Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Σύσκεψη στην Αθήνα για τα έργα της Μεγαλόπολης από το Πράσινο Ταμείο

Στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων βρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος  ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης, Θανάσης Χριστογιαννόπουλος, και ο αντιδήμαρχος Μεγαλόπολης Θεμ..Σακελλαριάδης, σε συνάντηση εργασίας όπου όλες οι δράσεις της μεταλιγνιτικής Μεγαλόπολης.
Η σύσκεψη έγινε την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022 το πρωί στην Αθήνα

Εξετάστηκαν τα θέματα της χρηματοδότησης μέσα από το Πράσινο Ταμείο και τα έργα που μπορούν να ενταχθούν.
Επίσης συζητήθηκε το έργο της αντικατάστασης των αμιαντοσκεπών στο δήμο, αλλά και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα προγράμματα του τέως ΟΑΕΔ, ενώ έγινε αναφορά σ’ όλα σχεδόν τα θέματα που αφορούν τις επενδύσεις στην περιοχή.

Παρευρέθηκε στη σύσκεψη και ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης – Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.
---------------------------------------------------------------------------------
Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του Δήμου Μεγαλόπολης:
O Δήμαρχος Αθ. Χριστογιαννόπουλος  αναφέρθηκε
στις 3 μελέτες που έχουν εγκριθεί για τη Μεγαλόπολη.

1. Μελέτη για την απομάκρυνση των αμιαντοσκεπών από τις κατοικίες της ΜΟΜΑ, που έχει ήδη ξεκινήσει ύψους 200.000 €
2. Μελέτη για τη μετατροπή του πρώην ξενοδοχείου (Αχίλλειον), επί της οδού Παπαναστασίου 67 σε φοιτητική εστία που αναμένεται να ξεκινήσει ύψους 203.364 €.
3. Μελέτη για τη δημιουργία εκθεσιακού κέντρου – αντένα της ΔΕΘ, την οποία έχει αναλάβει να εκπονήσει η ΔΕΘ. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι αυτή η διαδικασία έχει ήδη αργήσει και ζήτησε τη επιτάχυνση της.

Συζητήθηκαν επίσης τα έργα που έχουν προκύψει από τις προσκλήσεις ΣΔΑΕΚ και ΣΔΚΟ ύψους 2.600.000€. Τα έργα αυτά προτείνονται από μελέτες που έχουν γίνει από το Δήμο μας.
Επίσης ο Δήμαρχος στην τοποθέτηση του τόνισε για μια ακόμη φορά την αναγκαιότητα της δημιουργίας επιχειρηματικού πάρκου, για την οικονομική ανάκαμψη της περιοχής. Χαρακτήρισε τη δημιουργία σαν μονόδρομο και ζήτησε για μια ακόμη φορά τη συνδρομή της πολιτείας για την παράκαμψη των δυσκολιών.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου