Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Η ΝΔ εκχωρεί τη ΔΕΗ σε “στρατηγικό” επενδυτή! Αγώνας δρόμου ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για ξεπούλημα ΔΕΗ

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη επικεφαλής κλιμακίου της ΝΔ που επισκέφτηκε τη Δυτική Μακεδονία ξεκαθάρισε ωμά και αδίστακτα: 
Πρώτον ότι η ΝΔ αναζητά στρατηγικό επενδυτή για την ΔΕΗ, πράγμα που σημαίνει ότι ψάχνει για ναξεπουλήσει και να παραδώσει την ΔΕΗ (πλειοψηφικό πακέτο και μάνατζμεντ) σε ιδιωτικά και στην πράξη ξένα πολυενθικά συμφέροντα. 

Δεύτερον: ότι η ΝΔ θααποσύρει σειρά από λιγνιτικές μονάδες, χωρίς να ψάχνει (!) ποιο θα είναι το μέλλον των εργαζομένων και των περιοχών που “απολιγνιτοποιούνται“, θέλοντας να αποκρύψει ότι βαδίζει στα τυφλά και ότι εργαζόμενοι θα απολυθούν μαζικά και τοπικές κοινωνίες θα ερημοποιηθούν.

Τρίτον: ότι η ΝΔ ομολογεί ευθέως τις απολύσεις των εργαζομένων στον λιγνίτη και ισχυρίζεται ότι θα στηρίξει την ευρωπαϊκή πλατφόρμα για τη “χρηματοδότηση της εκπαίδευσης των εργαζομένων που εξαρτώνται από τον λιγνίτη και θα χρειαστεί στο άμεσο μέλλον να αλλάξουν επαγγελματική δραστηριότητα”.

Το μακάβριο σχέδιο της ΝΔ για γενική εκποίηση της ΔΕΗ, απολύσεις, ερημοποίησητης Δυτ. Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης έρχεται να ταυτιστεί στην καταστροφική του λογική με το σχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για ξεπούλημα των τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ
και εκποίηση στη συνέχεια του 17% της εναπομείνασας ΔΕΗ, με 100 περίπου εκατομμύρια, που έχουν εγγραφεί ήδη στον προϋπολογισμό και συνέπεια το δημόσιο να πέσει στο 34% και η ΔΕΗ που θα έχει απομείνει να έχει περάσει πιθανότατα σε ξένα συμφέροντα, με τις ίδιες τραγικές συνέπειες των απολύσεων της ερημοποίησης και της υποθήκευσης της άμυνας και της ασφάλειαςτης χώρας.

ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και ΔΗΣΥ και μαζί τους οι αριστεροί και οι δεξιοί ψάλτες στη Βουλή σε ρόλο αντιπολίτευσης, δεν θα σταματήσουν στο δρόμο της διάλυσης και της καταστροφής, αν δεν τους σταματήσει ο λαός..

Πηγή: Iskra.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου