Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Παναγιώτης Λαμπρόπουλος: "έκτακτο ΔΣ Μεγαλόπολης για τα .. νεκροταφεία και ούτε λέξη για την πώληση της ΔΕΗ !!!"

Τοποθέτηση του Παναγιώτη Λαμπρόπουλου 
στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου 
Μεγαλόπολης  (27-4-2018), 
που οι εκπρόσωποι της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ, της ΛΑΕ, προεξάρχοντος του Δημάρχου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν άφησαν να γίνει, όπως ακριβώς έκαναν και με τον εκπρόσωπο της Επιτροπής Αγώνα Μεγαλόπολης στο τελευταίο Συλλαλητήριο.

Συγκαλέσατε σήμερα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο και αντί να συζητήσουμε το καίριο ζήτημα της πώλησης του Ενεργειακού Κέντρου, περιορίζετε τη συζήτηση σε θέματα που αφορούν τα νεκροταφεία.

Η στάση σας είναι απαράδεκτη τη στιγμή που μετατρέπουν την ευρύτερη περιοχή σε νεκροταφείο.

Για να έχει αποτελεσματικότητα ένας αγώνας, μια επιλογή σε κάποια φάση ενός αγώνα π.χ. η παραίτηση του Δημοτικού Συμβουλίου πρέπει να έχει δύο βασικά χαρακτηριστικά.

Πρώτον Να αναδεικνύει τις αιτίες που γεννούν το πρόβλημα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση βασική αιτία που επιβάλει την πώληση λιγνιτικών μονάδων και ορυχείων είναι η επιλογή της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Μια επιλογή που πάει νύχι – κρέας με την ιδιωτικοποίηση. Επιλογή που εξυπηρετεί την ανάγκη του κεφαλαίου για διοχέτευση κεφαλαίων που λιμνάζουν στην παραγωγική διαδικασία τομέων όπως η ενέργεια για σίγουρη – γρήγορη και εγγυημένη κερδοφορία.

Δεύτερο χαρακτηριστικό ενός αποτελεσματικού αγώνα είναι να στοχεύει τον αντίπαλο, να αποκαλύπτει τους υπαίτιους που υλοποιούν αυτές τις πολιτικές.

Να στρέφονται λοιπόν ενάντια στο κεφάλαιο, την ΕΕ, τις κυβερνήσεις διαδοχικά, που από το 1993 νομοθετούν και υλοποιούν βήμα βήμα την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Να αποκαλύπτει το ρόλο Δημοτικών και Περιφερειακών – Νομαρχιακών Αρχών, συνδικαλιστικών ηγεσιών που δούλεψαν – στήριξαν αυτές τις επιλογές (αδειοδότηση τεράστιων αιολικών και φωτοβολταϊκών βιομηχανικών συγκροτημάτων, μετατροπή της ΔΕΗ σε ΑΕ, μετοχοποίηση – σπάσιμο της ΔΕΗ, φιέστες και ημερίδες για την μεταλιγνιτική περίοδο κλπ).

Όταν λοιπόν δεν αναδεικνύεις τις αιτίες, δεν αποκαλύπτεις και δεν στοχεύεις τον αντίπαλο αντίθετα όλοι μαζί, θύτες και θύματα, μέσα από Συντονιστικά και πλαίσια άχρωμα άοσμα και ουδέτερα δουλεύεις για να ξεφουσκώσει η λαϊκή οργή και αγανάκτηση, τότε είσαι κρίκος στη συνολική αλυσίδα δράσης για την εξυπηρέτηση επιλογών του κεφαλαίου.

Όταν στο και πέντε της πώλησης των μονάδων και των ορυχείων, εσύ νοικιάζεις από τη ΔΕΗ κομμάτι των ορυχείων, αναγνωρίζοντας της το δικαίωμα να νοικιάσει ή να πουλήσει ορυχεία, όταν συγκροτείς ενεργειακή κοινότητα, τότε συνεχίζεις να βάζεις πλάτη στην απελευθέρωση της ενέργειας δηλαδή στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Λίγες μέρες πριν από την ψήφιση του εκτρωματικού νόμου, όλοι μαζί με πρώτο τον κ Δήμαρχο στήσατε για τις κάμερες την παράσταση με τις παραιτήσεις, τώρα χωρίζεστε σε «λιποτάκτες» και «αγωνιστές» και εκείνοι που πηδάνε από το καράβι και εσείς που μένετε, στα ίδια νερά κολυμπάτε, τα ίδια συμφέροντα υπηρετείτε.

Όσοι μιλάνε για παραίτηση, να παραιτηθούν από την πορεία υλοποίησης αυτής της πολιτικής, να παραιτηθούν από τα κόμματα τους τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΣΥΡΙΖΑ που υλοποιούν αυτή την πολιτική, να καλέσουν τα πλατιά λαϊκά στρώματα να εγκαταλείψουν τα κόμματα του κεφαλαίου τη ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Το να συνεχίσεις να στηρίζεις αυτή την πολιτική και τα κόμματα που την υλοποιούν και να παραιτείσαι από το Δημοτικό Συμβούλιο, όχι μόνο δεν είναι συμβολή στον αγώνα, αλλά δεν σε ξεπλένει και για τη μέχρι τώρα πορεία. Όσοι επιδιώκουν άφεση αμαρτιών μέσα από μια παραίτηση για να συνεχίσουν την ίδια πολιτική μέσα από μια εκλογική αναβάθμιση, μου θυμίζουν τον Τσίπρα και το Βαρουφάκη του ΣΥΡΙΖΑ με το μαϊμού δημοψήφισμα του 2015.

Όσοι πραγματικά έβγαλαν συμπεράσματα, εδώ είμαστε να συμπορευτούμε για ενιαίο δημόσιο φορέα ενέργειας με αποκλειστικότητα στην παραγωγή, μεταφορά, διανομή, εμπορία της ηλεκτρικής ενέργειας που θα αποτελούν κοινωνική ιδιοκτησία και θα λειτουργεί προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων και όχι των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, να κάνουμε το ηλεκτρικό ρεύμα αγαθό για την εργατική τάξη, τους αγρότες, τους μικρομεσαίους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, να διασφαλίσουμε την εργασία τους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Παραιτηθείτε από τα κόμματα σας που με ευλάβεια από το 1993 ακολουθούν αυτή την πολιτική και ελάτε να συγκροτήσουμε τη μεγάλη λαϊκή και κοινωνική συμμαχία, που θα τους δυσκολέψει θα τους καθυστερήσει σήμερα, θα τους ανατρέψει αύριο, για φιλολαϊκές λύσεις στο επίπεδο της εξουσίας και της οικονομίας.

9 σχόλια:

  1. Η Μεγαλόπολη υπό του μηδενός!
    Ο αγωνιστής του ΚΚΕ Λαμπρόπουλος κάθεται στα αυγά της δημοτικής του καρέκλας και κλώθει την δημοτική του απραξία όταν οι υπόλοιπες αντιπολιτεύσεις παραιτούνται!!!
    Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης καλεί έκτακτα δημοτικά συμβούλια δύο 24ωρα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου πώλησης ΔΕη και μιλούν για νεκροταφεία!!!
    και ταυτόχρονα ο Δήμαρχος (ως τιιιι;;;) εκδίδει δελτία τύπου για να καλύψει τα νώτα του αραχτού ΔΕΗτζή στον Άγνωστο Στρατιώτη!!!!
    ο οποίος βοά ο κόσμος ότι είναι εργαζόμενος στη ΔΕΗ Μεγαλόπολης!!!!
    τι να πω
    διορθώνω Μεγαλόπολη όχι υπό του μηδενός
    Μεγαλόπολη = το απόλυτο ΜΗΔΕΝ (ως προς τους κρατούντες)
    ΛΥΠΑΜΑΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΛΥΠΑΜΑΙ και ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ για την ψήφο μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα μαθαίνετε τι εστι αριστερα ? Αν δεν αντιλαμβανεστε την πολιτική τους τότε θέλουμε γιατρό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΑΛΉΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ. Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΩΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ, ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, ΠΟΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ - ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΥΛΑΓΚ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΩΓΜΟΥΣ ΣΕ ΡΩΣΙΑ, ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΟΥ ΧΟΤΖΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟΥ ΧΟΝΕΚΕΡ, ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΡΕΑ ΚΛΠ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΚΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ ΑΛΛΆ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΡΑΔΕΞΙΟ, ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΙ "ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΙΤΣΑ ΜΑΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ"! ΑΚΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!

      Διαγραφή
    2. Το ΚΚΕ κατέστρεψε την χώρα;
      Δεν ξέρω αν το μάθατε αλλά το Κ.Κ.Ε ηττήθηκε στον εμφύλιο και από τότε άλλοι έκαναν κουμάντο.
      Αναφέρεις χώρες που είχαν υπαρκτό σοσιαλισμό και τις συγκρίνεις με την Ελλάδα στην οποία δεν εφαρμόστηκε ποτέ αυτό το σύστημα αλλά για το μαύρο μας το χάλι φταίει το ΚΚΕ.
      Δηλαδή στο ΝΑΤΟ,στην Ε.Ο.Κ,στην Ο.Ν.Ε μας έβαλε το Κ.Κ.Ε;
      Δηλαδή η μισή Κύπρος χάθηκε γιατί ήταν το Κ.Κ.Ε στην εξουσία;
      Η μεταπολίτευση που ξεσκίστηκε στις μίζες ως σήμερα και διαλύθηκε η χώρα,το Κ.Κ.Ε φταίει και εδώ;
      Στο τέλος θα ακούσουμε ότι φταίει το Κ.Κ.Ε γιατί ο Παναθηναϊκός χρεοκόπησε...

      Διαγραφή
  3. Ποιά ΔΕΗ τώρα και παραμύθια, το θέμα που μας απασχολεί όλους είναι το run the theatre...εκεί είναι όλη η ουσία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παιδιά, πού ζείτε; Ο Λαμπρόπουλος ήταν και είναι ένα κομματόσκυλο. Ό,τι του πει το κόμμα του θα κάνει, δεν έχει προσωπική γνώμη. Και δεν τον νοιάζει στην ουσία για τίποτα. Τόσα χρόνια που λέει ότι ασχολείται με τα κοινά, ας μας πει τι έχει προσφέρει στην περιοχή μας; ΤΙΠΟΤΑ! Μόνο το Κόμμα τον νοιάζει. Ε, εμάς, κ. Λαμπρόπουλε, δεν μας νοιάζει το Κόμμα σας, μας ενδιαφέρει η περιοχή μας. Και αν έχετε λίγη τσίπα - που δεν έχετε - θα παραιτιόσασταν κι εσείς από Δημοτικός Σύμβουλος. Δεν το κάνατε, γιατί έχετε βολευτεί στην καρέκλα, μικρή κι ασήμαντη, αλλά εσάς κάτι σας φαίνεται. Γι' αυτό στις εκλογές που θα έρθουν, θα πάτε ακόμα πιο κάτω σε ψήφους. Γιατί ο κόσμος σας κατάλαβε τι είστε: ΑΝΙΚΑΝΟΙ κσι ΑΧΡΗΣΤΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το είπες το ποίημά σου συμπατριώτη Ζουναταίε αλλά, ως γνωστόν, δεν είναι δικό σου...Άλλοι στο έγραψαν! Έχεις μια καραμέλα και τη λες κι εσύ. Μιλάς για "αγώνα", όπως μιλά κι ο κυρ Διονύσης με το συφερτό του, αλλά δεν συγκεκριμενοποιείς "τι σημαίνει αγώνα", για τη μη πώληση της ΔΕΗ...
    Για σένα, αυτός ο αγώνας περιορίζεται στο να βγείς μία ή δύο φορές στο δρόμο, να γαβγίσεις για κοινότυπα πράγματα, χωρίς περιεχόμενο, και να βγάλεις επίσης κανένα φυλλαδιάκι, που σου το έχουν τυπώσει έτοιμο...
    Εμ δεν είναι έτσι ο αγώνας ρε σύντροφε! Αγώνας σημαίνει Α Ξ Ι Ο Π Ι Σ Τ Η Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η σχετικά με το τι προβλέπει και τι πρόκειται να εφαρμοσθεί με αυτό τον αισχρό νόμο!
    Μπες λοιπόν στον κόπο να τον μελετήσεις, ρώτησε και κανέναν άλλον που ξέρει κάτι παραπάνω και μετά έλα να ενημερώσεις τον κόσμο!
    Για να σε βοηθήσω, ξεκίνα να βρείς απαντήσεις στο εξής ερώτημα:
    - Τι υλικά, δηλαδή σε τι είδος και τι ποσότητες βρίσκονται εντός των μονάδων και του ορυχείου της ΔΕΗ Μεγαλόπολης.
    Εάν μπορέσεις να βρείς απάντηση σε αυτό το ερώτημα, θα είσαι σε θέση να πείς και πόσο είναι το ξεπούλημα που μεθοδεύεται...
    Για κάνε μια προσπάθεια και πες μας... Όχι αφηρημένα πράγματα όμως! Άντε μάνα'μ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μιλησεις εσυ σε εναν κομμουνιστη και θα τον επιπληξεις για αγωνα ρε???? Γελανε και τα τσιμεντα με ολα τα φυτευτα τρολ εδω μεσα.Γιατι δε γραφεις επωνυμα.ή αφου ειστε κ συγχωριανοι γιατι δεν πας να του τα πεις αυτοπροσωπος ? Μηπως γιατι ο μονος σου σκοπος ειναι να τον σπιλωσεις ανωνυμα σε ενα μπλογκ γιατι δεν εχεις κανενα σοβαρο επιχειρημα??? Ο Λαμπροπουλος λοιπον Γκεμπελακο βγηκε απο μια παραταξη η οποια στηριζετε σε ολη τη χωρα απο το ΚΚΕ και στις βασικες αρχες της ειναι οτι ο υποψηφιος που θα εκλεγει στο δημο ειναι η φωνη του κομματος στις δημοτικες αρχες μεσω της οργανωσης στην εκαστοτε πολη. Το οτι ολοι οι υπολοιποι το παιζουν ακκοματιστοι στο δημο και κανουν συμφωνιες με κομματα , βουλευτες περιφεριαρχες, κατω απο το τραπεζι ειναι για να ψαρευουν σε θολα νερα τις ψηφους τον ντεμεκ απολοτικ συμπολιτων. ειναι ατιμο και θα το βρειτε μπροστα σας γιατι ολοι σας μας το παιζετε τιμητες για το καλο του τοπου αλλα δεν σας ειδαμε να αλλαζετε κομμα η να πετατε τις κομματικες σας ταυτοτητες. Τα επικοινωνιακα σας παιχνιδια θα τα αποκαλυπτουμε συνεχως οσο και να θελετε να κοροιδευετε τους συμπολιτες μας με τα αθλια πληρωμενα τρολ σας.Και μιας και γραφω κ διαβαζει και αλλος κοσμος να πω κ τη θεση του Λαμπροπουλου για τη ΔΕΗ την οποια θεση δεν εχει απο το 1993 και δεν την εχει αλλαξει γιατι αυτη ειναι η μονη ρεαλιστικη κ αδιαπραγματευτη θεση για την ενεργεια γενικα, αλλο που ολοι εσεις οι υπολοιποι την ξεπουλησατε εν μια νυκτι για χαριν διορισμων των θυγατερων κ.ο.κ. η θεση λοιπον της Λαικης συσπειρωσης Μεγαλοπολης κ πολλων αλλων ειναι να διεκδικήσουμε ενιαίο αποκλειστικά κρατικό φορέα ενέργειας με αποκλειστικότητα στην παραγωγή, μεταφορά, διανομή, εμπορία της ηλεκτρικής ενέργειας που θα αποτελούν κοινωνική ιδιοκτησία και θα λειτουργεί προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων και όχι των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Με λιγα λογια το ρευμα να αποτελει αγαθο και να προσφερεται απο το κρατος γιατι κανεις δεν ζει χωρις ρευμα.Να σταματησει δηλαδη να αποτελει εμπορευμα για κερδοφορια του οποιουδηποτε καπιταλα οπως το εχουν καταντησει τοσα χρονια ψευτοσυνδικαληστες κατι πουλημενα εργατικα κεντρα, κατι ξεπουλημενες δημοτικες αρχες κ κομματα με επιφανεις συμπολιτες μας εκποσωπους τους.

      Διαγραφή
    2. STO SYNERGEIO POY HTAN STH DEH EFYGE PHGE SE GRAFEIO KAI AFHSE TH DOYLEIA SE ERGOLABOYS EINAI ALHUIA ????????????????

      Διαγραφή