Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Δήμος Τρίπολης: Αντιπυρική περίοδος, τέλος > Λήξη συνεργασίας με πυροφύλακες


ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΥΡΟΦΥΛΑΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ


Τελειώνοντας η διάρκεια των προσλήψεων των πυροφυλακών, θα ήθελα να κάνω μια σύντομη αποτίμηση του έργου αυτής εδώ της ομάδας.

Η λειτουργία και η δράση των πυροφυλακών κρίνεται πετυχημένη. Μέσα από μια σωστή, διαρκής και συνεχόμενη συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς και με την καθοδήγησή της, καταφέραμε να μην επιτρέψουμε σε καμία μικροεστία να αναπτυχθεί. Οι πυροφύλακες, ακροβολισμένοι στα πυροφυλάκια του Δήμου Τρίπολης, εντόπιζαν και έδιναν τη φωτιά ή υποψία αυτής, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χρόνος χαμένος, ως προς την προσέγγισή της. Σχεδόν σε όλα τα συμβάντα, τα αυτοκίνητά μας κατέφθαναν εγκαίρως και με λίγη ποσότητα νερού, ο κίνδυνος αποσιωπούσε.

Για να είμαστε όμως συνεπείς στους στόχους και στους σκοπούς μας, οι οποίοι δεν είναι άλλοι από το να είμαστε 365 μέρες το χρόνο, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, κοντά στους συμπολίτες μας, στους συνδημότες , προχωράμε στην οργάνωση για την επόμενη αντιπυρική περίοδο. Προχωράμε σε ένα κεντρικό σχεδιασμό που θα περιέχει σταθερότητα, συνέπεια, αποτελεσματικότητα, διαχρονικότητα. Μα πάν απ’ όλα χρονική αναφορά για όλο το χρόνο.

Η δημιουργία μιας Δημοτικής Εθελοντικής Ομάδας είναι επιβεβλημένη. Γιατί μέσα από εκεί μπορούμε να προάγουμε τον Εθελοντισμό, να παρέχουμε άρτια εκπαίδευση, να αξιοποιούμε όλο το χρόνο το μηχανολογικό και τεχνολογικό εξοπλισμό του Δήμου, να έχουμε την ευελιξία που απαιτείται έτσι ώστε να μπορούμε να είμαστε δίπλα σε όσους κινδυνεύσουν, σε όσους πληγούν, σε όσους και σε ότι προκύψει. Σε όλες τις συνθήκες. Από πλημμύρες, από φωτιές, από σεισμούς, μέχρι και συνδρομή σε εξαφανισμένους ηλκιωμένους ή εκδρομείς.

Πρέπει να υπάρχει μια πολύπλευρη, πολυεπίπεδη και αποτελεσματική ομάδα, η οποία να αξιοποιείται προς όφελος της φύσης, του συνανθρώπου.

Το νομικό πλαίσιο αυτή τη στιγμή μελετάται και σε μικρό χρονικό διάστημα θα απευθύνουμε ανοιχτό, δημόσιο κάλεσμα για την εγγραφή Εθελοντών.

Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα ορισμένους που συνέβαλλαν με τη συνεργασία τους, να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα.

Τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Τυροβολά, για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει και την άψογη συνεργασία που έχουμε.

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία και ιδιαίτερα τον Διοικητή κ. Λαρέζο, και Υποδιοικητή κ. Κολυβήρα, για το συντονισμό που είχαμε.

Τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Πολιτικής Προστασίας κ. Κοκοσιούλη.

Τον Προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κ. Μητρόπουλο Αντώνη, καθώς και όλα το υπόλοιπο δυναμικό της Υπηρεσίας αυτής.

Όλους και όλες που συμμετείχαν στην πυρασφάλεια.

Και βέβαια, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμαρχο κ. Παυλή που με την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου, μου δίνει τη δυνατότητα να προσφέρω τον Εθελοντισμό μου, το πάθος μου, την ενέργειά μου, προς όφελος της κοινωνίας, των συμπολιτών μου και του περιβάλλοντος.

Σας ευχαριστώ πολύ.


Ο Εντ. Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας

Παπαδημητρίου Σωτήρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου