Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

HENGAS Μεγαλόπολη: "τέλος φθινοπώρου τροφοδοτούνται με φυσικό αέριο επιχειρήσεις και σπίτια "


Θεσσαλονίκη, 22/9/2021

Με εξαιρετικά ταχείς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην πόλη της Μεγαλόπολης. Η HENGAS πιστή στις δεσμεύσεις που ανέλαβε με την υπογραφή του Μνημονίου Κατανόησης και Στρατηγικής Συνεργασίας έχει ήδη προχωρήσει στην κατασκευή:

· 1,8 χιλιομέτρων χαλύβδινου δικτύου μέσης πίεσης
· 6 χιλιομέτρων δικτύου πολυαιθυλενίου χαμηλής πίεσης
· 250 παροχών – servicelines για την τροφοδότηση 500 τελικών καταναλωτών

Με βάση τα ανωτέρω στοιχεία και την προσεχή ολοκλήρωση της εξόδου του ΔΕΣΦΑ στα «Περιβόλια», στο τέλος του φθινοπώρου θα μπορεί να τροφοδοτηθεί με αέριο σημαντικό μέρος των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων της Μεγαλόπολης.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η έκδοση πρόσκλησης στο ΕΣΠΑ – η οποία ακόμη αναμένεται - για την επιδότηση του κόστους αντικατάστασης των υφιστάμενων συστημάτων θέρμανσης και κατασκευής των εσωτερικών εγκαταστάσεων που προβλεπόταν στις πρόνοιες της πολιτείας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της απολιγνιτοποίησης στη Μεγαλόπολη. Μέσω της χρηματοδότησης από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους δεν θα υπάρξει καμία επιβάρυνση για τους καταναλωτές που θα συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου.

Ο σχεδιασμός της HENGAS προβλέπει την κάλυψη του 100% της πόλης της Μεγαλόπολης από το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου μέχρι τον Οκτώβριο του 2022. Δεδομένου πως το έργο επιδοτείται από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους μέσω του ΕΠΑνΕΚ οι καταναλωτές που θα επιλέξουν να συνδεθούν με το δίκτυο του φυσικού αερίου απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής τελών σύνδεσης.

Χάρη στις ενέργειες της HENGAS οι δημότες της Μεγαλόπολης πολύ σύντομα θα μπορέσουν να απολαύσουν τα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη από τη χρήση του φυσικού αερίου, ενώ συνολικότερα, συντελείται ένα σημαντικό βήμα για την ένταξη της Πελοποννήσου στον ενεργειακό χάρτη της χώρας.

Το επενδυτικό πρόγραμμα της HENGAS, ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ για την Τρίπολη, την Κόρινθο και τη Μεγαλόπολη υλοποιείται με συνέπεια και ταχύτητα. Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα εκκινήσει η κατασκευή του δικτύου διανομής στην Τρίπολη, ενώ ολοκληρώνονται οι τελευταίες διεργασίες για να προκηρυχθούν οι σχετικοί διαγωνισμοί και για την πόλη της Κορίνθου.



6 σχόλια:

  1. Kα Δημητρακοπούλου έχω την εντύπωση ότι είσαστε υπεραισιόδοξη ως προς τον τίτλο του άρθρου, ενδεχομένως και λάθος.
    Το κείμενο της εταιρίας το διαβάσατε η τον τίτλο σας τον είπαν άλλοι;
    Η εταιρία δεν λέει ότι θα τροφοδοτηθούν αλλά ότι ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ.
    Και το εξηγεί μάλιστα, ότι βασική προϋπόθεση για να γίνει η τροφοδότηση είναι να ΤΗΡΗΘΕΙ και να ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ η ΥΠΟΣΧΕΣΗ για για την επιδότηση του κόστους αντικατάστασης των υφιστάμενων συστημάτων θέρμανσης.
    Οπότε αν δείτε την πραγματικότητα, θα ξέρετε ότι δεν θα προλάβει να γίνει αυτό φέτος.
    Αφήστε λοιπόν την προπαγάνδα και αν θέλετε απαντήστε μου σε μια απλή ερώτηση:
    Αν η εταιρία έχει φέρει το φυσικό αέριο έξω από το σπίτι σας όπως λέει, εσείς θα αγοράσετε λέβητα, θα κάνετε τις απαραίτητες εγκαταστάσεις και θα ξεκινήσετε να απολαμβάνετε το φυσικό αέριο ; Ή θα περιμένετε να βγουν οι δωρεάν επιδοτήσεις και να γίνουν πράξη οι υποσχέσεις που έχει λάβει ο κ. Δήμαρχος;
    Αναμένω την απάντηση σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ, ή
      είμαι πάντα πολύ προσεκτική στα γραφόμενά μου
      Η ανακοίνωση λέει:
      Με βάση τα ανωτέρω στοιχεία και την προσεχή ολοκλήρωση της εξόδου του ΔΕΣΦΑ στα «Περιβόλια», στο τέλος του φθινοπώρου θα μπορεί να τροφοδοτηθεί με αέριο σημαντικό μέρος των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων της Μεγαλόπολης."
      Το αν θα συμβούν τα "ανωτέρω" δεν μπορώ εγώ να προδικάσω...
      ούτε θετικά, ούτε αρνητικά.
      Στο ερώτημά σας σας απαντώ:
      Εάν η κάλυψη από το ΕΣΠΑ δεν έχει πραγματωθεί, ΩΣ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ, όχι δεν θα κάνω εγώ προσωπικά τις συγκεκριμένες προμήθειες.
      Και για να "προπαγανδίσω" και λίγο... θα συμπληρώσω ότι θα το θεωρήσω εμπαιγμό και κοροϊδία να μην γίνει πράξη η βασική αυτή δέσμευση της κυβέρνησης!
      Γ. Δημητρακοπούλου

      Διαγραφή
    2. Και μόλις είδα και αυτό.. στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
      ρίξτε μια ματιά

      Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021 21:20
      Φυσικό αέριο σε σπίτια το φθινόπωρο στη Μεγαλόπολη
      Γράφτηκε από την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online
      https://eleftheriaonline.gr/local/oikonomia/ypodomes/item/253055-fysiko-aerio-se-spitia-to-fthinoporo

      Διαγραφή
  2. αρε δημητρακοπουλου περασε το φθινοπωρο του 2021. μαλλον θα μιλας για το 2022 πρωτα ο θεος......συνεχισε να στηριζεις.ελπιζω να μην το δημοσιευσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να σου κάνει ρε φίλε και η διαχειρίστρια, ότι της λένε γράφει.
      Ακόμα και όταν κάποιοι της εφιστούν την προσοχή, αυτή τους απαντάει ότι είναι και πολύ προσεκτική. Αυτά παθαίνει κανείς όταν λειτουργεί ένα μέσο ενημέρωσης αλλά δεν κάνει ποτέ του ρεπορτάζ, παρά μόνο ότι , μαθαίνει από την εξουσία.

      Διαγραφή
    2. Συνεχίζετε να εκτίθεστε σε επίπεδον κακεντρέχειας...
      Το συγκεκριμένο άρθρο που "τρώγεστε" αποτελεί Δελτίο Τύπου της εταιρίας HENGAS
      Την ευθύνη των δελτίων τύπου έχουν οι συντάξαντες και υπογράφοντες όχι οι δημοσιεύσαντες
      Γιαυτό λέω ... κρατηθείτε βρε παιδιά!!!! καταντάτε γραφικοί!!!!

      Διαγραφή