Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

Δήμος Μεγαλόπολης: 979.600,00 € από το πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι»

Ένταξη του Δήμου Μεγαλόπολης 
στο πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» 
για έργα ελέγχου και διαχείρισης 
του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Μεγαλόπολης, 
συνολικού προϋπολογισμού 979.600,00 €

Την ένταξη στο Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» στο πλαίσιο των Προσκλήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης, πέτυχε ο Δήμος Μεγαλόπολης για το έργο με τίτλο «Προμήθεια Συστήματος Απομακρυσμένου Ελέγχου και Διαχείρισης του Δικτύου Ύδρευσης του Δήμου Μεγαλόπολης», συνολικού προϋπολογισμού 979.600,00 €.

Η υλοποίηση του έργου θα συνδράμει σημαντικά στη μείωση των διαρροών και στην εξασφάλιση της επάρκειας του νερού ύδρευσης στο Δήμο Μεγαλόπολης. Προβλέπονται προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για ποιοτικό και ποσοτικό έλεγχο του νερού, για την διαχείριση του συνολικού δικτύου, τον ενεργό εντοπισμό των διαρροών του δικτύου, καθώς επίσης και τον άμεσο έλεγχο και περιορισμό των βλαβών.

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Διονύσης Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Τρίπολης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αποδοχή και έγκριση της συγκεκριμένης πράξης (την οποία ο Δήμος επίμονα επεδίωκε την τελευταία 3ετία) και επεσήμανε ότι με την συγκεκριμένη χρηματοδότηση θα στηριχθεί σημαντικά μια από τις βασικές προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής που είναι οι ουσιαστικές παρεμβάσεις στο Δίκτυο ύδρευσης, όπως και στον επιστημονικό και αξιόπιστο έλεγχο της ποιότητας του νερού.

Από το Γραφείο Δημάρχου

3 σχόλια:

  1. Μαθαίνουμε ότι σε Κοινότητα του Δήμου Μεγαλόπολης, ο Δήμος ζήτησε από τον Πρόεδρο του χωριού να ενημερώσει τους πολίτες ότι το μηχάνημα στο αντλιοστάσιο που φέρνει το νερό στις Δεξαμενές του χωριού είναι υποψήφιο να χαλάσει και αν θέλουν οι κάτοικοι να μην διψάσουν, να μαζέψουν χρήματα - κάπου 600 ευρώ - να αγοράσουν καινούριο μηχάνημα. Για να φροντίσει ο Δήμος από τα χιλιάδες ευρώ που θα πάρει από αυτό το πρόγραμμα, να φέρει ένα νέο μηχάνημα και σε κείνο το χωριό και να μην ζητάει από τους φτωχούς ντόπιους να κάνουν έρανο, γιατί στις εκλογές δεν θα ξεχάσουν πόσο ανίκανοι και άχρηστοι είναι όλοι τους και με το φούμο που θα πέσει, θα χρειαστούν πολλά νερά να καθαρίσουν. Λίγη ντροπή δεν βλάπτει, ξεφτιλισμένοι, να ζητάτε να γίνει έρανος για 600 ευρώ να αγοράσουν οι κάτοικοι νέο μηχάνημα. Να τα δώσει ο Δήμος, κόψτε τα πανηγύρια και τις βλακοσυναυλίες να δείτε πώς τα βρίσκετε τα χρήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα έργα που θα γίνουν αφορούν μόνο την πόλη της Μεγαλόπολης (έδρα του Δήμου) ή και τα δύσμοιρα χωριά της, τα οποία έχουν τελείως εγκαταλειφθεί και κανείς δε γνωρίζει την ποιότητα του νερού που πίνουν οι κάτοικοι; Σε κάποια χωριά οι Δεξαμενές καταρρέουν, γκρεμίζονται εξωτερικά, είναι άθλιες σαν εικόνα. Για χρόνια δεν έχουν γίνει εκεί επισκευές, δεν καθαρίζονται εσωτερικά, δεν γίνεται χλωρίωση όπου πρέπει. Η αδιαφορία του Δήμου είναι απίστευτη, κανείς αρμόδιος δεν νοιάζεται για τα χάλια των δημοτικών Κοινοτήτων. Γράψτε κάτι και γι' αυτό, κάντε μία έρευνα (αναρτήστε φωτογραφίες) και θα φρίξετε! Μόνο οι Αντιδήμαρχοι τα βλέπουν παντού καθαρά και ωραία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα "ψιλά γράμματα" δεν τα λες κυρ-Διονύση...
    Ήτοι:
    Για να πάρει ο Δήμος Μεγαλόπολης αυτή τη χρηματοδότηση, πρέπει να υπογράψει ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ με το ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΔΑΝΕΙΩΝ...Η αποπληρωμή των τοκοχρεωλυσίων θα γίνεται σε βάρος πιστώσεων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ΕΚΤΟΣ από τις παρακάτω περιπτώσεις, που ρητώς θα αναφέρονται στη δανειακή σύμβαση:

    α) Σε περιπτώση που ο Δήμος δεν κάνει ορθή και σύννομη χρήση των πόρων του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ», όπως αυτό διαπιστώνεται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, την Τεχνική Γραμματεία ή ελεγκτικά όργανα που ελέγχουν τις ενέργειες και τις δαπάνες Δήμου, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία,
    β) Στην περίπτωση που ΔΕΝ είναι ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ κατά τη λήξη του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ», δηλαδή, έως το 2022 ή

    γ) στην περίπτωση που δεν τηρείται η υποχρέωση της παρ. 5 του άρθρου 7 της υπ’ αρίθ.13022/2018 ΚΥΑ], δηλαδή, στην περίπτωση που ο Δήμος, μετά την ολοκλήρωση του έργου, ο δεν διασφαλίζει τη λειτουργία και συντήρησή του, σύμφωνα με τον σκοπό που ορίζεται στην απόφαση ένταξης, για πέντε (5) έτη ή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα εφόσον
    ορίζεται στην απόφαση ένταξης.

    Σε αυτές τις τρείς (3) περιπτώσεις, ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΕΝΤΑΞΗΣ από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ», με εισήγηση της Διεύθυνσης Οικονομικής και Αναπτυξιακής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών, που κοινοποιείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

    Τότε η δανειακή σύμβαση καταγγέλλεται, η πληρωμή των δανειακών υποχρεώσεων παύει να χρηματοδοτείται από το ΠΔΕ και ο ΔΗΜΟΣ ΘΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΚΤΑΜΙΕΥΘΕΙ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΝ ΑΠΌ ΤΟ ΣΥΝΟΜΟΛΟΓΗΘΕΝ ΔΑΝΕΙΟ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΌ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΑΠΌ ΤΟ Π.Δ.Ε ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΟΥ.
    ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Ο ΟΡΟΣ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ, ΠΕΡΙ ΕΚΧΩΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΥΧΟΝ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΟΥ!!!

    Συνεπώς, κυρ-Διονύση, το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ του κυρ-Σκουρλέτη, δεν είναι ένα πρόγραμμα σαν το ΘΗΣΕΑΣ, αλλά ένα πρόγραμμα που "δαγκώνει", εάν κάτι δεν πάει καλά...
    Δεσμεύεσαι και δεσμεύεις, την κοινωνία της Μεγαλόπολης, όπως έχει γίνει ΚΑΙ με την ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ, για την οποία ακόμα πληρώνουμε κερατιάτικα πολλές χιλιάδες ευρώ ετησίως...
    Άσε λοιπόν τα πανηγυράκια, και πρόσεξε που θα βάλεις την υπογραφή σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή