Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Η Hengas ξεκινάει το δίκτυο της Μεγαλόπολης εντός Δεκεμβρίου 2020

Με την απόφαση 1478/2020 της ΡΑΕ που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις 27 Νοεμβρίου 2020 η HENGAS έλαβε άδεια διανομής φυσικού αερίου για τον Δήμο Μεγαλόπολης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.
Με την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών η HENGAS ξεκινάει μέσα στον Δεκέμβριο την κατασκευή των υποδομών για την τροφοδότηση της Μεγαλόπολης με φυσικό αέριο.

Τον Ιούνιο του 2020 η EDIL HELLAS στηριζόμενη στην οικονομική της ευρωστία και την τεχνογνωσία της ανέλαβε σημαντικό επιχειρηματικό ρίσκο υπογράφοντας με τον Δήμο Μεγαλόπολης μνημόνιο συνεργασίας και κατανόησης. Στις δεσμεύσεις αυτού του Μνημονίου έχει υπεισέλθει η HENGAS ως καθολικός διάδοχος του κλάδου φυσικού αερίου της EDIL HELLAS στοχεύοντας να συνδέσει στο δίκτυο διανομής του φυσικού αερίου όλους τους υφιστάμενους καταναλωτές της τηλεθέρμανσης, καθώς και όσους άλλους επιθυμούν να συνδεθούν μέχρι το φθινόπωρο του 2022.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ανάπτυξης του δικτύου διανομής Μεγαλόπολης της HENGAS, ο προϋπολογισμός του έργου αγγίζει τα 8.6 εκατομμύρια ευρώ με την ανάπτυξη 2.896 συνδέσεων όλων των κατηγοριών και πρόβλεψη ετήσιας κατανάλωσης φυσικού αερίου 67.000 MWh μέχρι το 2024.

Η πόλη της Μεγαλόπολης πρόκειται να καλυφθεί κατά 100% με δίκτυο διανομής ενώ προβλέπεται σύμφωνα με τις προβλέψεις του Μνημονίου η έκδοση πρόσκλησης στο ΕΣΠΑ για την επιδότηση του κόστους των εσωτερικών εγκαταστάσεων και των τελών σύνδεσης ούτως ώστε να μην υπάρξει καμία επιβάρυνση για τους καταναλωτές που θα συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου.

Η τεχνογνωσία, η εμπειρία και η οικονομική επιφάνεια της EDIL HELLAS εγγυώνται πως η HENGAS θα υλοποιήσει με ασφαλή και ποιοτικό τρόπο την ολοκλήρωση των εργασιών και την τροφοδοσία της Μεγαλόπολης με φυσικό αέριο συμβάλλοντας στην ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας και τη στήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας ενόψει των προκλήσεων της απολιγνιτοποίησης, αλλά και των επιπτώσεων του κορωνοϊού.

Πηγή: energypress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου