Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Αστυνομικό Δελτίο: Παράταση αδειών κατοχής συλλεκτικών όπλων - Κλοπή στη Μεσσηνία - Προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου από 45χρονο

Παράταση ισχύος αδειών κατοχής συλλεκτικών όπλων και λοιπών αντικειμένων

Με Απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση, παρατείνεται μέχρι την 31.12.2015 η ισχύς των αδειών κατοχής συλλεκτικών όπλων και λοιπών αντικειμένων, που εκδόθηκαν πριν τη δημοσίευση της Απόφασης αυτής (ΦΕΚ Β’ 1539 από 22.07.2015) και έχουν λήξει ή λήγουν μέχρι την ημερομηνία αυτή.

Σημειώνεται ότι απαραίτητη για την ανανέωση χορήγησης των ως άνω αδειών είναι η προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης, όπως αυτή περιγράφεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 2 της υπ’ αριθ. 3009/2/84-δ΄ από 27.07.2004 Υ.Α. όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στις αρμόδιες τοπικές αστυνομικές Αρχές.



ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 
ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ 
από 17.00 ώρα της 29.7.2015 έως 09.00 ώρα της 30.7.2015 


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για
κλοπή
Συνελήφθησαν, χθες (29.7.2015) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 21 και 31 ετών αντίστοιχα, γιατί λίγο νωρίτερα, στη Καλαμάτα Μεσσηνίας, αφαίρεσαν από οικία ημεδαπής, μεταλλικό αντικείμενο και καλώδια. Επιπλέον όπως προέκυψε, ο 21χρονος, από το μήνα Δεκέμβριο του έτους 2014 έως και χθες, είχε διαπράξει ακόμη τρείς (3) κλοπές στην ίδια οικία, όπου  αφαίρεσε χρυσαφικά και διάφορα άλλα αντικείμενα.


Δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, μέσω διαδικτύου, σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε βάρος 45χρονου ημεδαπού 

Εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υπόθεση προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας 16χρονης ανήλικης, στην οποία ταυτοποιήθηκε ως δράστης ημεδαπός, ηλικίας 45 ετών.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από έγκληση της μητέρας της 16χρονης, σύμφωνα με την οποία η ανήλικη κόρη της συνομιλούσε, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης με άτομο και οι διάλογοι που ανέπτυξαν προσέβαλαν την γενετήσια αξιοπρέπειά της. Από τις φωτογραφίες του διαδικτυακού προφίλ, η μητέρα αναγνώρισε τον παραπάνω 45χρονο, ως το άτομο με το οποίο συνομιλούσε η κόρη της.

Ακολούθησε παραγγελία από την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, για προκαταρκτική διερεύνηση των καταγγελλομένων και εντοπισμό του δράστη. Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προχώρησε σε άμεσες ενέργειες και διακριβώθηκε ο τόπος διαμονής του εν λόγω ατόμου.

Κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αφού διενήργησε διεξοδικό και ενδελεχή ψηφιακό έλεγχο, προχώρησε σε κατ’ οίκον έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 45χρονου σε περιοχή της Αττικής.

Τα ψηφιακά πειστήρια, που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εστάλησαν για τον απαραίτητο εργαστηριακό έλεγχο στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Η δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου