Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Αυτή είναι η Μελέτη Αποκατάστασης του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης (ΕΜΠ 2-2015) !!!!


Με  αφορμή  την  "επαναδραστηριοποίηση"  του  Αρχαίου  Θεεάτρου  Μεγαλόπολης,  μετά  από  20  σχεδόν  χρόνια,  δημοσιεύουμε  σήμερα  ένα  πολύ  ενδιαφέρον  θέμα


Πρόκειται  για  την  ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΡΧΑΙΟΥ  ΘΕΑΤΡΟΥ  ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ,
του  Κώστα  Ζάμπα  πολιτικού  μηχανικού    Δρ. ΕΜΠ
που  πραγματώθηκε  τον  Φλεβάρη  2015....


ΤΑ  ΣΧΟΛΙΑ -  ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ
1. Είναι  γνωστή  και  σε  ποιούς  αυτή  η  μελέτη:
2. Ο  Δήμος  Μεγαλόπολης  και  η  Περιφ. Πελοποννήσου  έχουν  γνώση;
3. Σε  ποιό  σημείο  βρίσκεται  η  εξέλιξή  της;
4. Γιατί  δεν  έχει  δημοσιοποιηθεί μια  τόσο  σημαντική  εργασία;

(ευχαριστούμε  τον αναγνώστη  μας  που μας  έστειλε  την  μελέτη)
---------------------------------------------------------------------
Ενδεικτικά  αναφέρεται....
Στις  9/10/2014  επισκεφθήκαμε  από  κοινού  με  τον  Πρόεδρο  του  ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ  κ.  Μπένο και  με  πρωτοβουλία  του  την  Προϊσταμένη  Εφορείας  Αρχαιοτήτων  Αρκαδίας  κα  Καραπαναγιώτου    και  συζητήσαμε  το  θέμα  Αποκατάστασης  του  Αρχαίου  Θεάτρου  Μεγαλόπολης......


Διαβάστε  την  ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ 


3 σχόλια:

  1. Μην είστε τόσο άσχετοι επιτέλους. Η συγκεκριμένη μελέτη είναι δημοσιοποιημένη πολύ καιρό τώρα στην ιστοσελίδα Διάζωμα αλλά και σε τοπική σελίδα της Μεγαλόπολης. Επίσης οι εργασίες αναφέρονται και στις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί.
    Αν εσείς μένετε στην Μεγαλόπολη και δεν την έχετε δει δεν έχετε διαβάσει τίποτα, ,δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κιόλας.Απλά δείχνει ότι έχοντας μαύρα μεσάνυχτα , κάνετε και κριτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμπληρωματικά, σας επισημαινω και το γεγονος οτι ο μελετητης προτεινει τη διατηρηση της γερανογεφυρας στην ορχηστρα του θεατρου. Αντ'αυτου, την απεσυραν προσφατα... Μια λεπτομερεια, ενδεικτικη του που εχουν γραμμενη τη μελ'ετη.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυρια Δημητρακοπουλου,

    Κατ' αρχην οφειλω να σας συγχαρω για τη χρονικη επιλογη αναδειξης του θεματος. Ηταν πραγματι η καταλληλη στιγμη για να προβληματισει την κοινωνια μας, καθως προκαλει ευλογα ερωτηματικα η προσφατη εξελιξη, σχετικα με το ανοιγμα του αρχαιου θεατρου στο κοινο.
    Πιστευω οτι, χαριν της μικροπολιτικης και μονο, παιζονται παιχνιδια, σε βαρος του μνημειου, με ευθυνες πολυθεσμικες, ητοι Δημου, Περιφερειας και κυριως ΛΘ ΕΠΚΑ.
    Και τιθενται πλεον τα εξης ερωτηματα:
    1. Εφοσον η μελετη εγινε για λογαριασμο της ΛΘ ΕΠΚΑ και σε αυτην κρινεται οτι το μνημειο χρηζει ιδιαιτερων σωστικων παρεμβασεων, ουσιαστικα δηλαδη χαρακτηριζεται ως ''ιδιαιτερα αρρωστο μνημειο'', πως επιτρεπεται πλεον η προσβαση στο κοινο; Ενδεικνυται; Γιατι οταν ειναι καποιος αρρωστος σε νοσοκομειο οι θεραποντες ιατροι επιτρεπουν με φειδω τις επισκεψεις.
    2. Ληφθηκε υποψη η συγκεκριμενη μελετη κατα τη νεα προγραμματικη που υπογραφτηκε προσφατα, μεταξυ του Δημου, της ΛΘ ΕΠΚΑ και της Περιφερειας; Κατι μου λεει πως δεν εγινε κατι τετοιο.
    3. Στο πολιτιστικο καλοκαιρι του Δημου εντασσεται και συναυλια, οπως τονιζεται χαρακτηριστικα ΕΝΤΟΣ του αρχαιου θεατρου. Η ημερομηνια της εκδηλωσης εχει καθορισθει για τις 10 του μηνα, οπως γνωριζετε. Εως τις 4 Αυγουστου, που εχει ορισθει συνεδριαση του Κεντρικου Αρχαιολογικου Συμβουλιου, δεν εχει δοθει η σχετικη αδεια. Θα δοθει στο διαστημα που μεσολαβει; Η διαδικασια χορηγησης αδειας προβλεπεται σε υπουργικη αποφαση του 2012 - ΦΕΚ1189/Β/2012. Σε αυτη βεβαιως δεν περιλαμβανεται προς παραχωρηση το αρχαιο θεατρο, για εκδηλωσεις. Αραγε να αλλαξε η Υ.Α.; Δεν το γνωριζω, αλλα πιστευω πως οχι.
    Επαναμβανω, η υποθεση ειναι πολυ σοβαρη, για να περασει ετσι. Το αρχαιο θεατρο νοσει. Δεν εχει αναγκη απο επισκεπτες αλλα θεραπεια. Η ΛΘ ΕΠΚΑ εχει τεραστιες ευθυνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή