Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Αστυνομικό Δελτίο: Με διακρίσεις επέστρεψε η ΕΛΑΣ από το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου Αστυνομιών - Συνάντηση Φιλιππάκου με Ιερώνυμο


Με επιτυχία διοργανώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία το 7ο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ανώμαλου Δρόμου Αστυνομιών και η συνάντηση της Τεχνικής και Εκτελεστικής Επιτροπής της Βαλκανικής Αθλητικής Ένωσης Αστυνομιών (U.S.P.B.)

Στο πλαίσιο του πρωταθλήματος οι αθλητές της Ελληνικής Αστυνομίας διακρίθηκαν κατακτώντας χρυσό, ασημένια και χάλκινα μετάλλια

Με επιτυχία διοργανώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο ενδυνάμωσης των σχέσεων μεταξύ των Βαλκανικών χωρών, το 7ο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ανώμαλου Δρόμου Αστυνομιών, καθώς και η συνάντηση της Τεχνικής και Εκτελεστικής Επιτροπής της Βαλκανικής Αθλητικής Ένωσης Αστυνομιών (U.S.P.B.), το χρονικό διάστημα από 28 έως 30-9-2015, στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν χθες (29-9-2015), στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ικάρων και της 123 Σμηναρχίας Τεχνικής Εκπαίδευσης στο Τατόι, με τη συνεργασία του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (Α.Σ.Α.Ε.Δ.). Συμμετείχαν τριάντα εννέα (39) αστυνομικοί, αθλητές και επικεφαλής αξιωματούχοι των Αστυνομιών των Βαλκανικών χωρών (από Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρο και Ελλάδα).

Την έναρξη των αγώνων, κατά την τελετή έναρξης του Πρωταθλήματος, κήρυξε ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρωπίνου Δυναμικού, Υποστράτηγος Δημήτριος Δήμου. Στη συνέχεια, στην τελετή λήξης παρευρέθηκε ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Κατριαδάκης. Επιπλέον, τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους ανώτατοι αξιωματικοί της Σχολής Ικάρων και της 123 Σμηναρχίας Τεχνικής Εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο του πρωταθλήματος, οι αθλητές της Ελληνικής Αστυνομίας κατάφεραν να κατακτήσουν τις παρακάτω διακρίσεις:

· 1η θέση στην ομαδική κατάταξη ανδρών (Χρυσό μετάλλιο) 
· 2η θέση στη Γενική κατάταξη χωρών (Ασημένιο μετάλλιο) 
· 2η θέση στην ομαδική κατάταξη γυναικών (Ασημένιο μετάλλιο) 
· 2η θέση στην ατομική κατάταξη ανδρών (Ασημένιο μετάλλιο) 
· 3η θέση στην ατομική κατάταξη ανδρών (Χάλκινο μετάλλιο) 
· 3η θέση στην ατομική κατάταξη γυναικών (Χάλκινο μετάλλιο).
H Ελληνική Αστυνομία συμμετέχει από το 1991 στην Βαλκανική Αθλητική Ένωση Αστυνομιών (U.S.P.B.), όταν εκπρόσωποι των αντίστοιχων Υπουργείων των Βαλκανικών χωρών υπέγραψαν στο Βουκουρέστι, Πρωτόκολλο συνεργασίας στον Αθλητικό και Πολιτιστικό τομέα, με σκοπό την ανάπτυξη φιλίας και σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ των Αστυνομιών.

-----------------------

Συνάντηση του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Τζανέτου Φιλιππάκου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο

Ο κ. Φιλιππάκος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας και εξέφρασε την επιθυμία για τη συνέχιση της επικοινωνίας και συνεργασίας σχετικά με θέματα που αφορούν στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Τζανέτος Φιλιππάκος συναντήθηκε σήμερα (30-09-2015) με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, στο Μέγαρο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Κατά την προγραμματισμένη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε κλίμα εγκαρδιότητας, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη συνεργασία του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με την Αρχιεπισκοπή, με έμφαση στο μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα.

Ειδικότερα, ο κ. Φιλιππάκος ευχαρίστησε θερμά τον Αρχιεπίσκοπο, για το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο που επιτελεί η Εκκλησία της Ελλάδας προς τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας και τους πρόσφυγες, που φιλοξενούνται προσωρινά στη χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα, η Αρχιεπισκοπή αποφάσισε, όπως έχει πράξει και στο παρελθόν, να συνδράμει στη σίτιση των μεταναστών στα Προαναχωρησιακά Κέντρα της Αμυγδαλέζας και του Ταύρου.

Με τη σειρά του, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως η Εκκλησία είναι αρωγός στο πλευρό της πολιτείας και εξέφρασε την από κοινού επιθυμία με τον κ. Φιλιππάκο για συχνότερη επικοινωνία και συνεργασία για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου