Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ : ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΣΕ ΦΘΙΝΟΥΣΑ ΠΟΡΕΙΑ (Μεγαλόπολη)

Ζώντας σε μια πόλη με φθίνουσα πορεία και βλέποντας το νέο εργατικό δυναμικό, παρά τις όποιες θέσεις εργασίας υπάρχουν στην περιοχή της Μεγαλόπολης, να έχει τάσεις φυγής, έχοντας αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλο το κοινωνικό σύνολο, κρίνουμε αναγκαία την όποια προσπάθεια γίνει τόσο από εμάς, όσο και από τον κάθε πολίτη ξεχωριστά, αποδεκτή και απαραίτητη, διότι προμηνύεται ένας πάρα πολύ δύσκολος χειμώνας για την περιοχή του λεκανοπεδίου.

Ως νέα παράταξη έχουμε από καιρό διατυπώσει κάποιες προτάσεις, ώστε να είναι βιώσιμες οι λιγοστές επιχειρήσεις που έχουν απομείνει στην περιοχή, προσφέροντας ταυτόχρονα και θέσεις εργασίας. Προτείνουμε ως ανταποδοτικά οφέλη λόγω της απολιγνιτοποίησης:
-Μείωση του Φ.Π.Α. για όλη την περιοχή του λεκανοπεδίου.
-Μείωση του φορολογικού συντελεστή.
-Μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας και της τηλεθέρμανσης, για όσο αυτή λειτουργεί.
-Άμεση κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος.
-Δωρεάν χρήση του φυσικού αερίου, όσο λειτουργεί πιλοτικά και δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ οι επιχειρήσεις για δωρεάν σύνδεση, όπως και οι κατοικίες.
-Άμεση επιδότηση στις υπάρχουσες επιχειρήσεις για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών που να αγγίζει το 100% καθώς και όλων των οικιών του λεκανοπεδίου άνω του 80%.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν την ελάχιστη ανταπόδοση στην περιοχή μας, διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Μεγαλόπολη επί σειρά ετών προσέφερε και προσφέρει τα μέγιστα στην εθνική οικονομία έχοντας στα εδάφη της τη μεγαλύτερη βαριά βιομηχανία της Ελλάδος (Δ.Ε.Η) με συνέπεια την τεράστια περιβαλλοντική υποβάθμιση.

Ως παράταξη σεβόμενοι όλους τους πολίτες και δίνοντας προτεραιότητα στο δημοκρατικό διάλογο, είμαστε ανοιχτοί σε όποια πρόταση κατατεθεί για το κοινό καλό του τόπου.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΡ. ΤΣΙΧΛΗΣ
ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ WONCA
World Organization of Family Doctors
Παγκόσμιος Οργανισμός Οικογενειακών Ιατρών

2 σχόλια:

  1. Γιατί μείωση του ΦΠΑ κι όχι κατάργηση;
    Γιατί μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας και της παρεχόμενης θερμικής ενέργειας της τηλεθέρμανσης κι όχι εκμηδένιση; Δηλαδή τζάμπα;
    Και το ερώτημα του ενός εκατομμυρίου, εφόσον λάβει η Μεγαλόπολη τζαπέ ρεύμα τα φωτοβολταϊκά στις στέγες αποσκοπούν σε τι; Αλλά o.k καταλαβαίνω πρέπει να παίξει και κάτι πιο πιασάρικο που πουλάει αυτή την εποχή.
    Εντάξει το έχει πιάσει βλέπω το νόημα κι ο γιατρός, αν δεν πουλήσεις παραμύθι, δεν μοιράσεις απλόχερα σανό και δεν τάξεις ρουσφέτια, στην Μεγαλόπολη και γενικότερα στην Ελλάδα ΔΕΝ εκλέγεσαι.
    Μην είσαι φειδωλός γιατρέ μπορείς και καλύτερα, εδώ κατέβασαν οι Μεγαλοπολίτες αμάσητες τις χαζομάρες περί πρώτης πόλης με φ.α. που θα γινόταν το έλα να δεις από ανάπτυξη, «φυλακών εργασίας» (ακόμη γελάω με αυτόν τον τίτλο) και ΒΙΟΠΑ μέσα σε δασικές εκτάσεις. Για να μην πάμε και πιο πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οδηγίες προς ναυτιλομένους, κυρίως φερέλπιδες υποψήφιους δημάρχους:
    1. Ό,τι έχουν κατά νού να προτείνουν και πιστεύουν ότι μπορούν να εφαρμόσουν, πρέπει ΠΡΩΤΑ να γνωρίσουν ποιές είναι οι δυνατότητες του Δήμου που θα διοικήσουν, δηλαδή που οι "πόροι" του Δήμου, στο σύνολό τους, δηλαδή πόσα "λιλιά" έχει, πόσα "λιλιά" μπορεί να αυγατίσει, πόσα "κερατιάτικα" έχει, ποιό και πόσο είναι το έμψυχο και άψυχο υλικό του και φυσικά ποιούς και ποιές συνεργάτες δημοτικούς συμβούλους θα έχει και πόσο θα θέλουν και θα μπορούν να στηρίξουν το "όραμά" του.
    2. Ό,τι προτείνουν και ΔΕΝ εξαρτάται από τις δυνάμεις του Δήμου, θα πρέπει να γνωρίζουν ΠΟΙΟΙ και κατά πόσο μπορούν και επιθυμούν να υποστηρίξουν αυτό που προτείνουν.
    Πρέπει δηλαδή να γνωρίζουν εάν ο εκάστοτε Περιφερειάρχης, Αντιπεριφερειάρχης και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας μπορούν και επιθυμούν να στηρίξουν αυτό τον τόπο, σύμφωνα με το όραμα τους (των υποψήφιων δημάρχων...).
    Πρέπει, οι νέοι υποψήφιοι δήμαρχοι να γνωρίζουν επίσης εάν οι Βουλευτές μπορούν και επιθυμούν υποστηρίξουν το όραμά τους...
    Τέλος, πρέπει να γνωρίζουν εάν το τοπικό "επιχειρηματικό", "κοινωνικό" κεφάλαιο μπορεί και επιθυμεί να στηρίξει το όραμά τους...
    Ας τα ζυγίσουν ΟΛΑ αυτά, γιατί συνήθως οι εκάστοτε Δήμαρχοι διαπιστώνουν ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΙ (κι ας μη το παραδέχονται) ότι πολλά θα ήθελαν να κάνουν αλλά δεν τους βγήκανε και στο τέλος παίρνουν μοιραία το ΑΝΑΘΕΜΑ της κοινωνίας που υπηρέτησαν, κυρίως από συμπολίτες τους που τη "βρίσκουν" να κάνουν μόνον κριτική εκ του ασφαλούς...


    ΑπάντησηΔιαγραφή