Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Δημάρχος Άργους- Μυκηνών Καμπόσος: "Νόμιμες όλες οι αναθέσεις στους γιους μου" / Documento: "Είναι όμως ηθικό;"

Σύμφωνα με  δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, οι γιοί του Δημάρχου Άργους- Μυκηνών και προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου (ΠΕΔ-Π) Δημήτρη Καμπόσου, εμφανίζονται να έγιναν αποδέκτες απευθείας αναθέσεων από δήμους της ΠΕΔ-Π και την Ελευσίνα.

Η εταιρία Κ. και Π. Καμπόσου, “Confenius Consulting & Systems IKE”, ιδρύθηκε το 2020 με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 1000 ευρώ, με μια ευρεία γκάμα αρμοδιοτήτων, από παροχές υποστήριξης ΟΤΑ μέχρι παροχή υπηρεσιών παιχνιδομηχανών με κερματοδέκτη, πόρτες, ρολά κλπ.
Σύμφωνα με την Αθηναϊκή εφημερίδα οι απευθείας αναθέσεις στην εταιρία υιών Καμπόσου ανέρχεται σε 370.000 ευρώ. Μεγαλύτερος πελάτης εμφανίζεται ο Δήμος Γορτυνίας με απευθείας αναθέσεις συνολικού ύψους 129.208 ευρώ. Δεύτερος σε απευθείας αναθέσεις εμφανίζεται ο Δήμος Ερμιονίδας με 96.480 ευρώ.

Ο Ίδιος ο κ. Καμπόσος σε δηλώσεις του στην εφημερίδα υποστηρίζει πως τα πάντα είναι νόμιμα και με διαφάνεια και πως δεν έγινε καμία ανάθεση από τον Δήμο Άργους- Μυκηνών και όλα αποσκοπούν να τον πλήξουν προεκλογικά.

Πηγή: anagnostis.org
------------------------------------------------------------------------------
Συμπληρωματικά μετά από σχόλιο αναγνώστη μας
Εκτός των Δήμων που αναφέρονται στο άνωθεν άρθρο που αναδημοσιεύσαμε (από anagnostis.org)
υπάρχουν και αρκετοί ακόμα Δήμοι που έδωσαν αναθέσεις στην εταιρία Καμπόσου 
και δίνονται λεπτομέρειες στο άρθρο της εφημερίδας  Docymendo
Μεταξύ αυτών και ο Δήμος Μεγαλόπολης
Δείτε ολόκληρο το άρθρο Documendo ΕΔΩ

3 σχόλια:

  1. Κυρία Γεωργία βλέπω ότι δεν διαβάσατε καλά τα ρεπορτάζ, ένας από τους δήμους που έδωσε απευθείας αναθέσεις στους γιούς του Καμπόσου είναι και ο δικός μας ο Δήμος Μεγαλόπολης! Πως σας ξέφυγε αυτή η λεπτομέρεια; δεν το διαβάσατε; Όντως οι απευθείας αναθέσεις είναι νόμιμες, θα ήθελα όμως να μας πείτε το εξής: Ο Δήμαρχός μας πως βρήκε αυτή την εταιρία και της έδωσε την ανάθεση; Σε πόσες άλλες εταιρίες έστειλε πρόσκληση ο δήμαρχος μας για να δώσουν προσφορές; όλα αυτά πόσο τυχαία και τελικά ΠΟΣΟ ΗΘΙΚΑ ΕΙΝΑΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ρεπορτάζ έχει συγκεκριμένα μέσα που το έχουν αναδείξει, τα οποία αναφέραμε (αναγνώστης και ντοκουμέντο)
      Το τι αναφέρουν αφορά τους ίδιους που το ανέδειξαν
      Εμείς ούτε κρίνουμε, ούτε παίρνουμε θέση σε δημοσιεύματα που δεν έχουμε εμπλοκή
      Δημοσιεύουμε αυτούσια με αναφορά πηγής και ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του
      Τα περί αναθέσεων του Δήμου Μεγαλόπολης δεν αναφέρονται , οπότε δεν το γνωρίζαμε
      Εάν εσείς ξέρετε κάτι επιπλέον παρακαλούμε να το δημοσιεύσετε

      Διαγραφή
    2. Επανέρχομαι λοιπόν για να σας πω ότι η απάντηση σας δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα ερωτήματα.
      Το δημοσίευμα του documento που είναι η πηγή σας όπως λέτε (και έτσι είναι αφού από εκεί βγήκε το άρθρο) αναφέρει ξεκάθαρα τις αναθέσεις του δήμου Μεγαλόπολης , εσείς μας λέτε ότι δεν τις είδατε!!!!
      Ακόμα και αν δεχθώ ότι δεν το προσέξατε, από την στιγμή που σας το έγραψα στο σχόλιο θα μπορούσατε να το ψάξετε καλύτερα, θα το βλέπατε, όμως εσείς σπεύσατε να με βγάλετε λάθος.
      Επίσης δεν δημοσιεύσατε αυτούσιο το ρεπορτάζ από το μέσο που το έβγαλε, αν το κάνατε θα υπήρχαν μέσα οι αναφορές στον Δήμο Μεγαλόπολης.
      Θα πρέπει λοιπόν να διαβάσετε πάλι το άρθρο με μεγαλύτερη προσοχή, να βάλετε το σωστό κείμενο, ολόκληρο χωρίς περικοπές.
      Αφού το κάνετε και λάβετε γνώση περιμένω την άποψη σας , ακόμα και αν είναι νόμιμες αυτές οι αναθέσεις -- Ο Δήμαρχός μας πως βρήκε αυτή την εταιρία και της έδωσε την ανάθεση; Σε πόσες άλλες εταιρίες έστειλε πρόσκληση ο δήμαρχος μας για να δώσουν προσφορές; όλα αυτά πόσο τυχαία και τελικά ΠΟΣΟ ΗΘΙΚΑ ΕΙΝΑΙ;
      https://www.documentonews.gr/article/galazies-mpiznes-apeytheias-anatheseis-e370-000-ston-kamposo/

      Διαγραφή