οι τιμές αγοράς, επισυνάπτονται όλες οι σχετικές αποφάσεις, αυτές δεν τις βρήκε ο ανώνυμος αποστολέας στην αναζήτηση του, παρά μόνο μία, την βολική για κάδους άλλου τύπου….)

ΔΗΜΟΣ                           ΜΗΝΑΣ -ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ       ΤΙΜΗ ΠΡΟ ΦΠΑ(κόστος/τεμ)
ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ              ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015                            250,00€
ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ    ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015                            235,00€
ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ      ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015                            236,00€
ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ   ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016                            237,00€

3. Η προμήθεια των κάδων έγινε μετά από αναζήτη με προσφορές, η Επιτροπή Αξιολόγησης, μόνιμη καθ’έτος από υπαλλήλους του Δήμου (βλ.σχετ. 9 στην δική μας απόφαση) επέλεξε από τις προσφορές την μικρότερη.
Άλλωστε όλες οι προμήθειες του Δήμου από τους πρώτους μήνες ανάληψης της νυν Δημοτικής Αρχής, για ποσά άνω των 400-500 ευρώ, γίνεται με την ζήτηση, έστω και πρόχειρων, προσφορών.


4. Όπως μπορεί να δει ο καθένας στις δικές μας αποφάσεις Ανάθεσης και λαμβάνοντας τα υπ’όψιν σχετικά, πριν την απόφαση υπάρχουν:
· Απόφαση – έγκριση Δημοτικού Συμβουλίου, Απόφαση – έγκριση Οικονομικής Επιτροπής, Τεχνική Περιγραφή προδιαγραφών, Απόφαση Επιτροπής Αξιολόγησης Προσφορών και αμέσως μετά Αποφάσεις του Ελεγκτή νομιμότητας.

Με τέτοιες διαδικασίες, με τέτοια διαφάνεια, με τέτοια αποτελέσματα επωφελών επιλογών, ας κρίνει μόνος του κάθε καλόπιστος δημότης: είναι ή δεν είναι, με την ίδια την φράση του ανώνυμου αποστολέα, αυτό προστασία της Δημοτικής περιουσίας ;

Από το Γραφείο Δημάρχου

2 σχόλια:

  1. Όχι κύριε Δήμαρχε, δεν είναι! Αναφέρεστε στο σχετικό (9) των τριών (3) αποφάσεώς σας, σχετικά με τη με απ' ευθείας ανάθεση των προμηθειών, που αφορά την επιτροπή αξιολόγησης.
    Στο σχετικό (10) των εν λόγω αποφάσεων, το οποίο ουσιαστικά αφορά και το ΣΚΕΠΤΙΚΟ με το οποίο σεις κρίνετε την ανάγκη επιλογής αυτού του τρόπου ανάθεσης, επικαλείστε "Την ανάγκη της απρόσκοπτης λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου και της
    αδιάλειπτης παροχής υπηρεσιών, την αποτροπή της δημιουργίας άμεσου και προφανούς
    κινδύνου, καθώς και της απειλής άμεσης ζημίας των δημοτικών συμφερόντων"!!!
    Από ΠΟΥ προκύπτει ότι ενδέχεται να "δημιουργηθεί ΑΜΕΣΟΣ και ΠΡΟΦΑΝΗΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ, καθώς και ΑΠΕΙΛΗ ΑΜΕΣΗΣ ΖΗΜΙΑΣ των ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ" εάν δε γίνει η προμήθεια των κάδων με απευθείας ανάθεση;
    Κρίνετε με τις αποφάσεις σας ότι η προμήθεια αυτού του υλικού ήταν έκτακτη γιατί προέκυψε κάποιο έκτακτο γεγονός; Εν προκειμένω, κάηκαν οι κάδοι από φυσική ή ανθρώπινη αιτία και έπρεπε άμεσα να αντικατασταθούν με νέους;
    Και κάτι επί του πρακτέου: Ο ποδομοχλός ενδείκνυται για την αποφυγή, κατά το δυνατόν, της επαφής των πολιτών με τους κάδους. Με μια προϋπόθεση...Να μπορούν οι πολίτες να τον πατούν. Σκεφτήκατε άραγε, τουλάχιστον στα χωριά που θα τοποθετηθούν κάποιοι από αυτούς τους κάδους, πόσοι ηλικιωμένοι θα μπορούν να πατήσουν αυτό τον ποδομοχλό; Όχι, γιατί όλα στο πόδι γίνονται (και) σε αυτό τον τόπο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δώστε τώρα και μία απάντηση τώρα κύριοι για το αρχαίο θέατρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή