Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Επιμελητήριο Αρκαδίας: POS και σε νέα επαγγέλματα / χορήγηση μικροπιστώσεων έως 25.000 ευρώ

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕΕΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ: ΕΜΠΟΡΙΟ – ΕΣΤΙΑΣΗ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»
Σε συνέχεια της παρέμβασης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δραγασάκη Γιάννη, μετά από παρέμβαση του Επιμελητηρίου Έβρου, το Επιμελητήριο Αρκαδίας συμφωνεί απόλυτα με τις διορθωτικές αλλαγές που ζητούνται στο νέο πρόγραμμα «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο – Εστίαση – Εκπαίδευση».

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας θεωρεί και αυτό με τη σειρά του, ότι οι προϋποθέσεις του προγράμματος για τις ΕΜΕ (Ετήσια Μονάδα Εργασίας), είναι απαγορευτικές και πρέπει να τροποποιηθούν, καθώς πρόκειται ( με την παρούσα έκδοση του προγράμματος) να αποκλείσουν πλέον του 80% των επιχειρήσεων μελών των Επιμελητηρίων στις επαρχίες της Ελλάδος.

Αναλυτικά οι παρεμβάσεις στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΚΑΤ. ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΘΑ ΔΑΠΑΝΗΣΟΥΝ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 5 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ
Το 2019 περίπου 4 εκατομμύρια Έλληνες αναμένεται να αγοράσουν online προϊόντα/υπηρεσίες αξίας πάνω από 5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την ετήσια μελέτη "προοπτικών ηλεκτρονικού εμπορίου" του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) του ΟΠΑ. Οι κορυφαίες κατηγορίες online αγορών την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2018 είναι: διαμονή σε καταλύματα (50%), ταξιδιωτικές υπηρεσίες (46%), έτοιμο φαγητό (43%), ένδυση/υπόδηση (42%), εξοπλισμός Η/Υ (41%), ηλεκτρονικές συσκευές (40%), εισιτήρια για εκδηλώσεις (39%), βιβλία (37%), οικιακά είδη (36%), είδη φαρμακείου (30%), προσωπική φροντίδα (30%) και ασφάλειες (26%). Δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές στην κατάταξη αυτή το 2019. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, πάνω από 7.000 ελληνικές εταιρίες θα λειτουργούν πλέον οργανωμένο ψηφιακό κανάλι πώλησης εκ των οποίων τα 2/3 είναι μεσαίες ή μεγάλες επιχειρήσεις.
Περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr


POS: ΝΕΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΜΕ ΚΑΡΤΑ
Επαγγελματίες από 53 κλάδους εντάσσονται στο καθεστώς υποχρεωτικής αποδοχής πληρωμών με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες και πρέπει εντός τριών μηνών να τοποθετήσουν μηχανήματα POS για τις συναλλαγές αυτές. Αυτό προβλέπει κοινή απόφασητου υπουργού Οικονομίας Γιάννη Δραγασάκη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας Στέργιου Πιτσιόρλα και της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου. Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι υποχρεούνται επίσης να αποδέχονται πληρωμές και με άλλα ηλεκτρονικά μέσα (e-banking κ.λπ.), ενώ παράλληλα θα πρέπει να δηλώσουν στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων επαγγελματικούς τραπεζικούς λογαριασμούς.


ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΜΙΚΡΟΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΕΩΣ 25.000 ΕΥΡΩ
Το δρόμο για τη χορήγηση μικροπιστώσεων, δηλαδή δανείων έως 25.000 ευρώ χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις, ανοίγει το σχέδιο νόμου «Χορήγηση Μικροχρηματοδοτήσεων» που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Οικονομικών και η οποία θα διαρκέσει έως τις 23 Ιανουαρίου. Με το νέο πλαίσιο θα μπορούν πλέον να λάβουν χρηματοδότηση, όσοι έως αυτή τη στιγμή, λόγω των συνθηκών ήταν αποκλεισμένοι από την τραπεζική χρηματοδότηση, όπως οι πολύ μικρές επιχειρήσεις, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι νέοι επιχειρηματίες κ.ο.κ.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΧΡΥΣΗΣ ΒΙΖΑΣ
Διευκρινίσεις για την ελάχιστη αξία επένδυσης και το χρόνο καταβολής του ποσού προκειμένου να χορηγηθεί η λεγόμενη «χρυσή βίζα», περιλαμβάνει τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας, που κατατέθηκε στη Βουλή, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τα περιθώρια για ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω του προγράμματος χορήγησης Golden Visa σε υπηκόους τρίτων χωρών. Οι σημαντικότερες αλλαγές αφορούν στην ολική εξόφληση της αξίας του ακινήτου ή της μίσθωσης ξενοδοχειακών καταλυμάτων κατά την υπογραφή του συμβολαίου, αλλά και στην αναπροσαρμογή τους ύψους της ακίνητης περιουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου