Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Το ασθενοφόρο δωρεάς Μαρτίνου μετά από 17 μήνες στο ΚΥ Μεγαλόπολης/ Απάντηση Δήμου Μεγαλόπολης

Μετά από 17!!! μήνες απόκτησε το Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης το ασθενοφόρο που είχε προθυμοποιηθεί να δωρήσει ο κ. Μαρτίνος,μετά την καταστροφή που είχε υποστεί ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας στο Βάστα.

Και χρειάσθηκε να γίνει τέτοια καθυστέρηση, εξαιτίας της απόφασης της δημοτικής αρχής  να γίνει η δωρεά απευθείας στον Δήμο Μεγαλόπολης.

Έτσι υποχρεωτικά το ασθενοφόρο "πήγε" στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια (Υ.ΠΕ.) Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας, στην οποία υπάγεται διοικητικά το Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης, και "ξαναήρεθε" στο ΚΥ Μεγαλόπολης με την σχετική απόφαση στις 7/1/2019

Στις 17 Αυγούστου 2017 δημοσιεύσαμε στο blog σας σχετικό θέμα με τίτλο
"Σημαντική προσφορά Μαρτίνου στη Μεγαλόπολη: χορηγία ασθενοφόρου !!!",

Σε αυτή την ανάρτηση είχε ανέβει το εξής κατατοπιστικό σχόλιο....

Η κίνηση του κ. Μαρτίνου να χορηγήσει ασθενοφόρο για την αντικατάσταση του κατεστραμμένου αντίστοιχου ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Μεγαλόπολης αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι αυτός ο άνθρωπος έχει πλούτο συναισθημάτων ανάλογο με την οικονομική επιφάνειά του, γεγονός που δε συναντάται εύκολα...
Πάνω σε αυτόν τον πλούτο όμως ακουμπούν οι "φτωχοί" δημοτικοί άρχοντες, οι οποίοι δεν αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα της άμεσης χρήσης της χορηγίας, αλλά επιδιώκουν να πουλήσουν "μούρη", όπως λέμε...
Και εξηγούμαι, για να μην παρεξηγούμαι: Στην ανακοίνωση που έχει εκδώσει ο Δήμος Μεγαλόπολης αναφέρεται ότι το ασθενοφόρο θα δοθεί στο Δήμο Μεγαλόπολης και ότι η Δημοτική Αρχή θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε το ασθενοφόρο να είναι στη διάθεση του Κέντρου Υγείας Μεγαλόπολης.
Με αυτά τα δεδομένα δημιουργείται το εξής εύλογο ερώτημα: αφού πράγματι υπάρχει ανάγκη ΑΜΕΣΗΣ αντικατάστασης ασθενοφόρου, γιατί ο Δήμος Μεγαλόπολης δεν ενημέρωσε τον κ. Μαρτίνο ότι θα μπορούσε να δώσει το ασθενοφόρο απ' ευθείας στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια (Υ.ΠΕ.) Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας, στην οποία υπάγεται διοικητικά το Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης, χωρίς να υπάρχει καμία χρονοτριβή;




Έστω λοιπόν και με καθυστέρηση τόσων μηνών, ο κ. Μαρτίνος μέσα από την Αστική μη Κερδοσκοπική εταιρείας Πολιτιστικού και Κοινωφελούς έργου (ιδιοκτησίας του), με την επωνυμία «ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ», δώρησε το ασθενοφόρο ΑΜΕΣΑ στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια (Υ.ΠΕ.) Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας, στην οποία υπάγεται το Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης, και η οποία το αποδέχθηκε με το έγγραφο  στις 7 Ιανουαρίου 2019...

Τέλος καλό, όλα καλά!

--------------------------------------------------------------------------------

Απάντηση Δήμου Μεγαλόπολης

Σχετικά με την ανάρτηση της δωρεάς ασθενοφόρου από τον κ. Μαρτίνο παρακαλώ σημειώστε τα εξής ώστε να αποσαφηνισθούν κάποια σημεία και να διορθωθούν κάποιες ανακρίβειες:

(Επισυνάπτονται και 2 έγγραφα)
Επιστολή πρόταση δωρεάς προς ΚΥ Μεγαλόπολης
Αποδοχή δωρεάς ασθενοφόρου

1. Η βούληση του δωρητή κ. Μαρτίνου ήταν ξεκάθαρη: να δοθεί το ασθενοφόρο αποκλειστικά για τις ανάγκες του Κ.Υ.Μεγαλόπολης. Συγκεκριμένες όμως διοικητικές συνθήκες της σχετικής νομοθεσίας δεν εξασφάλιζαν την διάθεση του ασθενοφόρου αποκλειστικά για την περιοχή της Μεγαλόπολης σύμφωνα με την βούληση του δωρητή και γνωρίζαμε πολύ καλά ότι θα υπήρχε ο κίνδυνος αν η παραχώρηση γινόταν στην κεντρική Υ.ΠΕ το ασθενοφόρο να μην χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για το Κέντρο Υγείας αλλά να ¨χαθεί¨ για την κάλυψη αναγκών μιας πολύ μεγαλύτερης περιφέρειας του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Γι ΄αυτό από κοινού αποφασίστηκε, με ενδιάμεσο τον Δήμο Μεγαλόπολης, να περάσει αμέσως στο Κ.Υ. Μεγαλόπολης.

2. Για γραφειοκρατικούς λόγους και συγκεκριμένη νομοθεσία δεν ήταν δυνατόν να περάσει καν από τον Δήμο Μεγαλόπολης, ούτε κατ’ελάχιστο χρονικό διάστημα, γι’αυτό δωρητής και Δήμαρχος Μεγαλόπολης ξεκίνησαν συνεννοήσεις και επαφές με το αρμόδιο Υπουργείο και το Υπουργείο Εσωτερικών ούτως ώστε να βρεθεί η δύσκολη φόρμουλα: Η δωρεά να είναι εντοπισμένη αποκλειστικά και υποχρεωτικά στο λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης. Αυτό τελικά έγινε αποδεκτό από το αρμόδιο Υπουργείο με πολύ πρόσφατη σχετική απόφαση. Στην απόφαση αποδοχής της δωρεάς ξεκάθαρα τονίζεται ότι η αποδοχή γίνεται με τους όρους που έθεσε ο δωρητής (τα δύο συγκεκριμένα έγγραφα που σας αποστέλλουμε είναι χαρακτηριστικά για το πνεύμα αυτών των συνεννοήσεων).

3. Όλο αυτό το διάστημα την υπόθεση της παραχώρησης την χειρίστηκαν προσωπικά ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης και ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ «Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύη» κ.Βασίλης Χίνης, οι οποίοι ήσαν για όλα τα ζητήματα σε διαρκή επικοινωνία με τους συνεργάτες του κυρίου Μαρτίνου και προσωπικά με τον ίδιο.

4. Αν λάβουμε υπόψιν τις δυσκολίες που έχουν δημιουργηθεί και παραμένουν σε πολλές περιπτώσεις ανάλογων δωρεών ανά την Ελλάδα και επίσης ότι βασικό μέλημα και του δωρητή και του Δήμου Μεγαλόπολης, που ήταν όχι απλώς να παραχωρηθεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ένα ακόμα ασθενοφόρο αλλά να περιοριστεί στο δήμο μας, τότε η καθυστέρηση είναι φυσιολογική. Είναι βέβαιο ότι τα πράγματα έγιναν όπως ακριβώς έπρεπε να γίνουν και πολύ σύντομα η πόλη και τα χωριά τα Μεγαλόπολης θα έχουν στην διάθεση των αναγκών των κατοίκων ένα υπερσύγχρονο ασθενοφόρο όχημα.

Από το Γραφείο Δημάρχου

15 σχόλια:

  1. Είναι απλο..ηθελε η Δημοτική παρεουλα να καρπωθει την δωρεά και να κερδίσει τις εντυπώσεις και τα ψηφαλάκια .Ευτυχώς τελείωσε και θα βοηθησει στην ποιότητα υγείας στη περιοχή μας .Ας είναι καλά ο κ Μαρτινος και του είμαστε ευγνώμονες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΔΗΓΟΥΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το οφείλουμε στον Παπαδόπουλο που είναι προσωπικός φίλος του Μαρτινου. Ευτυχώς που δεν σκεφτείτε εκλογικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΧΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΦΕΙΛΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΕΛΥΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ.....................

      Διαγραφή
    2. Τι έκανε δηλαδή ρε πατριώτη ο Παπαδόπουλος; Γιατί από τα έγγραφα που έβγαλε στη δημοσιότητα, άλλα φαίνονται...

      Διαγραφή
  4. παπαδοπουλε εσυ πυ εισαι προσωπικος φιλος του μαρτινου πες του να στειλει και οδηγους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΠΑΠΠΑ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΜΑΚΡΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ. ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΠΗΓΕ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΣΑΚΟΥΣΘΕΙ........................

      Διαγραφή
    2. Προσωπικώς φίλος του κ. Μαρτίνου Αθανασίου δεν είναι μόνο ο κ. Διονύσης, είναι και ο κ. Βασίλειος Χίνης, που εξασφάλισε δωρέα απο τον κ. Μαρτίνο όταν ήταν πρόεδρος στον κυνηγετικό σύλλογο Μεγαλόπολης ένα τζίπ για τις ανάγκες του συλλόγου, γιατί αυτό το έχουμε ξεχάσει και λίγο εμείς οι κυνηγοί..........

      Διαγραφή
  5. 5:47 μ.μ.Αμα το ειπε στον αρχηπροδότη τον Παπα σωθηκαμε.Μαζευτηκαν ολοι οι προδοτες και της Μεγαλοπολης να γιορτασουν την παράδοση της Μακεδονιας στους φιλους τους ναζι γερμανους και αμερικανους. Οξω προδοτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο νεοελληνικός παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο! Τα ίδια άτομα που κατηγορούν την ελληνική κυβέρνηση ότι υποτάσσεται στις αξιώσεις των Αμερικανών & Γερμανών στα Βαλκάνια, την ίδια ώρα την κατηγορούν ότι δεν συντάσσεται με τις αξιώσεις των Αμερικανών & Γερμανών στην Βενεζουέλα!

      Διαγραφή

    2. Ανώνυμος29 Ιανουαρίου 2019 - 9:32 μ.μ.
      Μηλισε ο ραγιας νεοελληνας προδοτης που δεν εχει τι να απαντήσει για την ταμπακιέρα αποπροσανατολιζοντας την κουβεντα γραφοντας ψεματα.
      Εκτος αν ειδες πουθενα στο σχόλιό μου να κατηγορώ τους προδοτες φιλους σου που σε εχουν διορίσει στο δημοσιοεπι πασοκ, ότι δεν συντάσσονται με τις αξιώσεις των Αμερικανών & Γερμανών στην Βενεζουέλα!Αυτο εγραψα για ξαναδιαβασε ελληνικα το γραφω.

      Διαγραφή
    3. Πρόσεχε μην σκίσεις κανένα καλσόν από τον βαρβάτο αγώνα του πληκτρολογίου στον οποίο έχεις επιδοθεί!
      Πήγαινε να ανοίξεις κανένα βιβλίο, βγες μια γύρα εκτός ελληνικών συνόρων μπας και ανοίξει καθόλου το στενό και θολωμένο μυαλουδάκι σου κι άσε τα πολλά λόγια. Ανάγκη από διορισμούς έχουν κάτι χάπατα σαν εσένα που παριστάνουν τους επαναστάτες πατριωταράδες και κάθε 4 χρόνια πάνε σαν πρόβατα στις κάλπες ψηφίζοντας τον εκάστοτε πολιτικάντη που θα τους τάξει ρουσφετάκι.
      Στην λήξη του Β' Παγκοσμίου πολέμου οι νικήτριες δυνάμεις από δύση και ανατολή έκαναν μεταξύ τους την μοιρασιά κατά την οποία συμφωνήθηκε μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα θα συμπεριληφθεί στα οικόπεδα της δυτικής συμμαχίας. Σχεδόν 74 χρόνια μετά κι ενώ η Ελλάδα είναι μέλος της Ε.Ε, της ευρωζώνης, και μέλος του ΝΑΤΟ, υπάρχουν ένα μάτσο χαϊβάνια σε αυτή την χώρα που ακόμη δεν έχουν καταλάβει τίποτα. Και το κερασάκι στην τούρτα, όλα αυτά τα χαϊβάνια ψηφίζουν σταθερά στις εκλογές κόμματα τα οποία είναι υπέρ του δόγματος "η Ελλάδα ανήκει εις την δύσιν". Α ρε θέατρα!

      Διαγραφή
    4. Φαντάζομαι ότι σε αυτά τα κόμματα που αναφέρεις, περιλαμβάνεται και ο ΣΥΡΙΖΑ; Έτσι δεν είναι; Σε ρωτώ για να μη σε παρεξηγήσω.

      Διαγραφή
    5. ΒΡΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΤΩΝ 12:02 ΑΦΟΥ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΚΑΛΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΟΛΑ ΜΠΑΧΑΛΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΤΕΒΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ.ΗΡΘΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΙΟΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ.ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΑΛΛΟ ΟΝΟΜΑ ΣΥΡΙΖΑ.ΠΟΣΟ ΘΡΑΣΟΣ ΠΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.

      Διαγραφή
    6. @Ανώνυμος 31 Ιανουαρίου 2019 - 9:13 π.μ.

      Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται. Τί ερώτηση είναι αυτή, εννοείται πως ο ΣΥΡΙΖΑ συμπεριλαμβάνεται σε αυτά. Το μόνο κοινοβουλευτικό κόμμα που κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση είναι το ΚΚΕ, κι όλα τα άλλα είναι εξωκοινοβουλευτικά. Από τα χαμηλά ποσοστά και μόνο που λαμβάνουν αυτά τα κόμματα φαίνεται ξεκάθαρα και το πόσο θέατρα είναι όλοι οι ψευτοπατριωταράδες του πληκτρολογίου.


      @Ανώνυμος 31 Ιανουαρίου 2019 - 10:08 π.μ.

      Μπάρμπα στο πληκτρολόγιο υπάρχει κι ένα πλήκτρο που γράφει πάνω Caps lock,δεν το πατάς μία γιατί μας έχεις βγάλει τα μάτια με τα κεφαλαία; Τίποτε από όλα αυτά που αναφέρεις δεν έγραψα αλλά μάλλον δεν πήρες τα χάπια σου και βλέπεις φαντάσματα.
      Μιας και αναφέρεις τον Παπαδόπουλο, αυτός από το 2017 δήλωνε σε συνεντεύξεις τύπου ότι θα έβαζε ξανά υποψήφιος, τώρα δεν βάζει τελικά; Ακόμη και σε αυτό ασυνεπής ο δάσκαλος.
      Μπάρμπα για το γαλάζιο ΠΑΣΟΚ δεν βλέπω να λες κουβέντα όμως ή μήπως αυτό έφτιαξε την χώρα και δεν το καταλάβαμε; Πόσα ρουσφέτια έκανε το γαλάζιο ΠΑΣΟΚ και πόσα κλεφτοσυνδικαλομάγαζα έχει στήσει παντού (ΔΑΚΕ, ΔΑΠ κτλ.); Έλλειμμα 15% του ΑΕΠ άφησε το γαλάζιο ΠΑΣΟΚ στα τέλη του 2009 τινάζοντας την χώρα στον αέρα γεγονός που την οδήγησε στα μνημόνια. Τα ξέχασες αυτά ή μήπως έχεις επιλεκτική μνήμη όπως κάθε καλό κομματόσκυλο;

      Διαγραφή