Σάββατο 24 Απριλίου 2021

Ο Υφυπ. Προστασίας του Πολίτη από Κρήτη: "σε εξέλιξη η δημιουργία φυλακών και στη Μεγαλόπολη"

Επίσκεψη στην Κρήτη πραγματοποίησε
 ο υφ. Προστασίας του Πολίτη, 
αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική, Λευτέρης Οικονόμου.


Ο κ. Οικονόμου μαζί με την Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, κα Σοφία Νικολάου, παρουσία και του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, βουλευτή Λασιθίου, Γιάννη Πλακιωτάκη, επισκέφθηκαν το Κατάστημα Κράτησης «Κρήτη 2», στη θέση Κουρούνες, στη Νεάπολη του νομού Λασιθίου, του προχωρά με ταχύτατες διαδικασίες κι εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί, η κατασκευή του.
Πρόκειται για ένα Σωφρονιστικό Κατάστημα δυναμικότητας 600 κρατουμένων που θα συμβάλλει τα μέγιστα στην αποσυμφόρηση των φυλακών σε όλη την Ελλάδα.

Στις δηλώσεις του ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε:
 «Οι εργασίες προχωρούν εντατικά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το οποίο προβλέπει την παράδοση του έργου το καλοκαίρι του 2022. Το έργο εντάσσεται σε ένα ευρύ πρόγραμμα που υλοποιείται από την κυβέρνηση και, εκτός από αυτό το έργο, περιλαμβάνει τη μετεγκατάσταση του σωφρονιστικού καταστήματος Κορυδαλλού σε νέο Σωφρονιστικό Συγκρότημα στον Ασπρόπυργο, την λειτουργία του νέου σωφρονιστικού καταστήματος στη Δράμα,
ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται διαδικασίες για τη δημιουργία 
νέων σωφρονιστικών καταστημάτων στα Ιωάννινα, στη Χαλκίδα 
και στη Μεγαλόπολη».

Πηγή: iefimerida.



1 σχόλιο:

  1. Η κατασκευή τους είναι αναγκαία, από πότε να γίνουν στην Μεγαλόπολη. Πιστεύω ότι η δημοτική αρχή θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να μην χαθούν, τώρα που ολοένα γίνεται πιο οριμη η σκέψη από πλευράς κυβερνησεις για την κατασκευή τους στην πόλη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή