Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Μεγαλόπολη και Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης: Η διαβούλευση ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ όπως ακριβώς αναγγέλθηκε!!! με όλους τους αναφερόμενους και τον υπουργό!!!

της Γεωργίας Δημητρακοπούλου
Αναρτήθηκε πολύ ενδιαφέρον σχόλιο
αναγνώστη στο blog μας
στο άρθρο μας (δείε ΕΔΩ)
Μεγαλόπολη: επεισοδιακή ματαίωση της διαβούλευσης για το Εθνικό Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης
Η απάντησή μας αναρτάται εδώ και ως  επώνυμο άρθρο
----------------------------------------------------

Αγαπητέ, ή
Το επικαλεστήκατε ορθώς εσείς...
"Τέλος, στις επόμενες ημέρες θα κληθούν σε διαβούλευση σχετικά με το θέμα τοπικοί φορείς, εκπρόσωποι συλλόγων, επιχειρηματίες, επιστήμονες και νέοι άνεργοι της περιοχής μας, προκειμένου..."
Αυτό το δελτίο τύπου (6/6/2018) στάλθηκε προς δημοσίευση το παραλάβαμε και εμείς και το δημοσιεύσαμε
Μιλούσε για κλήση σε διαβούλευση όλων των αναφερομένων και μάλιστα με παρουσία υπουργού

Η διαβούλευση (σύμφωνα με το δελτίο τύπου 18/6/2018) γίνεται συνάντηση - συζήτηση μας λέτε, σύμφωνοι
Οπότε προκύπτει το αυτονόητο ερώτημα: πότε θα γίνει η διαβούλευση που προανήγγειλε το δελτίο τύπου του Δήμου; (6/6/18)
αφού σύμφωνα με το δεύτερο δελτίο (18/6/18) πήγαμε σε συνάντηση;

Εκτός και αν εννοείτε ότι η διαβούλευση της Πέμπτης 28/6/2018 υλοποιεί τις αρχικές αναγγελίες
Όμως θυμίζουμε η πρόσκληση για την ερχόμενη Πέμπτη (28/6) 
έχει ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΗ:
"Τα Μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Μεγαλόπολης"
Οι υπόλοιποι;
"τοπικοί φορείς, εκπρόσωποι συλλόγων, επιχειρηματίες, επιστήμονες και νέοι άνεργοι της περιοχής μας";
ο υπουργός;
Θα θέλαμε την απάντησή σας σε αυτό

Τώρα όσον αφορά την δημοσιοποίηση 
<< Συνάντηση τοπικών φορέων και εκπροσώπων Επιστημονικών και Επαγγελματικών Συλλόγων για το θέμα της σύστασης του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης με τον αναπληρωτή Υπουργό κ. Φάμελλο>>
Το συγκεκριμένο δελτίο τύπου του Δήμου αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του 18/6/2018 το μεσημέρι.
Άρα ενημερώθηκαν όσοι επισκέφτηκαν την ιστοσελίδα μέσα σε 48 ώρες
Εμείς δεν το δημοσιεύσαμε στο blog μας διότι ΔΕΝ το παραλάβαμε
Όσοι αναφέρονται στο δελτίο δεν παραστάθηκαν
Οι ελάχιστοι (2-3) εκ των συλλόγων που παραστάθηκαν δήλωσαν ότι είχαν τηλεφωνική ενημέρωση το μεσημέρι της ίδιας μέρας
Οι λοιποί 4-5 μεγαλοπολίτες που ήρθαν το έμαθαν από συγκυριακή προσωπική τους επικοινωνία
Παραστάθηκαν ουσιαστικά μόνο 30-40 εργαζόμενοι και συνδικαλιστές της ΔΕΗ που ήρθαν οργανωμένα και έχοντας σαφώς ενημέρωση

Τέλος θα θέλαμε να τονίσουμε:
είναι ελάχιστες (3-4) οι φορές σε βάθος δεκαετιών που παρίσταται υπουργός εν ενεργεία κυβέρνησης σε ανοιχτή συγκέντρωση με τους μεγαλοπολίτες
Μια ευκαιρία που έφυγε "ατουφέκιστη" να σταθεί σύσσωμη μια κοινωνία απέναντί του 
να βροντοφωνάξει την οργή της για την πώληση των μονάδων,
 να διατρανώσει την δίκαιη απαίτησή της για υποστήριξη και
να ενημερωθεί - προτείνει (στον καθ'ύλην αρμόδιο υπουργό) ότι αφορά στη Μεγαλόπολη για το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης.

Αυτό για εμάς συνιστά τεράστια απώλεια για την Μεγαλόπολη
και επιβάλλεται να επουλωθεί!
Η διαβούλευση ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ όπως ακριβώς αναγγέλθηκε!!!
με όλους τους προαναφερόμενους και τον υπουργό!!!
διαφορετικά οφείλει να αναλάβει ο υπεύθυνος την μη πραγμάτωσή της
Καλούμε λοιπόν 
τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης Δ.Παπαδόπουλο 
και την αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Ντ. Νικολάκου 
να μεριμνήσουν άμεσα για την πραγματοποίηση της διαβούλευσης
με τον ορθό τρόπο, όπως ακριβώς νομικά και ηθικά επιβάλλεται!

8 σχόλια:

  1. ΠΕΣ ΤΑ ΜΠΠΡΑΒΟ ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟ ΣΑΝΟ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γράφω τα παρακάτω γιατί διάβασα κάποια σχόλια στο άλλο άρθρο και διακρίνω ότι επικρατεί μια γενικότερη σύγχυση.
    Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την διαβούλευση είναι χρήσιμη κι αποτελεσματική στις περιπτώσεις που υπάρχει κάτι απτό για το οποίο καλούνται οι πολίτες να εκφράσουν άποψη και να καταθέσουν προτάσεις. Όπως π.χ στην περίπτωση που υπάρχει ένα προσχέδιο νόμου. Στην προκειμένη περίπτωση οι πολίτες της Μεγαλόπολης έχουν αέρα κοπανιστό για τον οποίο καλούνται να καταθέσουν προτάσεις, κι όχι κάποιο προσχέδιο. Δεν έχουμε κανένα απολύτως δεδομένο, όσες γνώσεις και να διαθέτει κάποιος δεν μπορεί να καταθέσει προτάσεις χωρίς να του γνωστοποιηθούν πρώτα μια σειρά από δεδομένα.
    Αυτό το Σ/Κ διεξάγεται το Grand Prix Γαλλίας στην ολοκαίνουρια πίστα Paul Ricard. Η έκταση που καταλαμβάνει μαζί με το μικρό αεροδρόμιο δίπλα σε αυτή είναι αντίστοιχη της έκτασης της εξωτερικής ανατολικής απόθεσης του ορυχείου στο Ψαθί, τί νόημα θα είχε να προτείνω εγώ μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας διαβούλευσης κατασκευή πίστας F1 εκεί από την στιγμή που δεν ξέρουμε ούτε τι ποσά θα πέσουν στο ταμείο για την Μεγαλόπολη; Δεύτερον τί προτάσεις και σχεδιασμούς να κάνει κάποιος όταν υπάρχουν ανοικτά μέτωπα; Π.χ Δεν γίνεται να σχεδιάσουμε σήμερα και να προτείνουμε αξιοποίηση των εκτάσεων πλησίον της πίστας Motocross από την στιγμή που μέσα στην εγκεκριμένη πλέον ΜΠΕ για την επέκταση των ορυχείων αναγράφεται ότι η πίστα θα απομονωθεί γιατί μεταξύ αυτής και του χωριού Πλάκα θα δημιουργηθεί μια ευμεγέθης τάφρος η οποία θα αποτελεί μέρος της συνολικής εκτροπής του ποταμού Ελισσώνα.
    Σε εμένα είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη διαβούλευση δεν αφορά την Μεγαλόπολη αλλά τις ΠΕ της Δυτικής Μακεδονίας για τις οποίες υπάρχουν μελέτες και προσχέδια, η Μεγαλόπολη μπήκε στο κάδρο γιατί απλά έπρεπε να μπει. Στο 5σέλιδο ενημερωτικό φυλλάδιο του υπουργείου για το ταμείο δίκαιης μετάβασης αναγράφονται τα εξής: Στην σελίδα 3 στο κάτω μέρος «Για το 2018, ο Ειδικός Λογαριασμός θα χρηματοδοτήσει ΩΡΙΜΕΣ δράσεις και έργα με θετική επίδραση στους παραπάνω δείκτες…»
    και πιο κάτω στην σελίδα 4 στην 4η παράγραφο «Με βάση ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΑ αναπτυξιακά σχέδια, οδικούς χάρτες και αναλύσεις που έχουν ΗΔΗ καταρτιστεί…» κι εδώ υπάρχει μια παραπομπή με αριθμό 2. Στο κάτω μέρος της σελίδας διαβάζουμε την συγκεκριμένη παραπομπή και βλέπουμε ότι γίνεται αναφορά σε σχεδιασμούς και μελέτες που αφορούν αποκλειστικά την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
    Για την Μεγαλόπολη όμως δεν υπάρχει τίποτα, κανένας αναπτυξιακός σχεδιασμός, καμία μελέτη ή μήπως όχι; Συνωμοτούν οι βόρειοι εις βάρος μας σε αγαστή συνεργασία με την κεντρική διοίκηση ή στον νότο έχουμε σοβαρότατο έλλειμμα ικανοτήτων, διορατικότητας και πλεόνασμα Μαυρογιαλούρων; Οι απαντήσεις μέσω της εξέτασης των δεδομένων στο δεύτερος μέρος.
    Εδώ , επειδή το είδα να αναφέρεται σε σχόλιο, θα πρέπει να εξηγήσω ότι Ευρωπαϊκό Ταμείο για την δίκαιη μετάβαση δεν υπάρχει και δεν υπήρξε ποτέ. Τον Φεβρουάριο του 2017 το Ευρωκοινοβούλιο έλαβε την απόφαση για την σύσταση του συγκεκριμένου ταμείου προς ενίσχυση των Περιφερειών των χωρών που θα πληγούν το επόμενο διάστημα από την ευρωπαϊκή πολιτική απεξάρτησης από τον άνθρακα για την ηλεκτροπαραγωγή. Έκτοτε δεν έχει γίνει ΤΙΠΟΤΑ γιατί παρατηρείται ασυνεννοησία μεταξύ των αρμόδιων υπουργών των χωρών μελών και απροθυμία από τις χώρες που έχουν εξασφαλίσει ήδη τις δικές τους περιφέρεις κι όσες δεν πλήττονται καθόλου. Συνέπεια αυτών η τεράστια καθυστέρηση στην σύσταση του ταμείου (η Ελλάδα δημιούργησε τέτοιο ταμείο σε εθνικό επίπεδο, πριν συσταθεί το Ευρωπαϊκό, αυτό τα λέει όλα για τις καθυστερήσεις σε επίπεδο Ευρώπης).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μέρος δεύτερο και φαρμακερό.
    Το έτος 2014 λίγες ημέρες μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, είχατε δώσει βήμα μέσω του σταθμού σας στον κύριο Ευάγγελο Γιαννακούρα (το απόσπασμα από την συζήτηση το έχετε απλά δεν το έψαξα λόγω χρόνου και γιατί καλώς ή κακώς έχω πολύ καλή μνήμη και δεν το χρειάστηκα). Τότε ο κύριος Γιαννακούρας είχε ξεδιπλώσει τα μεγαλεπήβολα σχέδια της Περιφέρειας για την Μεγαλόπολη τα οποία θα έβαιναν προς υλοποίηση στην επερχόμενη 5ετία (δεν τα είδαμε ποτέ). Τότε ο κύριος Γιαννακούρας μεταξύ άλλων είχε εκφράσει και την μεγάλη του χαρά που θα είχε πλέον απέναντί του στην Μεγαλόπολη μια νέα Δημοτική Αρχή Φουλ συνεργάσιμη σε αντίθεση με το παρελθόν. Εκ του αποτελέσματος μπορούμε να πούμε ότι η χαρά του κυρίου Γιαννακούρα οφειλόταν στο γεγονός ότι ήξερε πως οι “νέοι” θα στήριζαν την ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα, εναλλακτικός τίτλος, το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου!
    Πού βασίζονταν όμως τα μεγαλεπήβολα σχέδια που ανέφερε τότε ο κύριος Γιαννακούρας; Μα στο σχέδιο που φέρεται να είχε εκπονήσει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και είχε τίτλο «Σχέδιο στρατηγικής ολοκληρωμένης ανάπτυξης 2013-2020 του Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης».
    Υπήρξε το σχέδιο αυτό ή ήταν παραμύθια της Χαλιμάς; Την ίδια περίοδο εκ της Περιφέρειας διαρρέονταν στον τύπο τα κάτωθι
    https://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/arkadia-erxetai-i-anaptyksi-sti-megalopoli-katatethikan-oi-meletes-gia-ta-erga/1588313/
    Υπήρξαν αυτές οι μελέτες ή ήταν παραμύθια της Χαλιμάς; Εάν υπήρξαν τί απέγιναν τελικά; Κι αν υπάρχουν αυτές οι μελέτες γιατί η Δημοτική Αρχή τρέχει σήμερα πανικόβλητη και ζητάει από τους πολίτες (που δεν έχουν καμία σχέση) να καταθέσουν προτάσεις και σχέδια για να συμπεριληφθούν για το ταμείο δίκαιης μετάβασης; Γιατί δεν ζητάει από τον επιστήθιο φίλο της κύριο Γιαννακούρα της υπάρχουσες ολοκληρωμένες μελέτες ώστε να συμπεριληφθούν στο ταμείο δίκαιης μετάβασης εφόσον εκ των πραγμάτων η ίδια δεν διαθέτει τα μέσα και την δυνατότητα να εκπονήσει έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό; Κάτι μελέτες (δεν ξέρω πόσο ώριμες ήταν βέβαια) της προηγούμενης Δημοτικής αρχής για δημιουργία κατάλληλων καλλιεργειών που θα χρησιμοποιούνταν για την μετατροπή τους σε καύσιμη ύλη για τις υποδομές της τηλεθέρμανσης τι απέγιναν; Γιατί δεν τις εκμεταλλευόμαστε; Ο σχεδιασμός για το Παράσσιο πάρκο τι απέγινε, γιατί δεν το εκμεταλλευόμαστε;
    Και μία καίρια ερώτηση για το υπουργείο. Δεδομένου ότι στην Δυτική Μακεδονία υπάρχει ήδη και λειτουργεί ΣΔΙΤ για την διαχείριση απορριμμάτων και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έπεσαν οι υπογραφές για την αντίστοιχη ΣΔΙΤ (το μεγαλύτερο έργο στην Ελλάδα όπως το χαρακτήρισαν, κι ακόμη γελάω), γιατί ορίζεται το παρακάτω ως ένα από τα πλαίσια μέσα στα οποία θα πρέπει να κινηθούν οι προτεινόμενες δράσεις/έργα για το ταμείο δίκαιης μετάβασης;
    «Μείωση/μηδενισμό αποβλήτων (στερεών, οργανικών κτλ.) σε σχέση με την υφιστάμενη κατάσταση, μέσω της προώθησης λύσεων συμβατών με το πρότυπο της κυκλικής οικονομίας»
    Αφού με το σούπερ έργο της ΣΔΙΤ λύνεται μια για πάντα το ζήτημα της διαχείριση όλων των αποβλήτων, γιατί οι Δήμοι να πρέπει να δαπανήσουν επιπλέον χρήμα και χρόνο για δομές διαχείρισης μείωσης αποβλήτων;
    Κι ένα ακόμη ερώτημα. Στην ΣΔΙΤ της Δυτικής Μακεδονίας ξέρουμε ότι το υπόλειμμα από την μονάδα διαχείρισης διοχετεύεται στον κατάλληλα διαμορφωμένο ΧΥΤΥ λίγο πιο δίπλα στο ορυχείο Καρδιάς.
    Το υπόλειμμα από τον ΣΔΙΤ της Περιφέρεις Πελοποννήσου γιατί δεν μας αναφέρει κανείς τι θα γίνεται και πού θα πηγαίνει; Γιατί το κρατάνε κρυφό;
    Είναι πολλά τα ερωτήματα κι επιβάλλεται να γίνει μια ανοικτή συγκέντρωση με την συμμετοχή ΟΛΩΝ των πολιτών και την παρουσία ΟΛΩΝ των αρμόδιων από υπουργεία μέχρι εκπροσώπων τοπικών κοινοτήτων . Αλλά αυτό δεν θα γίνει ποτέ, το πουλάκι πέταξε και βολεύει πολλούς γιατί καθώς φαίνεται δεν συνωμοτούν εναντίον μας και απλά έχουμε πλεόνασμα Μαυρογιαλούρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κι επειδή έχω κουραστεί να ακούω το «δεν κάνετε προτάσεις» κι άλλα τέτοια ρομαντικά.
    Άσκηση εργασίας
    Δεδομένα: 1) Oι τρείς βασικότεροι πυλώνες ανάπτυξης (που τυγχάνει να είναι κι αυτοί που συντελούν στην όποια οικονομική βιομηχανική επανάσταση) είναι η ενέργεια, οι μεταφορές και οι επικοινωνίες.
    2) Μπορεί όταν προχωρούσε η σύσταση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου οι ντόπιοι πολιτικάντηδες να «ξεχνούσαν» εντελώς την Μεγαλόπολη (ενεργειακό κέντρο διατυμπάνιζαν και διατυμπανίζουν ακόμη βέβαια) και να μην δημιουργούσαν ούτε μισό τμήμα με ειδικότητες συναφούς αντικειμένου, ωστόσο στο Πανεπιστήμιο υπάρχει το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (σε απόσταση αναπνοής από την Μεγαλόπολη).
    3) Οι δρόμοι της Μεγαλόπολης είναι ήδη «σουρωτήριιιιι» (που λέει κι ο Τάκης) και αναμένεται να παραμείνουν σε αυτή την κατάσταση για όσο χρόνο θα επεκτείνεται το δίκτυο τηλεθέρμανσης κτλ. άρα προσφέρονται για εκσκαφές.
    4) Ο ΓερμανΟΤΕ έκλεισε τα καταστήματά του στην περιοχή αλλά άφησε τις υποδομές του. Με τις κατάλληλες νύξεις και με σύμπραξη μεταξύ αυτού των Ο.Τ.Α (και των δύο βαθμίδων) και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου θα μπορούσε να τρέξει πρόγραμμα ανάπτυξης δικτύων νέας γενιάς (τί, μόνο συμπράξεις με την ΤΕΡΝΑ των Αγραφιώτηδων , πρώην στενών συνεργατών των Τσοχατζόπουλων θα κάνουμε;).
    5) Μπορεί να είναι προς πώληση οι λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ ωστόσο η εταιρεία δεν αποχωρεί από την περιοχή. Οι θυγατρικές της ΔΕΗ ανανεώσιμες (Αρκαδικός Ήλιος 1&2) είναι ακόμη ενεργές . Δεδομένης της στροφής και της εντονότερης ενασχόλησης της εταιρίας με τις ΑΠΕ υπάρχει χώρος και περιθώριο για σχετικά επενδυτικά πλάνα στην περιοχή.
    6) Αφού οι επιστήθιοι φίλοι της Περιφέρειας έσπευσαν να εντάξουν την Μεγαλόπολη στον θεσμό των ενεργειακών κοινοτήτων εκμεταλλευτείτε το υπέρ σας. Το ίδιο το νεοσύστατο νομικό πλαίσιο δίνει τις κατευθύνσεις για δράσεις οι οποίες μπορούν να αντλήσουν χρηματοδότηση από το ταμείο δίκαιης μετάβασης και μπορεί να ζητηθεί και η συνδρομή συμμετοχή άλλων (βλέπε 5).
    7) Η ηλεκτροκίνηση παρουσιάζει ανοδική τάση (διαρκώς αυξανόμενη). Σταθμοί φόρτισης οχημάτων στην πόλη (βλέπε 6), παροπλισμός/ ανακύκλωση αρχαίου και δαπανηρού (επισκευές, συχνές βλάβες, καύσιμα) στόλου οχημάτων κι αντικατάστασής του με νέα κατά προτίμηση ηλεκτροκίνητα (ιδανικότατα για όσα προορίζονται για κίνηση στο αστικό δίκτυο της πόλης που είναι και μικρό).

    Βάση των παραπάνω εκπονείστε ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο. Όλες οι απαντήσεις βρίσκονται μπροστά σας, ελέγξετε τα δεδομένα που σας δίνονται ξανά με προσοχή. Αποφύγετε να έχετε στο νου σας εργατοπατέρες, κλίκες και ρουσφέτια.
    Καλή επιτυχία τα λέμε του χρόνου πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. Στασινόπουλε
      για άλλη μια φορά χαιρόμαστε να σας διαβάζουμε
      Ελπίζουμε πραγματικά να έρθετε στην "διαβούλευση" της Πέμπτης 28/6/2018
      Εμείς από πλευράς μας διαβάσαμε και ενστερνιζόμαστε πλήρως τις θέσεις και προτάσεις σας
      Και επειδή θεωρούμε ότι το ουσιαστικό ενδιαφέρον σας είναι αναμφισβήτητο
      πραγματικά ελπίζουμε (το ξαναλέμε) να έρθετε την πέμπτη
      Να τοποθετηθείτε να βάλετε άξονες ορθολογικής σκέψης να βοηθήσετε με την παρουσία σας (ελπίζουμε και σε άλλες αντίστοιχες παρουσίες) ώστε να μην καταντήσει αυτή η "διαβούλευση" σε μια ακόμα φιέστα πολιτικών και ανίκανων τυχοδιοκτών
      Αυτά...

      Διαγραφή
    2. Κύριε Στασινόπουλε δεν σας γνωρίζω αλλά πάντα όσα γράφετε είναι απόλυτα τεκμηριωμένα.
      Δεν ξέρω αν μένετε Μεγαλόπολη αλλά θα έπρεπε κάποια στιγμή όλα αυτά να τα πείτε σε κάποια από τις συγκεντρώσεις που γίνονται, ακόμα καλύτερα να κατατεθούν και γραπτώς.
      Καλό το διαδίκτυο αλλά δεν είναι η ουσία. Πρέπει αυτά τα λίγα άτομα που έχουν κάτι να προτείνουν, να το κάνουν όπως πρέπει, εκεί που πρέπει. Εδώ μέσα είναι απλά συζητήσεις.

      Διαγραφή
  5. Στην Κοζάνη είχαν πάρει μέρος οι βουλευτές της περιοχής, εκπρόσωποι της ΔΕΗ, φορείς κλπ.. στη Μεγαλόπολη δεν είχε παρουσιαστεί κανείς να συμμετέχει. Ούτε καν ο πρόεδρος με τους δημοτικούς συμβούλους (πλην ελαχίστων)
    Αλλά για να δούμε τώρα. Θα εμφανιστεί κανείς?
    Και οι Συνδικαλησταράδες που είδα ότι φώναζαν στα βιντεο θα έρθουν να πουν κάτι για το μελλον της περιοχής ή δεν τους νοιαζει μιας και δεν είναι καν από τη Μεγαλόπολη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι συν δικαλιστές μου μαζεύτηκαν την άλλη φορά δεν ήταν Μεγαλοπολήτες. Τον "αγώνα" τους τον κάνουν μόνο και μονο για να μην μειωθεί ο μισθός τους. Να μην μειωθουν τα 2.500 ευρώ του πλαφόν. Αν σε3 όλους αυτούς πεις: "μάγκες" ο μισθός παραμένει αυτός εφόρου ζωης τότε δεν τους ενδιαφέρει τίποτα. Ας πουληθεί η ΔΕΗ και η Μακεδονία και οτι άλλο θελει η κυβέρνηση θα σου πούν. Το 90% απο δαύτους είναι μη Μεγαλοπολήτες και δεν αφήν ουν ούτε ευρώ στη Μεγαλόπολη παρα μόνο κανα καφέ σε κανένα Καφενέ. Και αν βρεθει κανενας Μεγαλοπολήτης μαλιάς συνδικαλιστής είναι στον κόσμο τον δικό του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή