Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Μεγαλόπολη 2018: Μην βαράτε το σαμάρι... τον γάιδαρο βαράτε!!!!

της Γεωργίας Δημητρακοπούλου

Αγαπητοί αναγνώστες του blog μας καλή εβδομάδα
Σήμερα με έντονο προβληματισμό τοποθετούμαι
Διότι διαβλέπουμε μέσα από πολλά σχόλιά σας 
 οργή ...θυμό ....που οδηγεί έως και 
την καθολική απαξίωση των πάντων, στη Μεγαλόπολη


Για άλλη μια φορά θα πω:
1) τα αρνητικά συναισθήματα είναι αναμενόμενα σε μια κοινωνία που αναπνέει πλέον τον αέρα της ανασφάλειας και της αγωνίας του εργασιακού της αύριο
2) η επίρριψη ευθυνών σε όσους εκπροσωπούν την εξουσία αυτήν την περίοδο είναι επίσης αναμενόμενη
3) η εκτόνωση όμως όλης αυτής της έντασης πάνω σε δράσεις, όπως το run the theatre, ούτε θεμιτή είναι ούτε ωφελεί σε κάτι

Οποιαδήποτε δράση πολιτισμού σε τοπικό επίπεδο είναι πρωτογενώς πάντα θετική
Ο τρόπος που υλοποιείται είναι άλλη ιστορία, πολιτικής διαχείρισης δηλαδή, που πιθανότατα να μην βρίσκει σύμφωνους κάποιους
Έτσι Κυριακή 6 Μαίου 2018 η Μεγαλόπολη έκανε Run the theatre,
με τους δρόμους που έτρεχαν οι δρομείς πίτα στα χόρτα
και το καλύτερο...με το θέατρο κλειστό!!!!

Επανέρχομαι όμως....
Ο γενικός αφορισμός οδηγεί ευκολότερα σε ακόμα μεγαλύτερο τέλμα, μια ήδη νοσούσα τοπική κοινωνία

Η Μεγαλόπολη πρέπει να βγει από την πόλωση, που κάποιοι συγκεκριμένοι την οδήγησαν με μακιαβελικό τρόπο
Η Μεγαλόπολη πρέπει να βρει τον βηματισμό της μακριά από τα χαρακώματα που κάποιοι έχτισαν για να μπορούν "διαίρει και βασίλευε"
Η Μεγαλόπολη ο απλός κόσμος πρέπει να σταθεί με μεγαλείο ψυχής και σκέψης αγνοώντας όλες τις σειρήνες του κακού παρελθόντος της, που πλέον πληρώνει με φόρο αίματος
Η Μεγαλόπολη του 2018  οφείλει να σκύψει με αυτογνωσία πάνω στις πληγές της
και αν θέλει να έχει μέλλον από το 2019 και μετά...
επιβάλλεται να ρίξει ΧΧΧΧΧΧ σε αυτούς που εκμμεταλευόμενοι
εντιμότητα και ανάγκη πολιτών -  ψηφοφόρων, εγκλημάτισαν εναντίον τους,
ιδιοτελώς και χωρίς ίχνος τσίπας!!

Εν τέλει
δεν μας φταίει το κάθε  run the theatre αδέρφια
μην βαράτε στο σαμάρι...
τον γάιδαρο βαράτε!!!

9 σχόλια:

  1. Ευτυχώς που έβρεξε και καθάρισε λιγο η πόλη και ποτίστκε το γκαζόν... Ο αγώνας για το θέατρο πετυχε το στόχο του..Η ΔΕΗ θα φερει θέσεις εργασίας...Οι αντιπολιτευσεις εκαναν το έργο τους.. Η πόλη αναπτύσεται.. Το μέλλον είναι λαμπρό .. Η αριστερή κουλτουρα μας εμπνέε και οδηγεί...Ζήτω η Δημοτικη Αρχή και το εργο της.. Μπράβο στους πολιτες για τις επιλογές τους..Δόξα το Θεό που ειμαστε καλα..ακόμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ότι και να λέμε η πόλη εχει δηλητηριασθεί απο τις πολιτικές φατρίες και εμπάθειες , ειναι άρρωστη και αν δεν φύγουν οι γνωστοί πολιτικοί αρχηγίσκοι δεν υπάρχει προοπτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα ξεκίνησαν αγαπητέ από το 2006, όταν τόλμησε ο Μπούρας να διεκδικήσει το Δήμο Μεγαλόπολης! Αααχ, από τότε άρχισε να δηλητηριάζεται ο τόπος...Πιό πριν όλα ήταν καλά, ο κόσμος ήταν μονιασμένος, ο "Πατερούλης" τα είχε όλα φτιάξει όμορφα...
      Έτσι, γίνεται όταν υπάρχουν δημοκρατίες...Έχεις δει στις βασιλείες και τις χούντες να υπάρχει διχόνοια;

      Διαγραφή
  3. Αφιερωμένο στη Δημαρχάρα μας!!!!
    'Από ποιον περιμένει αυτη η πόλη να ξεσηκωθεί μπροστά στα ογκωδη προβλήματα; όταν δεν βλέπει τον ίδιο το δήμαρχο της να είναι στην πρώτη γραμμή των αιτήσεων, των απαιτήσεων, της διαμαρτυρίας και της αντίστασης σε ότι αποφασίζετε κεντρικά;"
    7:40 - 8:06
    https://www.youtube.com/watch?v=qHvCPJUTYro&feature=youtu.be&t=405

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιό ηταν το εργο και η παρουσία στη πόλη πριν τις εκλογές του Δημάρχου και πολλων συμβούλων? Όμως για να τους προτείνει ο Μεγάλος τσιμπήσανε τα ψάρια και τους φορτωθηκαμε για 5 χρόνια να το παίζουν εξουσία, να καλοπερνανε και να μην κανουν τίποτα ! Ας ξυπνήσουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενα τίποτα όλοι τους.Εδώ καταστράφηκαν σε προσοπικο επίπεδο με αυτά που κάνουν τον δήμο θα σώσουν?

      Διαγραφή
  5. εσύ γιωργία πόσο σανό τάισες τον γάιδαρο;
    αλλά για να είμαι δίκαιοςτουλάχιστον κατάλαβες το λάθος και έκανες στροφή
    οι υπόλοιποι πότε θα ξεστραβωθούμε
    γιατί άμαπεριμένουμε να ψοφήσει ο γάιδαρος που λέει και ο χότζας
    θα έχουμε ψοφολογήσει πριν όλοι μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ pier

    Είναι πραγματικά εντυπωσιακό να διαβάζεις την προσπάθεια ενός δήμαρχου να σε πείσει ότι μάλλον ζεις σε μια άλλη πόλη μακριά από την πραγματικότητα. Ο ¨θεσμός¨ όπως γλαφυρά αποκαλεί την συγκεκριμένη φιέστα ο δήμαρχος βοηθά δήθεν πολλαπλά την πόλη επειδή : ο ίδιος και οι συνεργάτες του μίλησαν λέει σε πολλά ΜΜΕ για το αθλητικό γεγονός και το αρχαίο θέατρο. Μα η λαίλαπα των ιδιωτικών επιχειρήσεων που εφηύρε τα λεγόμενα run χρειάζεται αυτή την δωρεάν προβολή για να πάρει και την επόμενη δουλίτσα. Όλο και κάποιος δημοτικός ηγέτης θα τα σκάσει . Όσο αφορά την πανελλαδική κάλυψη και ταυτόχρονα την διαφήμιση του αρχαίου θεάτρου μάλλον πρόκειται για σύντομο ανέκδοτο. Δεν γνωρίζω κανένα υγιή άνθρωπο να διαφημίζει ένα χώρο, να προσκαλεί τάχα κόσμο να τον επισκεφτεί, αλλά παραδόξως να τον έχει για χρόνια ερμητικά ΚΛΕΙΣΤΟ. Και για όσους τυχόν το έχουν ξεχάσει η πόλη διέθετε?? και ένα άλλο χώρο που είχαν ονομάσει μουσείο της πόλης . Για να το πληροφορηθεί η νεολαία μας αλλά και κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι ,αυτός βρίσκεται δίπλα από το φλοξ και λίγο πιο πάνω από το δημαρχείο και μάλλον αποτελεί ντροπή για τον πολιτισμό . Αυτόν το χώρο τον διαφήμισε ο δήμαρχος στα ΜΜΕ η σκόπιμα ξεχάστηκε ?? Όσο για την φιλική, εύκολα προσβάσιμη και φιλόξενη πόλη θα πρέπει κάποιος να ξυπνήσει τον δήμαρχο και τους συμβούλους του θυμίζοντας τους (μιας και πολλοί είναι πιτσιρικάδες) ότι π.χ. το 1978 στην πλατεία της πόλης μας άραζαν καθημερινά τουλάχιστον οκτώ με δέκα τουριστικά λεωφορεία τότε που η ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ήταν μια οδύσσεια για τους τουρίστες (κολοσούρτης-βίγλες κ.τ.λ.) . Ας κάνει λοιπόν λίγο την σύγκριση με την σημερινή επισκεψιμότητα μπας και επανέλθει στην πραγματικότητα!!!
    Ο μεγάλος στόχος επετεύχθη και είμαστε όλοι ικανοποιημένοι δήλωσε ο δήμαρχος . Σε πια απομόνωση άραγε μπορεί να ζει ένας αιρετός που θεωρεί στόχο και απόλυτη ικανοποίηση ότι ένα ΜΟΝΙΜΩΣ κλειστό αρχαίο θέατρο άνοιξε για μια ώρα, δηλαδή ένας αρχαιολογικός χώρος που κάποτε αποτελούσε σημείο αναφοράς και κέντρο επισκεψιμότητας ανθρώπων από όλο τον πλανήτη. Αν θέλει να βρει κάποιον τους υπεύθυνους για το όλο θέμα ας κοιτάξει μερικά γραφεία παραδίπλα.
    Όσον αφορά την καθαριότητα ,την περιποίηση και την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν εκεί στο δήμο ας πάρουν μια πετσέτα να σκουπίζονται γιατί μια γύρα στη πόλη θα δείξει την εγκατάλειψη και την θλιβερή πραγματικότητα. Παιδικές χαρές –χορτάρια-σκυλιά-σκουπίδια-παραμελημένοι κτήρια και χώροι ,ατέλειωτες λακκούβες κ.τ.λ. Αν σας ενδιαφέρει έστω και λίγο η πόλη σηκώστε τους πισινούς από τις αναπαυτικές σας καρέκλες και προσπαθήστε να σώσετε ότι τουλάχιστον απόμεινε σε τούτη τη πόλη. Και όταν από τους 1000 ανθρώπους που περηφανεύεστε ότι έλαβαν μέρος , τουλάχιστον οι 960 είναι Μεγαλοπολίτες (μικρά παιδιά αλλά και ηλικιωμένοι) αναγκαίο και επιτακτικό είναι να ετοιμάσεις μερικές διαδρομές ώστε να μπορούν και στην καθημερινότητα τους να τρέξουν. Γιατί μέχρι σήμερα έχουμε το περίφημο ΜΑΤΣΟΥΚΟRUN (το τρέξιμο η περπάτημα με τα ματσούκια για λόγους ασφάλειας ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εχουμε τον καλύτερο δήμαρχο , είναι ο καλύτερος της Ν.Α. Ευρώπης . Μεγάλο έργο έχει παρουσιάσει, το όνομά του θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία. Μεγάλη επιτυχία του κ. Μιχόπουλου, που τον έβγαλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή