Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Δήμος Μεγαλόπολης:«Κάποιοι στην Μεγαλόπολη στηρίζουν το πολιτικό τους μέλλον στην αποτυχία του αντιπάλου και όχι στην δική τους βελτίωση»



Έχουν ήδη ξεκινήσει, και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί στην τελευταία συνάντηση της Δημοτικής Αρχής, του Γενικού Γραμματέα Υποδομών κ.Δέδε και εκπροσώπων της εταιρίας στις 07-03-2016 στο Δημαρχείο της Πόλης, οι εργασίες από την κατασκευαστική εταιρία για την συνδετήρια οδό. 

Μετά από πολυετή αναμονή, μετά από μια αλληλουχία αστοχιών και λαθών, μετά από μια δραματική καθυστέρηση ετών που κόστισε στην πόλη οικονομικά και κοινωνικά, ήρθε η ώρα να αποκατασταθεί η αδικία και να συνδεθεί επιτέλους η πόλη με την νέα εθνική οδό. 
Δυστυχώς, ενώ αυτές οι ημέρες είναι για τους Μεγαλοπολίτες ημέρες δικαίωσης, αφού ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε την τελευταία δεκαετία βαίνει στην οριστική λύση του, ακόμα και σε αυτές τις ημέρες χαράς για την έκβαση του θέματος δεν λείπει μια θλιβερή παραφωνία. Ούτε και σε αυτό το θέμα της έγκρισης έναρξης των εργασιών κατά την συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν υπήρξε, με ευθύνη της μείζονος αντιπολίτευσης, ομοφωνία. 
Με διάφορους προσχηματικούς λόγους και προφάσεις αποχώρησε κατά την συζήτηση του θέματος. Ούτε γι’αυτό δεν είχαν το πολιτικό σθένος: όχι να συγχαρούν την Δημοτική Αρχή για την επιτυχία να καταφέρει μέσα σε 18 μήνες, αυτό που δεν κατάφεραν οι ίδιοι σε έξη χρόνια, αλλά τουλάχιστον για την ίδια την πόλη και τους ταλαιπωρημένους κατοίκους να παραμείνουν στην θέση τους και να ψηφίσουν για την έναρξη των εργασιών.

Δυστυχώς κάποιοι επιμένουν να στηρίζουν το πολιτικό τους μέλλον στην αναμονή της αποτυχίας του αντιπάλου. Δεν καταλαβαίνουν ότι η πόλη και ο Δήμος δεν έχουν άλλα περιθώρια, αν αποτύχει η παρούσα Δημοτική Αρχή θα αποτύχει ο Δήμος.

Πολύ καλά γνωρίζουν όλοι οι συμπολίτες μας ότι από τα κυρίαρχα θέματα που είχαμε θέσει προεκλογικά αλλά και με την έναρξη της νέας δημοτικής θητείας ήταν το θέμα του κόμβου. 
Δεν θα πανηγυρίσουμε για κάτι το αυτονόητο. 
Θα απαιτήσουμε όμως από τους ελαχίστους που θέλουν να προκρίνουν το προσωπικό μικροπολιτικό τους συμφέρον εις βάρος του κοινού καλού: την επόμενη φορά σε κάποια νέα επιτυχία ή κάτι θετικό που θα κερδίσει ο Δήμος εάν θέλουν να είναι απόντες ας είναι απόντες.
 Να μην επιλέξουν όμως την ίδια τακτική , να προσπαθούν να φέρουν εμπόδια και δυσκολίες.

Ο Δήμος μας θα προχωρήσει, ο τόπος μας θα προχωρήσει μέσα στις δύσκολες γενικές συνθήκες των τελευταίων ετών με σταθερά, μεθοδικά βήματα προσπαθώντας την επίλυση σε σημαντικά χρονίζοντα προβλήματα. Όποιος μπορεί να το ακολουθήσει και να συνδράμει, ας συνδράμει. Όποιος δεν μπορεί, ας καθήσει στην γωνία του και να παρακολουθεί.

Ο κόσμος της Μεγαλόπολης θα τους κρίνει.

Εκ του Δήμου

8 σχόλια:

  1. Γιατί δεν υπογράφει σαν παπαδοπουλος,.?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλα σου λέει υπόγραψε ο δήμαρχος παπαδοπουλος . ο δήμος είναι όλοι και ο λαμπροπουλος και ο γεωργακοπουλος και ο Μπούρας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΜΩΣ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΝΑ ΦΗΜΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΟΤΑΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ. ΕΙΝΑΙ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΠΟΤΕ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ... ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟΣ ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ... ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΤΥΧΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ...

      Διαγραφή
  3. Εγώ ξέρω πως αυτοί που σήμερα παρουσιάζονται ως σωτήρες «πανηγυρίζουν» για μια λύση ο σχεδιασμός της οποίας όμως δεν είναι δικός τους, εξάλλου πριν αναλάβουν καθήκοντα το 2014 την είχαν καταψηφίσει στο τότε δημοτικό συμβούλιο και ήταν αντίθετοι.
    Ξέρουμε επίσης άπαντες στην Μεγαλόπολη πως αυτοί οι κύριοι είχαν συμβάλλει τα μέγιστα ώστε να μην προχωρήσει η συνδετήρια και φέρουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης για την καθυστέρηση. Να θυμίσουμε λίγο ποιοί έτρεχαν στα δικαστήρια να καταθέτουν προσφυγές (τις οποίες κι έχασαν) οι οποίοι ως δια μαγείας παραιτήθηκαν από οποιαδήποτε αξίωση και δήλωναν στην ουσία πως χαρίζουν πλέον τις περιουσίες τους μόλις ανέλαβαν τα ηνία της δημοτικής αρχής τα φιλαράκια τους;
    18 μήνες και αυτό το θεωρούν επιτυχία; Οι 18 μήνες κάθε άλλο παρά επιτυχία μπορεί να θεωρηθεί για αυτούς που έταζαν προεκλογικά (αλλά και λίγο καιρό μετά τις εκλογές) ΑΜΕΣΗ λύση και κατασκευή της συνδετήριας οδού. Έπειτα βγαίνεις να μιλήσεις όταν δοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος όχι πριν και τότε αναφέρεις και πόσο χρόνο σου πήρε τελικά η κατά τα άλλα άμεση λύση που έταζες.
    Έχουν γίνει ήδη μια φορά ρόμπα οι άνθρωποι, τον Δεκέμβριο του 2014 που στήθηκαν με μία κάμερα και φόντο μία τσάπα που δούλευε πουλώντας παραμύθι πως ξεκίνησαν τις εργασίες, αλλά μυαλό φαίνεται πως δεν έβαλαν ακόμη.
    Προσωπικά πιστεύω πως εάν δοθεί στην κυκλοφορία η συνδετήρια οδός τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου να κάνετε και τον σταυρό σας!
    Κλαπ κλαπ συγχαρητήρια σας πήρε σχεδόν τα 2/3 της θητείας σας για την κατασκευή 50 μέτρων δρόμου, αυτές είναι επιτυχίες! Περιττό να ρωτήσω τι έγιναν οι άλλες «άμεσες» λύσεις που θα δίνατε σε άλλα ζητήματα π.χ την μετεγκατάσταση της πυροσβεστικής υπηρεσίας κ.α Σε καμία 50αρια χρόνια θα γίνουν και αυτά. Με τον ιπτάμενο βιολογικό κύριε δήμαρχε τί θα γίνει, έρχονται σφαλιάρες και πρόστιμα! Εμένα ποσώς με απασχολεί πλέον, έφυγα οριστικά από την Μεγαλόπολη και βρήκα την υγειά μου (από όλες τις απόψεις), τα βόδια που σας ψήφισαν θέλω να δω τι θα κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΗΜΑΡΧΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΕΤΗΡΙΑ ΟΔΟ, ΘΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ Η ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΟΤΑΝ ΑΝΕΛΑΒΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ, ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ. ΜΕΤΑ ΣΥΜΜΑΧΗΣΑΝ ΟΙ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΛΑΝΕ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΟΥΣΕ. ΘΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΕΛΕΓΕΣ ΟΤΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙΣ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΛΥΣΗ (ΣΤΑΥΡΟΕΙΔΗΣ ΚΟΜΒΟΣ) ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΚΛΙΚΟΣ ΚΟΜΒΟΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ. ΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΕΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ. ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΦΟΡΑΣ ΤΩΡΑ ΚΑΠΕΛΟ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΤΗΧΗΜΑΤΑ. ΑΡΑΞΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΥΑ ΚΥΒΙΚΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΥΣ... ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙΣ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δήμαρχε άκου τι είπε ο πρώην Δήμαρχος
    ...............Κύριοι, είστε όλοι υπόλογοι που εδώ και δέκα (10) χρόνια μας έχετε αποκλείσει και υποβαθμίσει ολόκληρο το λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης.
    Έπρεπε να είχατε λογοδοτήσει στον Εισαγγελέα όλοι σας….

    Ο Δρόμος δεν έγινε γιατί και κάποιοι δικοί σου στήριξαν το πολιτικό τους μέλλον στην αποτυχία όχι του αντιπάλου τους αλλά της πόλης μη ξεχνάς τις προσφυγές που έβαλαν το χεράκι τους για το δρόμο τα φωτοβολταικά κ.ο.κ και τώρα τους καλύπτεις.
    Ο δρόμος είναι το μεγαλύτερο έγκλημα που έχει γίνει για τη πόλη τους επαγγελματίες και την ανάπτυξη άκου τι λεει ο Μιχόπουλο και στείλτους στον εισαγγελέα και εκει θα φανεί τι έχει γίνει γιατί αλλιώς εσύ στηρίζεις το πολιτικό σου μέλλον σε βάρος της πόλης και των επαγγελματιών.
    Αλλά εσύ και άλλοι δεν έχετε πρόβλημα μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει έχετε το μισθό σας τις συντάξεις σας και το μόνο που σας νοιάζει είναι τα ταξιδάκια στο εξωτερικό σε βάρος των κορόιδων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μη καρφωνόσαστε τόσο πολύ παιδιά γιατί θα μας πάρουνε χαμπάρι. Εντάξει καταλαβαίνω, κοντεύετε κι εσείς να σκάσετε που λύθηκε κι αυτό το πρόβλημα, αλλά μην το δείχνετε τόσο πολύ. Η σωστή τακτική είναι η εξής, υποβαθμίζουμε το πρόβλημα που λύθηκε και το ρόλο που παίξανε αυτοί στη λύση του και μεγαλοποιούμε το ρόλο των προηγούμενων αλλά και του χρόνου που πέρασε. Όλο και θα βρεθούνε κάποιοι τόσο βλάκες και θα μας πιστέψουνε. Παράλληλα προσπαθούμε να αλλάξουμε θέμα ευελπιστώντας πως στο επόμενο πρόβλημα επιτέλους θα φάνε τα μούτρα τους. Αν τα καταφέρουνε κι εκεί περνάμε στο επόμενο κ.ο.κ. Δόξα το θεό από προβλήματα υπάρχουν μπόλικα και θα τους φτιάξουμε κι εμείς άλλα τόσα και θα τους βάζουμε και τρικλοποδιές όσο θα προσπαθούνε να τα λύσουνε. Κάποια στιγμή θα τα καταφέρουμε και θα φάνε τα μούτρα τους κι εκεί θα τους τσακίσουμε. Μεταφορικά, γιατί εμείς δεν έχουμε τίποτα μαζί τους, απλώς ως γνωστό εμείς πάνω απ' όλα αγαπάμε τη πόλη μας και πάνω από τα συμφέροντα της πόλης δε βάζουμε τίποτα -εκτός από τα δικά μας συμφέροντα βεβαίως-βεβαίως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι εκτός τόπου και χρόνου μεγάλε. Προφανώς δεν έχεις αντιληφθεί πως η Μεγαλόπολη έχει ήδη ψοφήσει. Πέρνα μια βόλτα από τα δημοτικά σχολεία μια ημέρα που λειτουργούν, δες πόσα παιδιά έχουν σήμερα και ρώτα τους υπεύθυνους να σου πουν πόσα παιδιά είχε το κάθε σχολείο 10 (όχι περισσότερα γιατί θα βάλεις τα κλάματα) χρόνια πριν, μετά λάβε υπόψη σου πως από τα παιδάκια που θα δεις στα σχολεία της Μεγαλόπολης σήμερα ούτε το 1/5 δεν θα μείνει μόνιμα στην πόλη (χωριό βασικά)όταν θα έχουν ενηλικιωθεί πλέον.
      Εάν στους Σάκηδες και τους Σπύρους, που τους παίρνει δύο ολόκληρα χρόνια να δώσουν την κατα τα άλλα έτοιμη λύση μερικών ημερών που είχαν προεκλογικά, έχετε εναποθέσει ορισμένοι τις ελπίδες σας για ανάσταση, θα περιμένετε κάμποσους αιώνες.

      Διαγραφή