Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Επιτροπή Διαβούλευσης Πολιτών Μεγαλόπολης: ψηφίστηκε ομόφωνα ο Προϋπολογισμός 2020 του Δήμου Μεγαλόπολης

Τετάρτη 22 ιανουαρίου 2020, η Επιτροπή Διαβούλευσης Πολιτών Μεγαλόπολης , πραγματοποίησε την 2η συνεδρίασή της, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Μεγαλόπολης

Θέμα: η ψήφιση του Προϋπολογισμού 2020 Δήμου Μεγαλόπολης
Η συζήτησή  του από την Επιτροπή είναι υποχρεωτική, προ της συζήτησής του στο ΔΣ Μεγαλόπολης

Προεδρεύων,  ο Πρόεδρος και του ΔΣ Μεγαλόπολης Θ. Σακελλαριάδης
Παρόντες ο Δήμαρχος και αντιδήμαρχοι
Το κλίμα και το η ποιότητα της συζήτησης θετικά

Ο Δήμαρχος αρχικά έκανε μια μικρή και συνοπτική ενημέρωση για τα τεκταινόμενα της χθεσινής συνάντησης με τον Υφ. Ενέργειας Γ. Θωμά στη Μεγαλόπολη
Κάλεσε την Επιτροπή να συμβάλλει με προτάσεις για την μεταλιγνιτική περίοδο του τόπου
Επεσήμανε ότι η Μεγαλόπολη οφείλει άμεσα να σχεδιάσει και να προτείνει έργα που θα την οδηγήσουν στην νέα κατάσταση, με όραμα και σχέδιο, ώστε "να έχει μέλλον για τα παιδιά και τα εγγόνια μας"
Υπογράμμισε ότι οι όποιες προτάσεις μπουν στο τραπέζι τώρα , μπορούν να αλλάξουν και να προστεθούν και άλλες επιπλέον προχωρώντας στον χρόνο, ανάλογα με τις ανάγκες και τις αποτιμήσεις που θα εκτιμηθούν.
Ενημέρωσε το  Σώμα ότι την ερχόμενη Τετάρτη 29/1/2020, θα γίνει Ειδική Συνεδρίαση στην Επιτροπή Πολιτών με θέμα: 
Κατάθεση προτάσεων για την μεταλιγνιτική περίοδο.

Οι αντιδήμαρχοι ενημέρωσαν για όλες τις λεπτομέρειες και έδωσαν απαντήσεις για το θέμα του Προϋπολογισμού
Εισηγητής ο Δ. Σιέμπος που ανέλυσε τα ουσιαστικά κομμάτια και τόνισε την βούληση της νέας Δημοτικής Αρχής να μειώσει όσο δύναται τα έξοδα, και να διευθετήσει οφειλές που χρονίζουν,  προς και από τον Δήμο
Ο Φ. Καλογερόπουλος και ο Π. Μανιάτης τοποθετήθηκαν σε επιμέρους θέματα που άπτονται των αντικειμένων τους και απάντησαν επίσης σε σχετικά ερωτήματα των μελών της Ε[πιτροπής

Οι πολίτες - μέλη της Επιτροπής, έκαναν τοποθετήσεις, ζήτησαν πληροφορίες και συζήτησαν διεξοδικά και επικοδομητικά όλα τα επιμέρους θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι.

Ο Προϋπολογισμός 2020 του Δήμου Μεγαλόπολης, ψηφίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ, από το σώμα.

2 σχόλια:

  1. Μην περιμένουμε να γίνει κάτι ιδιαίτερα σε αυτή την πόλη.
    Εδω δεν φροντισαμε να έρθει το καινούργιο ασθενοφορο που δώρισε ο Μαρτινος εδω και 2 χρόνια. Αν δεν μπορούμε αυτο το απλο τι θα γίνει στα υπόλοιπα και σοβαρά . ?
    Κανείς δεν ασχολείται υπευθυνα . Μονο λογια και φρου φρου συμβούλιο
    Μεγαλοολη παιρνεις αυτο που αξιζεις με τις επιλογες σου..
    Κακο χωριο τα λιγα σπίτια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά κρασιά. Το ασθενοφόρο που δώρισε ο Μαρτίνος είναι παρκαρισμένο εδώ και μήνες στον χώρο στάθμευσης του κέντρου υγείας (πίσω από το ακτινολογικό) εκεί που έχουν "παρκάρει" και το κουφάρι από το καμένο ασθενοφόρο.
      Τα παράπονά σου για την μη χρήση του ασθενοφόρου στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια, στην οποία υπάγεται το κέντρο υγείας και στην σημερινή υπερυπουργάρα μας.
      Δεν είναι αρμοδιότητα των Δήμων η λειτουργία των κέντρων υγείας και των ασθενοφόρων τους. Αλλά θα μου πεις εδώ δεν έχετε ιδέα ορισμένοι για τα της μικροσκοπικής πόλης σας (άγνοια ότι το ασθενοφόρο είναι στο κέντρο υγείας εδώ και μήνες και μόνο που δεν φωνάζει το καημένο "εδώ είμαι") θα ξέρετε και την κατανομή των αρμοδιοτήτων;
      Στην αφ' υψηλού κριτική (όλων των άλλων βέβαια) όμως πρώτοι οι νεοελληναράδες. Αυτό είναι το πρόβλημα, ότι οι περισσότεροι απλά περιμένουμε από τους άλλους να μας τα κάνουν όλα.

      Υ.Γ Τα ασθενοφόρα θέλουν και πλήρωμα για να κάνουν αυτό για το οποίο προορίζονται. Να φανταστώ ότι και γι' αυτό ο Δήμος πρέπει να τρέξει κι εμείς να πίνουμε χαλαροί τις καφεδάρες μας στην πλατεία. Εμείς κάναμε την βαριά δουλειά να ρίξουμε την ψήφο στην κάλπη και κάνουμε ένα διάλειμμα 4 ετών μέχρι την επόμενη βαριά δουλειά στις επόμενες εκλογές. Αυτή η χώρα μεταξύ άλλων πάει κατά διαόλου γιατί η έννοια του ενεργού πολίτη είναι ανύπαρκτη και γιατί ο έλεγχος των εξουσιών έχει ανατεθεί στον αέρα.

      Διαγραφή