Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Παραιτήθηκε ο Εκτελεστικός Γραμματέας Περιφ. Δ. Μακεδονίας λόγω πώλησης ΔΕΗ!!!

Την παραίτηση του υπέβαλε
 ο Εκτελεστικός Γραμματέας 
της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας 
κ. Παντελής Αργυριάδης, 
αντιδρώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο 
στην επικείμενη πώληση 
λιγνιτικού δυναμικού της ΔΕΗ.


Αναλυτικά, η αναγγελία της παραίτησης του κ. Αργυριάδη έχει ως εξής:

Από ώρα σε ώρα κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων και των ορυχείων της Δ.Ε.Η. στη Φλώρινα και στη Μεγαλόπολη. Έτσι, δυστυχώς, η κυβέρνηση βάζει πωλητήριο στην Επιχείρηση που από το 1950 λειτουργεί «χάριν του δημοσίου συμφέροντος» και έκανε το ηλεκτρικό ρεύμα κτήμα και δικαίωμα του κάθε πολίτη. Η κυβέρνηση ξεπουλά τους κόπους και τους μόχθους όλων αυτών που αγωνίστηκαν και δούλεψαν, για να φτάσει αυτό το αγαθό σε κάθε άκρη της πατρίδας μας.

Η Δυτική Μακεδονία, ως ενεργειακή καρδιά της χώρας, πήρε ελάχιστα όλα αυτά τα χρόνια σε σχέση με όσα έδωσε. Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο της πώλησης βάζει την οριστική ταφόπλακα στην περιοχή, εκποιεί τον εθνικό μας πλούτο που λέγεται λιγνίτης και εκχωρεί το δημόσιο αγαθό της ενέργειας στους ιδιώτες.

Επειδή δεν μπορώ να μείνω απαθής και άβουλος μπροστά σε αυτό το εθνικό έγκλημα που τώρα συντελείται, ως ελάχιστη πράξη αντίστασης, υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Παραιτούμαι, γιατί από σήμερα και μετά κανείς μας δεν θα έχει το άλλοθι ότι δεν άκουσε, δεν είδε, δε γνώριζε…

Παραιτούμαι, γιατί η πολιτική δεν ασκείται με βαρύγδουπες δηλώσεις και ηθικιστικές ρητορείες, που μπορεί να ηχούν όμορφα, έχουν όμως καταστροφικά αποτελέσματα όταν δε μετουσιώνονται σε πράξη.

Παραιτούμαι, γιατί πιστεύω αταλάντευτα στη συνέπεια λόγων και έργων.

Παραιτούμαι, γιατί πιστεύω ότι ενέργεια και νερά είναι και πρέπει να παραμείνουν δημόσια αγαθά. Ιδιαίτερα στις μέρες μας, όπου οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην ευρύτερη περιοχή και η ασφάλεια της χώρας προϋποθέτουν το στρατηγικό τομέα της ενέργειας υπό δημόσιο έλεγχο.

Παραιτούμαι, για να μην προδώσω την εμπιστοσύνη χιλιάδων πολιτών που μας ακούμπησαν την ψυχή τους, μας εμπιστεύτηκαν τις αγωνίες και τις ελπίδες τους.

Παραιτούμαι, γιατί δε θέλω να γίνω συνένοχος στη φτωχοποίηση, στην κοινωνική αποσύνθεση και στην εκτίναξη της ανεργίας, που θα επιφέρει στον τόπο μας η ιδιωτικοποίηση της Δ.Ε.Η..

Παραιτούμαι, γιατί έστω και αυτήν την ύστατη ώρα πιστεύω ακράδαντα ότι μπορούμε να ανατρέψουμε την καταστροφική επιλογή της κυβέρνησης (όχι της Τρόικα ή του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου) και να αποτρέψουμε το εθνικό έγκλημα που επιχειρείται.

Παραιτούμαι, γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Η Ιστορία δε θα μας το συγχωρήσει.Ή ΤΩΡΑ Ή ΠΟΤΕ!

Παντελής Αργυριάδης
Καρδιοχειρουργός

9 σχόλια:

  1. Πραγματικα αναρωτιεμαι εχει τα Κοτζιάς να το κανει καποιος απο τους δικους μας??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολιτικος με @@ απο οτι φαινεται.
    Οχι @@ πολιτικος σαν τους δικους μας εδω κατω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς για άλλη μια φορά βλέπουμε πόσο "λίγοι" είναι αυτοί που αντιπροσωπεύουν το Δήμο μας...οι εκλεγμένοι μας!!!!!
    Ξεχνούν ότι εκεί βρισκονται γιατι εμείς πιστέψαμε σε αυτά που έλεγαν, για να προστατεύσουν την πόλη μας και όχι μόνο.
    Αλλά κανείς από αυτούς δεν έχει την ευθιξία να κάνει πράξη αυτά τα οποία υπόσχονταν.
    17-11-2017
    Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι συμφώνησαν επίσης με την αναφορά του Δημάρχου Μεγαλόπολης ότι θα φτάσουν σε σημείο να παραδώσουν τα κλειδιά και την διοίκηση της Πόλης στο Υπουργείο και την Κυβέρνηση , αν προχωρήσει η πώληση των μονάδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής και των Αντιπολιτεύσεων πλεόν επιβεβαιώθηκε.
    Αυτό που ξεπερνά τα όρια της λογικής μου είναι ότι δεν έχουν λίγο ήθος ώστε να κατέβουν στους δρόμους μαζί μας, και να ξεσηκώσουν ΟΛΟΥΣ τους πολίτες της πόλης μας και όχι μόνο. Να διεκδικήσουν.
    Και μπορεί αυτοί να είναι οι εκλεγμένοι, όμως στο χέρι μας είναι να τους υποδείξουμε τι πρέπει να κάνουν.
    Δεν χρειάζεται να έχουμε καρέκλα. Αφού αυτο είναι το μόνο που τους νοιάζει ΣΑΣ την ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ! ας μαζευτούμε όλοι εμείς που αγαπάμε τον τόπο μας, ας ανταλλάξουμε τις απόψεις μας και ας αρχίσουμε να πιέζουμε για την υλοποίηση τους.
    Η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει...ας το κάνουμε πράξη.
    Με το λόγο μας ας τους πιέσουμε επιτέλους να κάνουν το Σωστό.

    Η αναστροφή της κατηφορικής πορείας της πόλης μας είναι στο χερι του καθενός μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στην περσινή συνέντευξη τύπου του Δημάρχου για τα ΧΥΤΕΑ, σε αυτή ντε που δεν πάτησε κανένα ΜΜΕ και την έκαναν μεταξύ τους στο Δημαρχείο… Ο Δήμαρχος έκλεισε τις τοποθετήσεις του αισιόδοξος κι όλο καμάρι με την εξής φράση “τα μεγάλα για την Μεγαλόπολη έρχονται, είναι μπροστά”.
    Λοιπόν σας έχω νέα, τα μεγάλα ήρθαν, καλή σας όρεξη! Παρεμπίπτοντος κοντεύει να φτάσει ο Μάιος, πόση μείωση είδατε στο ρεύμα, πού είναι η ΚΥΑ για το μειωμένο ρεύμα οέο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παπαδοπουλε που ειναι το μιωμενο ρευμα?Παρετησου τωρα.

      Διαγραφή
    2. Δεν είναι ευθύνη του Δημάρχου Μεγαλόπολης το μειωμένο ρεύμα
      Είναι ευθύνη της κεντρικής εξουσίας που το διατυμπάνισε για να ρίξει τις αντιστάσεις εν'όψει πώλησης ΔΕΗ
      Ευθύνη του δημάρχου είναι ότι τσίμπησε και αυτός και το έκανε σημαία
      και σε καμία των περιπτώσεων το σχόλιό μου δεν αποτελεί υποστήριξη στη δημαρχία Παπαδόπουλου
      Αποδείχτηκε Ο Λ Ι Γ Ε Σ Τ Α Τ Ο Σ !!!!!

      Διαγραφή
    3. Από τις δημόσιες τοποθετήσεις όμως του Δημάρχου και τις ανακοινώσεις εκ του Δήμου για το θέμα άλλο είναι το αφήγημα που προκύπτει. Σε αυτά επικρατεί ο ισχυρισμός ότι ο Δήμαρχος ήταν αυτός που εμπνεύστηκε διεκδίκησε και πέτυχε το μέτρο για μειωμένο ρεύμα. Αντίστοιχο αφήγημα είχαμε και στην περίπτωση της υπερψήφισης του να γίνει το σκουπιδοεργοστάσιο στην Παλαιόχουνη. Κι εκεί ο Δήμαρχος μας είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι παρέα με το επιτελείο του κάθισε κάτω Υπουργούς, Δημάρχους πολύ ισχυρότερων Δήμων και ΤΕΡΝΑ και τους επέβαλε ευνοϊκότερους όρους για την Μεγαλόπολη. Επομένως φταίνε οι δημότες να ζητάνε τώρα από τον Δήμαρχο τα ρέστα για το ανύπαρκτο μειωμένο ρεύμα; Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, εάν είναι οι δημότες να παρακάμπτουν την Δημοτική αρχή για ζητήματα που αφορούν άμεσα τα του Δήμου τους κι αυτή έχει διακοσμητικό ρόλο τότε καλό είναι να παραδώσουν την διοίκηση στο υπουργείο χθες.
      Εάν δεν έχει την ευθύνη ο Δήμαρχος να απαιτήσει την εδώ και τώρα έκδοση της ΚΥΑ, την εφαρμογή του μέτρου καθώς και την ψήφιση της αντίστοιχης διάταξης για τις επιχειρήσεις, τότε ποιος;

      Διαγραφή
  6. ΠΟΙΟΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ; ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΣΤΡΩΣΑΝ ΤΟ ΧΑΛΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ; ΜΕ ΠΩΛΗΣΕΙς ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ; ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΠΛΑΤΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ; ΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΔΕ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΠΟΥ ΝΑ ΚΡΥΦΤΗΤΕ ,ΑΝ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣΚΑΙ ΔΕ ΤΟΥς ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή