Πέμπτη 21 Απριλίου 2022

Σε πλήρη ανάπτυξη το δίκτυο της Hengas στην Πελοπόννησο - Αναλυτικό χρονοδιάγραμμα για Μεγαλόπολη, Τρίπολη, Κόρινθο, Καλαμάτα και Σπάρτη

Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται η ανάπτυξη του δικτύου διανομής φυσικού αερίου σε πέντε δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου από την εταιρεία Hengas ενώ, στο προσεχές διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν και οι πρώτες συνδέσεις για οικιακούς και εμπορικούς καταναλωτές, με την τροφοδότηση όλων των πόλεων να εκτιμάται για το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Ειδικότερα, οι πέντε πόλεις είναι η Μεγαλόπολη, η Τρίπολη, η Κόρινθος, η Καλαμάτα και η Σπάρτη.
Για τις δύο τελευταίες, Καλαμάτα και Σπάρτη, μόλις την Δευτέρα αναρτήθηκαν στην πλατφόρμα της Διαύγεια οι εγκριτικές αποφάσεις της ΡΑΕ, σύμφωνα με τις οποίες η Hengas αναλαμβάνει άδεια διαχείρισης του δικτύου φυσικού αερίου στις πόλεις αυτές.

Μεγαλόπολη
Πιο συγκεκριμένα, στην πόλη της Μεγαλόπολης έχει ολοκληρωθεί η διασύνδεση με τον ΔΕΣΦΑ και πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η αεριοδότηση των αγωγών του δικτύου της πόλης, γεγονός που σημαίνει πως άμεσα μπορούν να ξεκινήσουν να συνδέονται οικιακοί και εμπορικοί καταναλωτές.
Τρίπολη
Στην πόλη της Τρίπολης έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του δικτύου μέσης πίεσης και ξεκινάει η κατασκευή του δικτύου χαμηλής πίεσης με στόχο το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους να ξεκινήσει η τροφοδότηση της πόλης με φυσικό αέριο.
Κόρινθος
Για την Κόρινθο η τροφοδότηση υπολογίζεται προς το τέλος του έτους, αναλόγως της προόδου κατασκευής των αναγκαίων υποδομών από πλευράς ΔΕΣΦΑ, όπως υπογραμμίζουν πηγές της εταιρείας.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Hengas, η τροφοδότηση της Καλαμάτας και Σπάρτης, που πρόσφατα εγκρίθηκαν οι σχετικές άδειες διαχείρισης, προβλέπεται να γίνει με συμπιεσμένο φυσικό αέριο και εκτιμάται στο πρώτο τρίμηνο του 2023. Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της ΡΑΕ, λόγω του γεγονότος ότι το δίκτυο της Καλαμάτας δεν βρίσκεται πλησίον αγωγού υψηλής πίεσης του ΕΣΦΑ (Εθνικό Σύστημα Φυσικού Αερίου), ο μοναδικός τρόπος τροφοδότησής του είναι με φορτηγά CNG ή LNG.

Δείτε λεπτομέρειες και οικονομικούς πίνακες στο energypress



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου