Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Ενημέρωση για συνάντηση Κ. Χατζηδάκη - Δημάρχου Μεγαλόπολης για τις εξελίξεις στην ΔΕΗ Μεγαλόπολης

Μεγαλόπολη, Σάββατο 12/10/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης, το απόγευμα της Παρασκευής 11 Οκτωβρίου 2019, επισκέφθηκε, έπειτα από προγραμματισμένη συνάντηση, τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη, προκειμένου να συζητήσουν για τις εξελίξεις στην υπόθεση της ενδεχόμενης παύσης λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων ΙΙΙ & ΙV του ενεργειακού κέντρου Μεγαλόπολης της Δ.Ε.Η. Α.Ε.

Με την έναρξη της συζήτησης, επέδωσε στον κ. Υπουργό Ψήφισμα που εκδόθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης, κατά την έκτακτη συνεδρίαση που έλαβε χώρα την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019, στο οποίο εκφράσθηκε ομόφωνα η αντίθεση του Δήμου Μεγαλόπολης απέναντι στο ενδεχόμενο άρσης λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων της Μεγαλόπολης.
Στο πνεύμα του Ψηφίσματος, ανέπτυξε περαιτέρω τους λόγους για τους οποίους κρίνεται ως ιδιαίτερα δυσμενής η πιθανολογούμενη αυτή εξέλιξη, σε βάρος των συμφερόντων του λεκανοπέδιου Μεγαλόπολης.

Ο κ. Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Δήμαρχο ότι πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να αρθεί η λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων Αμύνταιο Ι & ΙΙ και της Μεγαλόπολης ΙΙΙ της Δ.Ε.Η. Α.Ε., μέχρι το τέλος Ιουνίου του 2020.
Για δε τη λειτουργία της λιγνιτικής μονάδας ΙV στη Μεγαλόπολη ανέφερε ότι πρόκειται να αρθεί η λειτουργία της έως το έτος 2028, όπως και οι υπόλοιπες λιγνιτικές μονάδες της χώρας, σύμφωνα με τις πρόσφατες εξαγγελίες του κ. Πρωθυπουργού.

Κατόπιν αυτής της ενημέρωσης, ο κ. Δήμαρχος ζήτησε από τον κ. Υπουργό να επισκεφθεί άμεσα το Δήμο μας. Ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι σύντομα θα επισκεφθεί το Δήμο Μεγαλόπολης και το Ενεργειακό Κέντρο της Δ.Ε.Η. Α.Ε. ο κ. Γεράσιμος Θωμάς, Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιος για θέματα Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, σε συνέχεια της αντίστοιχης πρόσφατης επίσκεψής του στη Δυτική Μακεδονία. Ενημέρωσε δε ότι θα επισκεφθεί κατόπιν και ο ίδιος το Λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης.

Με το πέρας της χθεσινής επίσκεψης, ο κ. Δήμαρχος προσκάλεσε σήμερα στο Δημαρχείο τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης, κ.κ. Κ. Μιχόπουλο, Σ. Τσιριγώτη και Γ. Κατσιρούμπα, τους οποίους ενημέρωσε πλήρως για το περιεχόμενο της συζήτησης που έγινε με τον κ. Υπουργό.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, όπως είχε δεσμευτεί, ο κ. Δήμαρχος πρόκειται να συγκαλέσει ανοικτή συνεδρίαση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία θα προσκληθούν να μετάσχουν και οι Βουλευτές του Ν. Αρκαδίας κ.κ. Κωνσταντίνος Βλάσης, Γεώργιος Παπαηλιού και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, καθώς και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Παναγιώτης Νίκας.
Αυτή η συνεδρίαση έχει στόχο να προσδιορισθούν σαφώς οι περαιτέρω κινήσεις που από κοινού θα αποφασισθούν να δρομολογηθούν, για την αντιμετώπιση αυτών των εξελίξεων.

Σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία για την περιοχή μας, πρέπει να είμαστε όλοι, ενωμένοι και να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν, απέναντι κυρίως στο μέλλον των νέων γενιών.
Η Δημοτική Αρχή επιλέγει την οδό της υπεύθυνης, διαφανούς και ειλικρινούς διαχείρισης αυτών των εξελίξεων, όπως έχει δεσμευτεί ήδη.


Εκ του Δήμου

18 σχόλια:

  1. Επιτέλους ο Δήμαρχος ειδε τις προθέσεις του υπουργού,τώρα θα λύσει το πρόβλημα αμέσως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά μην τρελαθούμε τελείως! Ο Δήμαρχος δεν φταίει για τις όποιες αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας! Τι είναι μάγος;

      Διαγραφή
  2. Κάντε κάτι με τα χωριά χρειάζονται
    Βοήθεια είναι πολλά χρόνια πίσω πάνε προς ερημοποίηση αν υπάρχουν ακόμα σύλλογοι σταθητε δίπλα τους
    .Για το καλό τού δήμου μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιοι Σύλλογοι στα χωριά μας; Βαράνε διάλυση κι αυτοί σε λίγο, γιατί έχουν μετατραπεί σε κάτι παρεούλες ολίγων για καφεδάκια και μπυρίτσες να φουσκώνουν οι κοιλίτσες! Πάνε και τα χωριά μας, πάνε και οι Σύλλογοι, γιατί οι εγωισμοί και οι φιλοδοξίες κάποιων, μαζί με την απίστευτη ανοησία τους τα έκαναν όλα σαν τα μούτρα τους! Τι να σου κάνει ο Δήμαρχος άμα δεν υπάρχει μυαλό;

      Διαγραφή
  3. Ποσο δίκοιο ειχε η παραταξη μιχοπουλου; αχ βρε θαναση...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο σανό κατεβάζετε από την παράταξη Μιχόπουλου....
      Ο Μιχόπουλος δεν είναι αυτός που ως Δήμαρχος του τέως Δήμου Γόρτυνος, είχε κηρύξει πόλεμο εναντίον της ΔΕΗ κι έκανε το παν για να σταματήσουν οι εργασίες στο ορυχείο στα Κυπαρίσσια; Ο Μιχόπουλος δεν ήταν αυτός που κατά την προεκλογική περίοδο έφερνε και προωθούσε τους υποψηφίους της ΝΔ;
      Και τώρα από την ασφάλεια της αντιπολίτευσης πουλάει ψευτοεπανάσταση παριστάνοντας τον υπέρμαχο της ΔΕΗ, της λιγνιτοπαραγωγής και τον αντικυβερνητικό.
      Στην παράταξη του Μιχόπουλου δεν βρίσκονται σήμερα σύμβουλοι της προηγούμενης δημοτικής αρχής, οι οποίοι αθέτησαν την απόφαση του τότε δημοτικού συμβουλίου για την πώληση των μονάδων και δεν παραιτήθηκαν ποτέ; Αυτούς ποιος τους δέχτηκε και τους έβαλε στην παράταξη, ο φούφουτος;
      Ψευτοεπανάσταση και εύηχα λογάκια εκ του ασφαλούς είναι σε θέση να πουλήσει ο καθένας.

      Διαγραφή
    2. σανο τρως εσυ φιλε μου που δεν εισαι σε θεση να δεις μπροστα και γυριζεις στο παρελθον..... φαε σανο τωρα και τα λεμε

      Διαγραφή
    3. @ Ανώνυμος 15 Οκτωβρίου 2019 - 11¨32 π.μ.

      Και είστε σε θέση εσύ και οι όμοιοί σου να δείτε μπροστά. Εσείς οι λάτρεις της παραγραφής, που διαγράφετε με τόση ευκολία το παρελθόν αγνοώντας το γεγονός ότι οι ενέργειες και οι παραλήψεις του παρελθόντος είναι αυτές που διαμόρφωσαν το ζοφερό παρόν και το αβέβαιο μέλλον της Μεγαλόπολης.
      Χαίρομαι που επιβεβαίωσες 100% τα όσα ανέφερα παραπάνω.
      Από το 2007 η λιγνιτοπαραγωγή στην Μεγαλόπολη βαίνει διαρκώς μειούμενη με κάθε επισημότητα αλλά το έτος 2019 οι "ανοικτομάτηδες" παρέα με όσους συνέβαλαν τα μέγιστα για την ταχύτερη απολιγνιτοποίηση, θα αποτρέψετε τα τετελεσμένα και θα αντισταθμίσετε τις άμεσες απώλειες με αέρα κοπανιστό, και ψευτοεπανάσταση. Μπεεεε!

      Διαγραφή
  4. Ένα θέμα με τα χωριά είναι ότι τα
    Περισσότερα έχουν μεγάλης ηλικίας
    Προέδρους εκτός από την πείρα τους
    δεν έχουν την φυσικές δυνάμεις να
    Ελέγχουν και να διμιουργουν νέα δεδομένα στα χωριά είναι λογικό δεν έχουν όρεξη. Εκτός αυτού έχουν
    μυαλά οι άρχοντες των χωριών μίας άλλης εποχής που φέρνουν αντιρρήσεις σε όλα δεν συζητάνε ακόμα για ένα δέντρο μια πέτρα μισό μέτρο γης διμιουργουν τέτοια
    Αναστατώσει που οι ποιο νέοι δεν ξανά ασχολούνται και έτσι φτάσαμε σε αυτήν την εγκαταλείψει του τόπου δεν βλέπουν το δάσος αλλά το
    δέντρο ο τόπος μας έχει χάσει την αξία του.Δημαρχε φέρε μας στον τόπο μας την Άνοιξη άλλαξε τα όλα
    τα παλιά βάλε την νέα γενιά να διμιουργισει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tούς είδαμε και τους Νέους φίλε μου την προηγούμενη Πενταετία. Εντελώς ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΑΛΛΑΛΟΙ και ΑΠΡΑΓΟΙ. Το πρόβλημα δεν είναι ηλικιακό αλλά το ποιές υποχρεώσεις και αρμοδιότητες έχει ο κάθε πρόεδρος καί πόσο φιλότιμο διαθέτει. Στά περισσότερα χωριά οι δρόμοι είναι αδιάβατοι, όχι οι αγροτικοί, αλλά μέσα στά χωριά κλεισμένοι από τα χόρτα και τα βάτα. Γιά ποιούς προέδρους μιλάτε??

      Διαγραφή
  5. Ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία κάτι να γίνει ώστε να έρχεται κόσμος στο δήμο μας οι περίεργοι
    Και ιδιαίτεροι άνθρωποι σε κάθε χωριό δυστυχώς διαλυσαν τους συλλόγους πρέπει να προσπαθήσει ο
    Δήμος να τους κάνει πέρα και να ενθαρρύνει τους νέους ώστε να διουργουν γεγονότα εκδηλώσεις να κινηθεί λίγο η Μεγαλόπολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάνε τα χωριά μας και συνήθως αυτοί που τα καταστρέφουν είναι οι επικεφαλής ο πρόεδρος δασκάλους δεν έχουμε ο κολλητός του προέδρου ο παπάς ο κολλητός του παπά είναι το πιο συνηθισμένο
    στην ελληνική ύπαιθρο. Που πάντα
    διμιουργουν προβλήματα και συνήθως είναι γύρω στα 80

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρίξτε την μπάλα στην εξέδρα και ασχολείθειτε με το θέμα του άρθρου ρε,...... Η Μεγαλόπολη σβήνει και η σημερινή παρεούλα της με τους εγωιστές της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πλάκα είναι ότι θέλουν να τη σώσουν εκείνοι που την κατάντησαν σε αυτά τα χάλια και κοιτάξανε μόνο τη βολή τους και τα συμφέροντάκια τους και στη ΔΕΗ και στο ΔΗΜΟ. Ας σταματήσει πια το δούλεμα. ΑΡΚΕΤΑ....

      Διαγραφή
    2. Τώρα σβήνει η Μεγαλόπολη ή μόλις τώρα ξύπνησες από τον λήθαργο εσύ; Από τα τέλη της δεκαετίας του 90 που η περιοχή άρχισε να μαραζώνει χρόνο με τον χρόνο με αποκορύφωμα την τελευταία εντελώς χαμένη 5ετία της σύμπραξης των τριών "υπερσωτήρων", εσύ πού έβοσκες;

      Διαγραφή
  8. Πολλοί σύλλογοι έχουν πρόβλημα στην οργάνωση και στο τι θα μπορούσαν να κάνουν στο χώρο τους και εκεί ίσως θα μπορούσε να βοηθήσει ο Δήμος με την οργάνωση μιας ημερίδας. Δυστυχώς ο ένας αντιγράφει τον άλλο χωρίς αυτό να βοηθά στην καινοτομία και ιδιαιτερότητα της περιοχής. Πολλές φορές γίνεται και το παράδοξο να συμπίπτουν οι εκδηλώσεις η μια πάνω στην άλλη.Δεν θα ήταν κακή ιδέα η δημιουργία ενός άτυπου διασυλλογικου οργάνου που θα οργάνωνε κατά πολύ την κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Γιάννη, πολλοί Σύλλογοι δεν κάνουν ΤΙΠΟΤΑ, κανένα έργο στα χωριά τους, έχουν φτάσει να μην έχουν λόγο ύπαρξης πια πέρα από το να διοργανώσουν ένα φαγοπότι στις Αποκριές, την κοπή της βασιλόπιτας και ένα καλοκαιρινό αντάμωμα που δεν μαζεύει ούτε 100 άτομα! Για ποια οργάνωση μιλάς; Τι χρειάζεται μία ημερίδα μπλα-μπλα- μπλα; Κι άλλο όργανο ή επιτροπή; Περίμενα από σένα που είσαι και σχετικά νέος σε ηλικία πιο πρωτότυπες ιδέες αλλά ακολουθείς και συ τα ίδια με όλους, αυτόν τον ξύλινο λόγο που ωθεί σε μη δράση αλλά μόνο μπλα-μπλα-μπλα, να δούμε, δώστε χρόνο και μια από τα ίδια!

      Διαγραφή
  9. Οι σύλλογοι πρέπει να ξανά οργανωθούν για να βοηθήσουν
    Τον δήμο σε αυτήν την δύσκολη
    στιγμή που έφτασε εγκαταληψεις
    Ίσως πρέπει να γίνει κάποια συνάντηση με όλους να γίνουν και
    Κάποιες συνεργασίες. Βέβαια συμφωνώ και εγώ ότι έχουν βάλει το χεράκι τους οι τοπικοί πρόεδροι
    Των χωριων για να έχουν την ησυχία τους σε κάθε εκδήλωση του συλλόγου
    Έβρισκαν πάντα δυσκολίες και προβλήματα και όλο αντιρρήσεις στον πρόεδρο του συλλόγου μετά έβρισκαν και κάποιο δραστήριο μέλος του συλλόγου και μαζί με τα
    Τσιράκια του τον έκαναν να απομακρύνθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή