Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Αστυνομικό Δελτίο: Συμβάντα Πελοποννήσου - Σύλληψη 58χρονης υπαλλήλου οικ. υπηρεσίας για δωροληψία - Σύλληψη ατόμου για την παράνομη διακίνηση μετανάστριας μέσω Αερ. Καλαμάτας

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 
ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ
από 17.00 ώρα της 31.7.2015 έως 11.00 ώρα της 1.8.2015



ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για ναρκωτικά
Συνελήφθησαν, χθες (31.7.2015) το μεσημέρι, στους Μολάους Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, ένας (1) 31χρονος ημεδαπός και ένας (1) 31χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Η.Π.Α., γιατί κατείχαν ποσότητα κάνναβης, βάρους -5,3- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων.
Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για ναρκωτικά και κατοχή λαθραίου καπνού
Συνελήφθησαν, χθες (31.7.2015) το βράδυ, στην Εθνική Οδό Σπάρτης - Γυθείου, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 36 και 38 ετών αντίστοιχα, γιατί στην κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, -11- δισκία και τμήμα δισκίου, που εμπίπτουν στην νομοθεσία για τα ναρκωτικά,  τσιγαριλίκι κάνναβης, ποσότητα λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους -304- γραμμαρίων, καθώς και δύο (2) τμήματα δισκίων, η χημική σύσταση των οποίων εξετάζεται. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Συνελήφθη ένα (1) άτομο μετά από Ένταλμα Σύλληψης
Συνελήφθη, χθες (31.7.2015) το απόγευμα, στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γαργαλιάνων, ένας (1) 60χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Αθηνών, για απάτη.
Συμπληρωματική εγγραφή
Σε συνέχεια του χθεσινού (31.7.2015 και ώρα 17:00) Ενημερωτικού Δελτίου Αδικημάτων και Συμβάντων της Υπηρεσίας μας, που αφορούσε τη σύγκρουση οχημάτων και θανάσιμο τραυματισμό, μίας (1) 69χρονης ημεδαπής, συμπληρωματικά, χθες (31.7.2015) το απόγευμα, ο 72χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, υπέκυψε στα τραύματα του.
Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα για ναρκωτικά
Συνελήφθησαν, σήμερα (1.8.2015) και πρώτες πρωινές ώρες, στην Επαρχιακή Οδό Καλαμάτας - Αρεόπολης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, σε τρείς (3) ξεχωριστές περιπτώσεις, τρείς (3) ημεδαποί, ηλικίας 23, 24 και 33 ετών αντίστοιχα, γιατί κατείχαν μικροποσότητες κάνναβης, οι οποίες κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.
Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα για ναρκωτικά
Συνελήφθησαν, σήμερα (1.8.2015) και πρώτες πρωινές ώρες, στην Επαρχιακή Οδό Καλαμάτας - Αρεόπολης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μεσσηνίας, ένας 18χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας και δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 19 και 30 ετών αντίστοιχα, γιατί κατείχαν από κοινού μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.



Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων συνελήφθη 58χρονη υπάλληλος Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας στην Αττική, για δωροληψία, παράβαση καθήκοντος και απάτη

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθη σήμερα (31-07-2015) το πρωί, 58χρονη ημεδαπή, υπάλληλος Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.) στην Αττική, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για δωροληψία, παράβαση καθήκοντος και απάτη.


Ειδικότερα, είχε προηγηθεί καταγγελία 42χρονης ημεδαπής την 28-07-2015, σύμφωνα με την οποία η 58χρονη απαίτησε το χρηματικό ποσό των τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ, προκειμένου να διεκπεραιώσει υπόθεση του συντρόφου της και συγκεκριμένα να μη βεβαιώσει σχετικά πρόστιμα για την απώλεια βιβλίων και στοιχείων ατομικής επιχείρησης που διατηρούσε.

Την επόμενη μέρα (29-07-2015), η 42χρονη μετέβη στο γραφείο της 58χρονης συλληφθείσας, όπου ενημερώθηκε ότι τα πρόστιμα που επρόκειτο να επιβληθούν στο σύντροφό της ανέρχονταν σε (9.000) και (7.200) ευρώ αντίστοιχα.

Στη συνέχεια, η 58χρονη ενημέρωσε την 42χρονη ότι θα διαγράψει το πρόστιμο των (7.200) ευρώ, με την προϋπόθεση να της καταβάλει το απαιτηθέν χρηματικό ποσό, το οποίο, μετά από διαπραγματεύσεις, μειώθηκε στα (1.500) ευρώ.

Ακολούθως, σήμερα το πρωί, η 42χρονη μετέβη στο γραφείο της 58χρονης, όπου της παρέδωσε επιστολικό φάκελο με το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των (1.500) ευρώ, ενώ αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, επενέβησαν άμεσα και συνέλαβαν την 58χρονη.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί αύριο (01-08-2015) στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ’ όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210–8779700 με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 
ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ
από 11.00 ώρα της 2.8.2015 έως 09.00 ώρα της 3.8.2015



ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για απόπειρα κλοπής
Συνελήφθη, χθες (2.8.2015) το μεσημέρι, στην Αρχαία Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας (1) ανήλικος ημεδαπός, γιατί μαζί με ακόμη ένα άτομο που αναζητείται, προσπάθησαν να διαρρήξουν οικία ημεδαπής, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Σύλληψη ενός (1) ατόμου
Συνελήφθη, χθες (2.8.2015) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μονεμβασιάς Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) Λακωνίας, ένας (1) 60χρονος ημεδαπός, γιατί λίγο νωρίτερα, με τη χρήση μαχαιριού τραυμάτισε στο χέρι 64χρονο ημεδαπό. Το μαχαίρι βρέθηκε και κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης.


Συνελήφθη ένα άτομο, το οποίο διευκόλυνε την έξοδο από τη χώρα σε μη νόμιμη μετανάστρια, μέσω του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας

Επίσης συνελήφθη και η μη νόμιμη μετανάστρια, που επιχείρησε να ταξιδέψει παράνομα για Ιταλία

Συνελήφθη, χθες (1.8.2015) το πρωί, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας (1) 36χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ολλανδίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε μη νόμιμη μετανάστρια.

Επίσης, συνελήφθη μία (1) 31χρονη αλλοδαπή υπήκοος Σομαλίας, μη νόμιμη μετανάστρια, για ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων της 31χρονης, την οποία συνόδευε ο 36χρονος, με σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση για το Μιλάνο Ιταλίας, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά της έγγραφα ανήκαν σε άλλο πρόσωπο.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα (1) διαβατήριο και μία (1) άδεια διαμονής Αρχών Ολλανδίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου