Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

ΜΗΝΕΣ Διαμαρτύρονται οι Κάτοικοι στο Λύκαιο Αρκαδίας - "Μας εμπαίζουν" (photos)


Εξακολουθούν τα προβλήματα πολλών μηνών στο χωριό Λύκαιο Μεγαλόπολης, καθώς η ανταπόκριση είναι ανύπαρκτη. 
Στο  Λύκαιο  Μεγαλόπολης  τα  προβλήματα  τους  πολλά
και  όπως  οι  κάτοικοι καταγγέλουν, δυστυχώς  ουδείς  εκ  του
Δήμου  Μεγαλόπολης  ασχολείται....


Συγκεκριμένα:
Ακάλυπτα έχουν αφεθεί ηλεκτροφόρα καλώδια σε χώρο που παίζουν παιδιά.
Εκτεθειμένο στα καιρικά φαινόμενα και σε κακόβουλες ενέργειες έχει αφεθεί το λάστιχο παροχής ύδρευσης του χωριού και τέλος
Τελείως απροσπέλαστοι έχουν αφεθεί οι αγροτικοί δρόμοι του χωριού.

Με προφορική ειδοποίηση, οι κάτοικοι, έχουν απευθυνθεί στον Δήμαρχο Μεγαλόπολης από τον Σεπτέμβρη του 2014, αλλά όπως μας καταγγέλλουν η μόνη ανταπόκριση που έλαβαν, ήταν η υπόσχεση ότι θα τακτοποιηθούν όλα τα ζητήματα άμεσα.

Έκτοτε και πέραν των υποσχέσεων, ουδεμία πράξη έχει λάβει χώρα για τη διόρθωση των προβλημάτων στο χωριό Λύκαιο Αρκαδίας.

Ακολούθησαν λοιπόν τρία έγγραφα από του Παρέδρου προς τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης με την παρουσίαση της κατάστασης αλλά και τα αιτήματα της άμεσης διόρθωσης των προβλημάτων του χωριού.


Αναλυτικά: 

1. Έγγραφο κατατεθέν την 11/05/2015
 Θέμα: "Επικίνδυνες βλάβες φωτιστικών κεντρικής πλατείας"
Δείτε το έγγραφο εδώ
"...Το ένα φωτιστικό έχει σπάσει από τη βάση του και λείπει τελείως ενώ έχουν μείνει στη βάση του τα ηλεκτροφόρα καλώδια κάτω από το χώμα που παίζουν παιδιά, περνάει κόσμος για την εκκλησία, περνάνε αυτοκίνητα και είναι τυλιγμένα τα καλώδια πρόχειρα με μονωτική ταινία από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, με κίνδυνο να συμβεί κάποιο δυστύχημα..."

2. Έγγραφο κατατεθέν την 11/05/2015
Θέμα: "Κανονική σύνδεση του νερού στο υπάρχον δίκτυο"
Δείτε το έγγραφο εδώ

"..Όταν όμως μετά βρέθηκε η βλάβη του σπασμένου σωλήνα στη θέση "Κοκαλιάρα" και συνδέθηκε το νερό, το συνεργείο του Δήμου δεν σύνδεσε το τελευταίο κομμάτι αγωγού του δικτύου προς δεξαμενή που κατάργησε και παραμένει στην άκρη του δρόμου το εξωτερικό επιφανειακό λάστιχο μήκους περ. 1km να μεταφέρει το νερό εκτεθειμένο στον ήλιο και λοιπές καιρικές συνθήκες το οποίο είδατε μαζί με Δημοτικούς Συμβούλους και τον μηχανικό και είναι έρμαιο σε κάθε κακόβουλή ενέργεια, ενώ αυτό απαγορεύεται από τον κανονισμό ύδρευσης. Μας είχατε υποσχεθεί στις 28-03-2015 ενώπιων των κατοίκων οτι αυτό θα αποκατασταθεί την άλλη μέρα αλλά μέχρι σήμερα δεν έγινε τίποτα.."

3. Έγγραφο κατατεθέν την 11/05/2015
Θέμα: "Καθαρισμός αγροτικών δρόμων και Περιφερειακού δρόμου προς Νέδα"
Δείτε το έγγραφο εδώ

"...Σας υπενθυμίζουμε το από 14-09-2014 σχετικό έγγραφό μας περί καθαρισμού των αγροτικών δρόμων στην Τοπική Κοινότητα Λυκαίου, οι οποίοι χρειάζονταν καθαρισμό με γκρέιντερ, από το μήνα Σεπτέμβριο 2014 αλλά δεν έγινε με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν οι κάτοικοι να μεταφέρουν εισοδήματα από τα κτήματά τους όπως καρύδια, σύκα, σταφύλια κ.λπ. καθώς και καυσόξυλα για τον χειμώνα που πέρασε. Κατόπιν, λόγω των χειμερινών καιρικών συνθηκών οι αγροτικοί δρόμοι έγιναν τελείως απροσπέλαστοι για αυτοκίνητα, το οποίο θέσαμε και κατά την επίσκεψή σας στο Λύκαιο την 28-03-2015 και μας υποσχεθήκατε ενώπιον των κατοίκων ότι θα έρθει γκρέιντερ την μεθεπόμενη ημέρα, αλλά δεν ήρθε μέχρι σήμερα και οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι..."

"Μας εμπαίζουν" υποστηρίζουν οι κάτοικοι του χωριού Λύκαιο και αναμένουν την ουσιαστική και πρακτική ανταπόκριση της Δημοτικής Αρχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου