Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

Παγκόσμιο Junior Motocross με 16 Έλληνες στη Μεγαλόπολη

Ένας από τους πιο σημαντικούς αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε Παγκόσμιο επίπεδο, πραγματοποιείται φέτος στη χώρα μας.
Στην πίστα της Μεγαλόπολης
θα φιλοξενηθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross το Σαββατοκύριακο 31 Ιουλίου και 1η Αυγούστου. To Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross διοργανώνεται σε ένα μόνο αγώνα κάθε χρόνο, σε περίοδο καλοκαιρινών διακοπών (μέσα Ιουλίου – τέλη Αυγούστου) για να διευκολύνεται η προσέλευση νεαρών αθλητών από όλον τον κόσμο! Σε έναν αγώνα ο οποίος αποκτά έτσι ιδιαίτερη αίγλη αφού, εκτός του διαγωνισμού των νεαρών αθλητών, σε ατομικό επίπεδο, αγωνίζονται και οι χώρες των αθλητών μέσω των οργανωμένων νεανικών Εθνικών Ομάδων τους (Junior Motocross of Nations)! Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior ΜΧ είναι μια σύγχρονη νεανική μοτοΟλυμπιάδα η οποία προσελκύει όλο και περισσότερους αθλητές και χώρες.

Το Παγκόσμιο MX Junior στη Μεγαλόπολη
Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross μετέχουν αθλητές ηλικίας 10-17 ετών, σε 3 ηλικιακές κατηγορίες (10-12, 12-14, 13-17 ετών) και την αναπτυξιακή πορεία του θεσμού αποδεικνύει το γεγονός ότι τα 2 προηγούμενα έτη, συμμετείχαν περισσότεροι από 100 αθλητές από 20+ χώρες κάθε χρονιά. Ο αγώνας επρόκειτο να διεξαχθεί στην Ελλάδα το 2020 αλλά λόγω της πανδημίας δεν πραγματοποιήθηκε. Η FIM, η παγκόσμια ομοσπονδία, ανανέωσε την εμπιστοσύνη της και ανέθεσε τη διεξαγωγή του αγώνα στη χώρα μας. Θα συμμετέχουν συνολικά 128 αναβάτες και ανάμεσα τους θα έχουμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε και 16 Έλληνες αναβάτες. Στη μικρότερη κατηγορία των 65cc θα συμμετέχουν 40 αναβάτες και οι Ελληνικές συμμετοχές είναι οι εξής:

21 ΧΑΤΖΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ- ΛΕΜΑΝ
24 ΤΡΑΚΑΔΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ -Π.Α.ΛΕ.ΜΟΤ
25 ΤΣΑΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ- ΠΕΡ.Α.Μ.Ο.Σ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ
33 ΤΖΩΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΛΕΜΑΝ
125 ΚΟΥΚΑΛΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ -ΛΕ.ΜΟΤΟ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ

Στην κατηγορία 85cc, ανάμεσα στους 47 αναβάτες θα συμμετέχουν οι Έλληνες:
94 ΦΩΤΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ- ΑΡΗΣ
111 ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ- Α.Σ.Μ.Μ
177 ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ- Α.Σ.Μ.Μ
194 ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ- Π.Α.ΛΕ.ΜΟΤ

Τέλος, στη μεγαλύτερη κατηγορία, των 125cc σε σύνολο 41 αναβατών θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα οι:
84 ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΜΑΡΙΝΟΣ -ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ
99 ΓΚΑΛΙΠΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ -Ο.Φ.Μ.Γ
141 ΓΑΝΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- Α.Σ.Μ.Μ
199 ΒΑΓΕΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ -Ο.Δ.Μ.Α ΑΘΗΝΩΝ
222 ΤΑΣΣΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ -Α.Λ.Μ.Σ.Ι
299 ΒΑΓΓΕΛΑΚΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ- ΛΕ.ΜΕ
344 ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ -Α.ΜΟ.Σ.ΣΚΥΔΡΑΣ

Πηγή: ΕΡΤ sport


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου