Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Γιάννης Κώτσιρας : από την Μεγαλόπολη στην Εθνική Ελλάδας!!!

Μια περίοδος γεμάτη για το χρυσό παιδί της Μεγαλόπολης, τον Γιάννη Κώτσιρα.
Κλήθηκε στην Εθνική Ελλάδας!

Πριν λίγες μέρες ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Μεγαλόπολης.

Καλή επιτυχία σε όλες του τις προσπάθειες! 

Η Εθνική Ελλάδας θα ταξιδέψει την επόμενη Τετάρτη (22/5) στην Ολλανδία για την προετοιμασία της ενόψει των προκριματικών αγώνων με την Ιταλία (8/6) και την Αρμενία (11/6) για τα προκριματικά του Euro 2020.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης κάλεσε 25 ποδοσφαιριστές, κάνοντας την έκπληξη με την κλήση του Γιάννη Κώτσιρα του Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος δεν έχει φορέσει ποτέ ξανά το εθνόσημο.

Ο Γιάννης Κώτσιρας δήλωσε μετά την κλήση του:
«Είναι πολύ μεγάλη τιμή για εμένα η κλήση μου στην Εθνική Ανδρών. Είναι όνειρο ζωής που γίνεται πραγματικότητα. Ευχαριστώ τον ΑΣΤΕΡΑ και τους συμπαίκτες μου που με βοήθησαν να πετύχω κάτι τόσο σπουδαίο. Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να βοηθήσω την Εθνική μας και να δικαιώσω τον Ομοσπονδιακό προπονητή κ. Αναστασιάδη και τους συνεργάτες του που με εμπιστεύτηκαν. Η σημερινή θα είναι μια ημέρα που θα θυμάμαι για πάντα»

Ο Κώτσιρας ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία στα 17 με τη φανέλα της Δόξας Μεγαλόπολης, ομάδα της γενέτειράς του Μεγαλόπολης, στα τοπικά της Αρκαδίας. 
Νωρίτερα είχε περάσει από τις ακαδημίες του Αστέρα Τρίπολης, όμως λόγω δυσμενών συγκυριών   αναγκάστηκε να ενταχθεί και πάλι στη Μεγαλόπολη.
Το καλοκαίρι του 2011 μεταγράφηκε στη Φαλαισία όπου έμεινε τρία χρόνια, δείχνοντας εξαιρετικά δείγματα του ταλέντου του. 
Ο Παναρκαδικός που αγωνιζόταν στην Γ εθνική τότε, τον εντόπισε και τον απέκτησε. Με τη φανέλα του μέτρησε 50 συμμετοχές και σκόραρε 22 φορές. Δ
ύο χρόνια αργότερα (2016) ήρθε μεταγραφή του στον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος έψαχνε ταλέντα από την περιοχή και ο 23χρονος τότε επιθετικός έμοιαζε ιδανική περίπτωση. Ο ρόλος του μέχρι σήμερα είναι αυτός του δεξιού εξτρέμ-μέσου, ενώ ορισμένες φορές έχει χρησιμοποιηθεί και ως μπακ.

1 σχόλιο:

  1. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ16 Μαΐου 2019 στις 11:59 π.μ.

    Είναι μεγάλη τιμή για εσένα να φορέσεις την φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος,μας κάνεις υπερήφανους όλους τους Μεγαλοπολίτες, είσαι άξιος συγχαρητηρίων για την αθλητική σου πορεία και το ήθος σου.
    Συγχαρητήρια Γιαννάκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή