Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

Π. Νίκας: Εντός του 2021 θα ξεκινήσει η διαχείριση των απορριμμάτων/ ΔΕΘ στη Μεγαλόπολη

Όσον αφορά στο έργο διαχείρισης των απορριμμάτων, ο κ. Νίκας σημείωσε ότι θα ξεκινήσει εντός του 2021. Όπως εξήγησε, ολοκληρώθηκε το «Κύτταρο» στην Τρίπολη και τοποθετείται το γεω-ύφασμα. «Ο βηματισμός είναι κατά τα προβλεπόμενα από τη συμφωνία. Οσονούπω ξεκινούν τα έργα και σε Καλλιρρόη και σε Σκάλα. Δεν αλλάζει ο προγραμματισμός, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Ιδιαίτερα στην περιοχή της Αρκαδίας, η εξέλιξη είναι εντός των συμφωνιών. Κι αρχίζουμε στη συνέχεια τον αγώνα για να καθαρίσουμε την Πελοπόννησο από τις δεκάδες χωματερές, που είναι σε όλη την έκτασή της. Θέλουμε να είμαστε πολύ γρήγορα, ει δυνατόν το 2023, το παράδειγμα καθαριότητας για όλη την Ελλάδα», σχολίασε.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφτεί τη Μεγαλόπολη ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης κ. Παπαθανάσης, ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη για όλα τα έργα και τις δράσεις στην περιοχή. Κυρίως, όπως είπε, στόχος θα είναι η προώθηση των χωροταξικών ζητημάτων.
 «Η Μεγαλόπολη για πάνω από 60 χρόνια σήκωσε το περιβαλλοντικό βάρος για να έχουμε ηλεκτρικό ρεύμα, με ό,τι συνέπειες είχε αυτό. Επομένως, πρέπει να έχει διακριτή μεταχείριση», συμπλήρωσε, υπενθυμίζοντας ότι στη Μεγαλόπολη θα λειτουργήσει και παράρτημα της ΔΕΘ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου