Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Προωθείται "σπάσιμο" κίκκινων στεγαστικών δανείων με πάγωμα οφειλής

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ CO-LABOURATIVE LAB
Ψάχνετε Έναν Εναλλακτικό Τρόπο Απασχόλησης;
Ασχοληθείτε Με Την Οικονομία Διαμοιρασμού (Sharing Economy)
Μάθετε Για Τις Νέες Μορφές Απασχόλησης

Είστε ειδικός στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού και θέλετε να προσελκύσετε ανθρώπους με ταλέντο ή να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας σχετικά με τις νέες μορφές απασχόλησης;

Το πρόγραμμα co-LABOURative LAB σας δίνει την ευκαιρία να συμμετάσχετε σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που επικεντρώνεται στις ευκαιρίες που αναδύονται μέσα από την οικονομία διαμοιρασμού και τις σχετικές διαδικτυακές πλατφόρμες.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε ανέργους, σε υπεύθυνους ανθρώπινου δυναμικού

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΜΙΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
Η σύσταση μιας Εταιρείας Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ) γίνεται ευκολότερη, ενώ εισάγεται η δυνατότητα αναβίωσής της, με βάση τις αλλαγές που προβλέπονται στο νομοθετικό πλαίσιο που κατέθεσε στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Επίσης, μειώνεται η γραφειοκρατία και γίνεται απλούστερη η διαδικασία για τη σύσταση ΕΠΕ καθώς μειώνεται το ποσό του μετοχικού κεφαλαίου και ορίζεται ότι η ονομαστική αξία των εταιρικών μεριδίων της εταιρείας δεν θα μπορεί να είναι μικρότερη του 1 ευρώ από 30 ευρώ που είναι σήμερα. Η σύσταση της θα μπορεί πλέον να γίνει και με τη χρήση πρότυπου καταστατικού και όχι αποκλειστικά με συμβολαιογραφικό έγγραφο όπως ισχύει σήμερα, ενώ πλέον η ΕΠΕ θα αποκτά νομική προσωπικότητα μόνο με την εγγραφή της στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ).

ΕΦΚΑ: ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΜΕ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ Η ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟ
Εγκύκλιο σχετικά με την εκπροσώπηση των πολιτών στις διοικητικές αρχές και στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, εξέδωσε σήμερα το ταμείο, όπου δίνει διευκρινίσεις σχετικά με το τι ισχύει με τις εξουσιοδοτήσεις που θα πρέπει να προσκομίζονται.

Με αφορμή ερωτήματα που διατυπώνονται στον ΕΦΚΑ σχετικά με την εκπροσώπηση των πολιτών στις διοικητικές αρχές κάνει γνωστό, ότι ο εκπρόσωπος θα πρέπει να είναι νόμιμα εξουσιοδοτημένος είτε με συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο είτε με άλλη εξουσιοδότηση η οποία έχει επικυρωθεί για το γνήσιο της υπογραφής του εντολέα από οποιαδήποτε διοικητική αρχή.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr


ΤΟ «ΣΠΑΣΙΜΟ» ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΕ ΠΑΓΩΜΑ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ, ΠΡΟΩΘΕΙ Ο SSM
Λύση που προβλέπει το "σπάσιμο" των κόκκινων στεγαστικών δανείων σε δύο τμήματα προωθεί ο Μηχανισμός της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που εποπτεύει τις τράπεζες (SSM). Σύμφωνα με ενημέρωση που έγινε από δημοσιογραφική πηγή, ο εποπτικός βραχίονας της ΕΚΤ θεωρεί ότι ο διαχωρισμός των μη εξυπηρετούμενων στεγαστικών δανείων σε δύο κομμάτια, έτσι ώστε ο δανειολήπτης να εξυπηρετεί μόνο το ένα τμήμα της οφειλής του με παράλληλο "πάγωμα" του υπολοίπου τμήματος, αποτελεί μία λύση συμφέρουσα τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τις ίδιες τις τράπεζες.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ
Όπως προκύπτει από την επεξεργασία των στοιχείων και τα ειδοποιητήρια τα οποία αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ για 1.155.354 μη μισθωτούς, που έχουν υποχρέωση να καταβάλλουν εισφορές αποκλειστικά από εισοδήματα ως ελεύθεροι επαγγελματίες, ανεξάρτητα αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες:
Η εισπραξιμότητα των εισφορών ως προς το εισπραχθέν ποσό, σε αντίθεση με τα χαμηλά ποσοστά που υπήρχαν με το παλιό καθεστώς και δεν υπερέβαιναν το 53% κατά μέσο όρο, άγγιξε το 65,5% των απαιτητών εισφορών, δηλαδή βελτιώθηκε η εισπραξιμότητα κατά 24%.
Το ποσοστό των ασφαλισμένων με μερική ή πλήρη συμμόρφωση έφτασε στο 74,4%. Το 23,7% των μη μισθωτών δεν έχει ούτε χρεωστικό ούτε πιστωτικό υπόλοιπο. Το 28,6% έχει πιστωτικά εκκαθαριστικά. Το 22,1% έχει κάνει μερικές καταβολές και το 25,6% δεν έχει καταβάλει καθόλου εισφορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου