Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

ΤΡΙΠΟΛΗ: Φέρνουν πάνω από 1000 πρόσφυγες στη ΒΙ.ΠΕ.; Οργή στους επιχειρηματίες (vd)

Πολύ έντονη ανησυχία επικρατεί στις τάξεις των επιχειρήσεων της Βιομηχανικής Περιοχής της Τρίπολης, για το ενδεχόμενο να εγκατασταθούν πρόσφυγες στη ΒΙ.ΠΕ.

Χθες, έγινε έκτακτη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων της Βιομηχανικής Περιοχής Τρίπολης, στο κτίριο του Επιμελητηρίου.

Οι επιχειρηματίες της ΒΙΠΕ διαφωνούν με την εγκατάσταση προσφύγων και αναφέρουν ότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο δεν επιτρέπει μία τέτοια εξέλιξη. Μάλιστα, προσανατολίζονται να προχωρήσουν σε νομικές κινήσεις για να αποτρέψουν την εγκατάσταση προσφύγων στη Βιομηχανική!

Τελευταίες πληροφορίες που φτάνουν στους επιχειρηματίες της Βιομηχανικής Περιοχής αναφέρουν ότι οι πρόσφυγες που θα έρθουν στην Τρίπολη, θα είναι πάνω από 1000 άτομα!

Αύριο επιστρέφει στην Ελλάδα, ο αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας και θα υπάρξει μία επαφή με τον βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Παπαηλιού, προκειμένου να ξεκαθαρίσει η υπόθεση αυτή.

Επίσης, ένας φόβος που υπάρχει είναι ότι πρόσφυγες δεν θα πάνε σε άλλους νομούς, αλλά το βάρος θα σηκώσει κυρίως η Αρκαδία.

Δείτε απόσπασμα από τη συνέλευση του ΣΕΒΙΠΕΤ...



7 σχόλια:

  1. Το πιάσαμε το υπονοούμενο...Και τους πρόσφυγες στη Μεγαλόπολη θα τους φέρουν. Άλλωστε, ως "σκουπίδια" που τους έχουν καταντήσει, πού αλλού θα τους πάνε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκουπίδια είναι οι μανωλαδοέλληνες χρυσάβγουλα σα και του λόγου σου

      Διαγραφή
    2. Μάθε πρώτα να κατανοείς την Ελληνική αγράμματε και έπειτα βλέπουμε...

      Διαγραφή
    3. Το φασισμό που κρύβεις μέσα σου τον καλύπτεις βρίζοντας αν θες η Μεγαλόπολη να γίνει αποθήκη ανθρώπων πες το καθαρά.
      Αλλά μπορεί να θες δούλους για τη δουλειά σου και μετά να το παίζεις αντι μανωλαδοέλληνας αυτοί που ανάδειξαν τη μανωλάδα ήταν το ΚΚΕ, ενώ εσύ μπορεί να έτρωγες φράουλες αν θες κάνουμε κουβέντα

      Διαγραφή
    4. Εάν είσαι από αυτούς που έχουν στο μυαλό τους ότι όποιος μιλά για την ελληνική γλώσσα ή την Ελλάδα γενικότερα, είναι ακροδεξιός, χρυσαγίτης κοκ, τότε σε καταλαβαίνω... Αλλά, δε είναι έτσι τα πράγματα.
      Εάν πρόσεξες το αρχικό σχόλιό μου, τη λέξη σκουπίδια την έβαλα σε εισαγωγικά...Ως συνήθως, εάν μια λέξη τη θέτεις σε εισαγωγικά, εννοείς ότι δεν της δίνεις την πραγματική σημασία της. Κατά συνέπεια, επειδή μάλλον δεν καταλαβαίνεις, ήθελα να πω ότι τους πρόσφυγες, παρά τη διεθνή σύμβαση της Γενεύης και τη μακραίωνη παράδοση των Ελλήνων, να παρέχουν άσυλο σε όσους διώκονται από τις εστίες τους, τους σημερινούς πρόσφυγες τους έχουμε σα σκουπίδια, είτε ως κοινωνία είτε ως Κράτος (οι εξαιρέσεις παραλείπονται, αλλά δεν παύουν να είναι εξαιρέσεις). Επειδή λοιπόν, η Μεγαλόπολη είναι ένας αγαπημένος προορισμός σκουπιδιών, οι πρόσφυγες, όπως τους έχουν καταντήσει, θα έλθουν εδώ ή τουλάχιστον θα ήθελαν να τους φέρουν.
      Το ζήτημα βέβαια δεν είναι εάν τους θέλουμε, αλλά εάν μπορούμε να τους βοηθήσουμε, όταν σε λίγο θα είμαστε ως χώρα, κοινωνία, τόπος στην ίδια οικτρή κατάσταση...

      Διαγραφή
    5. Μάλιστα. Ο ένας ανησυχεί για την ελληνική γραμματική του και νομίζει πως του την παρεξηγήσαμε και ο άλλος για την πατρίς του τη μεγαλόπολη ούμπερ άλες, μη του την καταντήσουνε αποθήκη ψυχών. Παντελώς ανυποψίαστοι αμφότεροι πως δίνοντας προτεραιότητα στη γλώσσα και την πατρίδα έναντι των ανθρώπων, επιβεβαιώνουν το παραπάνω σχόλιο για σκουπιδομανωλαδοελληνοχρασάβγουλα...

      Διαγραφή