Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Επιμελητήριο Αρκαδίας: "Οκτώ ενοίκια τον χρόνο ο φόρος για τα ακίνητα"






· Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με τις νέες προϋποθέσεις για την αδειοδότηση φαρμακείων με τη συμμετοχή ιδιωτών
Τις προϋποθέσεις, για να ανοίξει ένας ιδιώτης φαρμακείο, ορίζει Κοινή Υπουργική Απόφαση, που δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ). Μεταξύ των όρων προβλέπεται ότι με τη μορφή εταιρείας περιορισμένης ευθύνης (ΕΠΕ) και υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει συνέταιρος φαρμακοποιός, ο οποίος θα πρέπει να έχει μερίδιο τουλάχιστον 20%, θα μπορούν πλέον να δίδονται οι άδειες ίδρυσης φαρμακειών και σε ιδιώτες. Άδεια ίδρυσης φαρμακείου δεν θα χορηγείται σε νομικά πρόσωπα, εκτός εάν πρόκειται για συνεταιρισμούς φαρμακοποιών μελών της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος (ΟΣΦΕ). Στην περίπτωση αυτή, απαιτείται προηγούμενη αιτιολογημένη απόφαση του ΔΣ της ΟΣΦΕ.

Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, www.arcadianet.gr (Νέα) μπορείτε να διαβάσετε για το νέο καθεστώς των φαρμακείων.



· Σε ισχύ από 1/6/2016 η αύξηση του ΦΠΑ στο 24%
Από την προσεχή Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016 τίθεται σε ισχύ η αύξηση του κανονικού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24% ενώ καταργείται η έκπτωση του ΦΠΑ σε έντεκα νησιά: Σύρο, Θάσο, Άνδρο, Τήνο, Κάρπαθο, Μήλο, Σκύρο, Αλόννησο, Κέα, Αντίπαρο και Σίφνο. Αυτό προβλέπει η εγκύκλιος που υπεγράφη από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλή, σχετικά με την αύξηση του κανονικού συντελεστή ΦΠΑ κατά μία ποσοστιαία μονάδα, ήτοι από 23% σε 24%, και την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών στη δεύτερη ομάδα νησιών.



· Κίνητρα για τη διεύρυνση των ηλεκτρονικών πληρωμών
Η παροχή κινήτρων στους φορολογούμενους για την ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, καθώς και σειρά άλλων μέτρων προς την κατεύθυνση αυτή, βρίσκονται στις προτεραιότητες του υπουργείου Οικονομικών όπως προανήγγειλε την Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης σε ομιλία του στο 2ο συνέδριο ηλεκτρονικών πληρωμών.


· Καταργείται ο νόμος του 2014 για τις χρήσεις γης
Στην κατάργηση της προ διετίας θεσπισθείσας νομοθεσίας περί χρήσεων γης προχώρησε το υπουργείο Περιβάλλοντος. Με τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο, που ψηφίστηκε προχθές, το υπουργείο κατάργησε το σύνολο των διατάξεων του 2014, οι οποίες είχαν προκαλέσει αντιδράσεις κυρίως επειδή υποχρέωναν τις περιοχές αμιγούς κατοικίας να δεχθούν πλήθος εμπορικών και άλλων χρήσεων. Η εξέλιξη αυτή είναι σε συμφωνία με τους θεσμούς, υπό τον όρο ότι θα κατατεθεί άμεσα νέο πλαίσιο, ενώ δεν αφορά όσες περιπτώσεις βρίσκονται σε διαδικασία αδειοδότησης.

Αναλυτικά στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr


·Οκτώ ενοίκια τον χρόνο ο φόρος για τα ακίνητα
Ακόμη και επτά – οκτώ ενοίκια ετησίως θα καταβάλλουν εφ’ εξής στην εφορία οι ιδιοκτήτες που εκμεταλλεύονται ακίνητα, μετά τις νέες επιβαρύνσεις που συνοδεύουν πλέον την κατοχή και ενοικίαση ακινήτων.

Αυτό αναφέρουν φορείς της αγοράς που επισημαίνουν ότι η περαιτέρω επιβάρυνση των κατόχων ακινήτων αντικειμενικής αξίας από 200.000 ευρώ και άνω σε συνδυασμό με την αύξηση της φορολογίας από ενοίκια επί της ουσίας καθιστούν απαγορευτική οποιαδήποτε σκέψη εκμετάλλευσης ακινήτων, τουλάχιστον από μικροϊδιοκτήτες.



Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, www.arcadianet.gr αναλυτικά όλες οι πληροφορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου