Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Μεσσηνία: και νέα διακοπή στη δίκη του 55χρονου δημοσίου υπαλλήλου που ασελγούσε σε 13χρονη

Για τη Δευτέρα στις 21 Μαίου 2018  διακόπηκε προχθες στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας η δίκη -κεκλεισμένων των θυρών- του 55χρονου δημοσίου υπαλλήλου που ασελγούσε στη 13χρονη κόρη φίλων του, από το καλοκαίρι του 2014 μέχρι και το Μάρτιο του 2015.

Ο κατηγορούμενος ασελγούσε στο γνωστό του κορίτσι και το παρενοχλούσε σεξουαλικά, ενώ ήταν μακρινός συγγενής της μητέρας και οι γονείς τού εμπιστεύονταν συχνά τη μοναχοκόρη τους. Είχε συλληφθεί μάλιστα τη στιγμή που ικανοποιούσε τις άρρωστες φαντασιώσεις του, έχοντας μπροστά του γυμνό το 13χρονο κορίτσι, στις 17 Μαρτίου του 2015 σε χωριό του Δήμου Οιχαλίας.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε την Πέμπτη κι ενώ ήδη είχε πάρει δύο αναβολές και μια φορά διακόπηκε, και σταμάτησε αργά το απόγευμα αφού ολοκληρώθηκε η αποδεικτική διαδικασία, για να συνεχιστεί χθες Παρασκευή με την αγόρευση της εισαγγελέα.

Ωστόσο, χθες το πρωί, η συνήγορος του κατηγορουμένου μέσω ενός άλλου δικηγόρου παρουσίασε χαρτί από ιδιώτη ιατρό ότι έπαθε ίλιγγο και ζήτησε διακοπή, αλλά το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι μέχρι το μεσημέρι θα συνέλθει και διέταξε τη συνέχιση της δίκης στη 1 μ.μ. Ομως ούτε και τότε συνεχίστηκε γιατί η συνήγορος έφερε μέσω τρίτου χαρτί από το νοσοκομείο ότι εισήχθη στα Επείγοντα και νοσηλεύεται. Πάντως και την Πέμπτη, η ίδια είχε ζητήσει διακοπή για να ενημερωθεί η έτερη υπερασπίστρια που διόρισε τις προηγούμενες ημέρες ο 55χρονος και το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα.

Πρωτόδικα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου είχε καταδικάσει τον κατηγορούμενο σε κάθειρξη 19 χρόνων και έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του, με τους όρους της καταβολής εγγύησης 5.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα, καθώς και της απαγόρευσης να πηγαίνει στο χωριό του κοριτσιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου