Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Μεγαλοπολίτες, δράση και αντίδραση τώρα πριν χαθεί και το τρένο της τηλεθέρμανσης!!!

--- Η Πτολεμαΐδα βράζει 
   μπρος στον κίνδυνο 

   να βρεθεί χωρίς τηλεθέρμανση 
    το 2019


--- Η Μεγαλόπολη  συνεχίζει σε ατέλειωτο νιρβάνα της
     Ο καιρός περνά, τα Δημοτικά Συμβούλια περνούν
     οι δήμαρχοι περνούν...
     και τα μεγάλα ζητήματα στα ...αζήτητα και στα ασυζήτητα
--- Οι πολίτες τι κάνουν; οι φορείς τι κάνουν;
     Η τηλεθέρμανση είναι περιουσία των δημοτών της Μεγαλόπολης
     και όχι των δημοτικών αρχών της Μεγαλόπολης
     Δράση και αντίδραση τώρα πριν χαθεί και το τρένο της τηλεθέρμανσης!!!

-------------------------------------------------------------------------
Ας πάμε βόρεια τώρα....

Το 2019 η Πτολεμαΐδα κινδυνεύει να μείνει χωρίς τηλεθέρμανση και το Αμύνταιο πολύ νωρίτερα.
Τον κώδωνα του κινδύνου για την χρήση των ωρών λειτουργίας του ΑΗΣ Καρδιάς και Αμυνταίου τους θερινούς μήνες είχαν κρούσει πολλοί αυτοδιοικητικοί. Ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης είχε δεσμευτεί ότι κενό θέρμανσης για την περιοχή δεν θα υπάρξει, αφού σε περίπτωση που καθυστερήσει η ολοκλήρωση της μονάδας “Πτολεμαΐδα 5”, τότε θα παραταθεί η λειτουργία των μονάδων 3 και 4 της Καρδιάς.

Το Φεβρουάριο του 2018 ο περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης είχε λάβει επιστολή από την Κομισιόν για την μη συνέχεια της λειτουργίας τους, την οποία και απέκρυψε στο συντονιστικό για το ξεπούλημα της ΔΕΗ.
Στην επιστολή αναφερόταν ότι: «Η Επιτροπή, αφού αξιολόγησε τα αποδεικτικά στοιχεία, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι ανωτέρω μονάδες(Καρδιάς και Αμυνταίου) δεν πληρούν όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, ώστε να λάβουν την παρέκκλιση των 32.000 ωρών λειτουργίας έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023»
Θυμίζουμε ότι η παράταση της λειτουργίας των έξι μονάδων , τεσσάρων στην Καρδιά και δύο στο Αμύνταιο ήταν ένα αντιστάθμισμα στην ονομαστή αποεπένδυση της ΔΕΗ, το οποίο χάθηκε… Κατόπιν ακολούθησαν επιστολές του περιφερειάρχη και των σωματείων με τη πρόσφατη του Σπάρτακου να αποτελεί και το κύκνειο άσμα των μονάδων.

Η απόφαση του υπουργείου να μην διεκδικήσει περαιτέρω ώρες για την λειτουργία των μονάδων του ΑΗΣ Καρδιάς, έρχεται και σε σύγκρουση με τις υποσχέσεις προς την τοπική κοινωνία, οι οποίες και αποδεικνύονται ψεύτικες. 
--------------------------------------------
Αφού η Πτολεμαΐδα είχε την τύχη να έχει δικό της δίκτυο Τηλεθέρμανσης, έχει την υποχρέωση να το διατηρεί και να το χρησιμοποιεί με ή χωρίς τη ΔΕΗ.
Να εξασφαλίσει πως η Πτολεμαΐδα θα υπάρχει ακόμα και όταν δεν θα υπάρχει ΔΕΗ
Να αποφασίσει αν θα καίει βιομάζα, φυσικό αέριο ή σκουπίδια για να ζεστάνει τους δημότες της. Δυστυχώς όλα αυτά δεν έγιναν......
(δείτε λεπτομέρειες ΕΔΩ)


Δεκάδες ακόμα οι αναφορές στον τύπο της περιοχής   Διαβάστε
Τέλος εποχής για ΑΗΣ Καρδιάς –Σε κίνδυνο η τηλεθέρμανση της Πτολεμαΐδας

Πώς θα ζεσταθούν Πτολεμαΐδα, Αμύνταιο, Φιλώτας; – Οι ΑΗΣ Καρδιάς και Αμυνταίου καταναλώνουν ώρες λειτουργίας των τηλεθερμάνσεων

Αργοσβήνουν οι τηλεθερμάνσεις Πτολεμαΐδας, Αμυνταίου και Φιλώτα

2 σχόλια:

  1. Ο κ. Παναγιωτάκης σε συνάντηση που είχε με μέλη της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης Πτολεμαϊδας εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η ΔΕΗ δεν θα αφήσει την Πτολεμαΐδα χωρίς Τηλεθέρμανση. Για τη Μεγαλόπολη καμία αναφορά. Φυσικά, πίεσε κανείς? πίεσε ο Δήμος? ΟΥΔΕΙΣ.
    Και μάλιστα στην Κοζάνη η τηλεθέρμανση ξεκίνησε στις 5 Οκτωβρίου 2018.

    "Δον Κιχώτης"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχαχούχα!!!!!!!!! η επιτομή του κενού, Σπαταλήθηκαν τόσα χρήματα σε ένα έργο που ακόμα το πληρώνουμε..δεν έχει τελειώσει..και τώρα παίζει να κλείσει η πηγή που το τροφοδοτεί...ΑΧΑΧΟΥΧΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή