Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το 95% των υδρογονανθράκων της ΑΟΖ "δυτικά της Κρήτης" !!

Πέτρος Τατούλης 
«Μετατρέπουμε την Πελοπόννησο 
σε κομβικό πυλώνα 
του Ευρωμεσογειακού ενεργειακού χάρτη»

Ακόμα πιο θετικές για την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι οι εξελίξεις 
σε ότι αφορά την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων στο οικόπεδο ΑΟΖ 
με τίτλο «Δυτικά της Κρήτης» , 
το οποίο κατά 95% ανήκει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, 
όπως προέκυψε μετά τη συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη με το Στρατηγικό Σύμβουλο κ. Νίκο Λυγερό, στην έδρα της Περιφέρειας την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018.

Ειδικότερα προβλέπεται, πέραν του 5% των εσόδων που θα αποδίδονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ένα επιπλέον 20% το οποίο θα χρηματοδοτεί δράσεις και έργα ανταποδοτικού χαρακτήρα.

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποκτά ολοένα και πιο σημαίνοντα γεωστρατηγικό ρόλο» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, σημειώνοντας ότι «με την αξιοποίηση ενός από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο, σε συνδυασμό με τις στρατηγικές μας πολιτικές επιλογές για την ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών και καινοτόμων πολιτικών σε ότι αφορά τον τομέα της ενέργειας καθιστούμε την Πελοπόννησο σε κομβικό πυλώνα του Ευρωμεσογειακού ενεργειακού χάρτη».

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών της Πελοποννήσου για τη σημασία αξιοποίησης του κοιτάσματος αυτού και της επίδρασής του στην οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον, θα διοργανωθεί με ευθύνη της Περιφέρειας και σε συνεργασία με τον κ. Λυγερό και αρμόδιους θεσμικούς φορείς ενημερωτική ημερίδα εντός του προσεχούς καλοκαιριού.



3 σχόλια:

  1. Αλ Τατούλης!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Θα χορτάσουμε πετρέλαιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι φαντάζεται ο ανθρωπος; ότι θα γι ει σουλτάνος του Μορέως... Έλεος Πετραν. Πάντως δε σε βλέπω να ξανακαθεσαι στην καρέκλα της Περιφέρειας... Κάτι πουλάκια από τη ΝΔ τραγουδάνε πως κόψανε αζιμουθιο για αλλού... Εσύ ανήκεις πλέον στο χθες λένε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δώσε σανό Πέτρο στα πρόβατα, αφού τον κατεβάζουν αμάσητο! Πρέπει πρώτα να γίνει το ερευνητικό κομμάτι (που δεν έχει ξεκινήσει και είναι άγνωστο πότε κι αν ξεκινήσει), να βεβαιωθεί η ύπαρξη ικανών ποσοτήτων υδρογονανθράκων που να συμφέρει από οικονομικής άποψης η εκμετάλλευσή τους, να ξεκινήσουν μετά οι εργασίες του εξορυκτικού σκέλους και πάει λέγοντας. Κοινώς σε καμιά 20αρια χρόνια από σήμερα κι αν. Το ζήτημα όμως με τον ενεργειακό τομέα είναι σήμερα τόσο ρευστό και τα δεδομένα αλλάζουν καθημερινά, που είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν μακροπρόθεσμα θα αξίζει να ασχοληθεί κανείς με τους υδρογονάνθρακες. Ωστόσο ο Αλ Τατούλης που λέει κι ο φίλος παραπάνω, το έβγαλε το πόρισμα από σήμερα κι ανακοίνωσε πως η Πελοπόννησος είναι ήδη πυλώνας του Ευρωμεσογειακού ενεργειακού χάρτη (χωρίς να έχει εξασφαλίσει ούτε καν την ενεργειακή της αυτονομία ακόμη) Μπεεεε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή