Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Σταθάκης: "Καλή μονάδα η Μεγαλόπολη 3. Σε ποιον να το πεις και να το πιστέψει!!!"

Δείτε πόσα πολλά και ενδιαφέροντα είπε
ο υπουργός Σταθάκης για την Μεγαλόπολη
στην ψήφιση του νομοσχεδίου

Παραθέτουμε τα της Μεγαλόπολης.....
για 3 και 4 μονάδα - εργαζόμενους- 
5η μονάδα -τηλεθέρμανση - λιγνιτόσημο
----------------------------------------------
Η Μεγαλόπολη 3 η χειρότερη μονάδα
Η ΔΕΗ πουλάει τα ασημικά της.
Τόσο ανεπαρκή παρουσίαση των τριών μονάδων προς πώληση από τον κ. Σκρέκα, δεν έχω ξανακούσει. 
Ποιες είναι οι τρεις καλές μονάδες;
 Η Μεγαλόπολη τρία. Σε ποιον να το πεις και να το πιστέψει
Η Μεγαλόπολη τρία, η οποία τελειώνει το 2025 έχει ως γνωστό την χαμηλότερη απόδοση, όχι την καλύτερη.
 Άρα, σίγουρα δεν μπορείς να του πεις ότι είναι το διαμάντι για το οποίο πωλείται.
 Η Μεγαλόπολη τέσσερα είναι καλή μονάδα. Τέλος.

Πάμε στο θέμα του νόμου με τη Μεγαλόπολη (μονάδα φυσικού αερίου). 
Το είπαμε πολλές φορές, επανήλθε ο κ. Σκρέκας και απορώ πραγματικά. Εσείς φτιάξατε μια μονάδα στη Μεγαλόπολη, επί δικών σας διοικήσεων, μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Ταυτόχρονα, ανοίγουμε το σχέδιο του ΑΔΜΗΕ και λέει ότι η ολοκλήρωση της Πελοποννήσου θα γίνει το 2020. Τι σχέση έχει η παρούσα Κυβέρνηση; Είμαστε τέσσερα χρόνια Κυβέρνηση και έχουμε ένα σχέδιο, το οποίο λέει ότι άνοιξε μια μονάδα τότε, η οποία δεν μπορεί να λειτουργήσει, διότι το 2020 θα μπορέσει να λειτουργήσει πλήρως.
Ο  μόνος τρόπος να λειτουργήσει πλήρως είναι να σταματήσουν οι λιγνιτικές της Μεγαλόπολης.

Να σας φέρω όλα τα στοιχεία από τον ΑΔΜΗΕ. 
Αυτό που έκανε η Κυβέρνηση είναι ένα πράγμα: Το 2020 έγινε 2019 και το έργο θα ολοκληρωθεί σε έναν χρόνο από σήμερα, η μονάδα δηλαδή της Μεγαλόπολης, η οποία, επαναλαμβάνω, εξαιτίας αυτού του προβλήματος είναι ακόμα σε δοκιμαστική λειτουργία, δεν είναι σε άδεια πλήρους λειτουργίας, θα γίνει το δεύτερο εξάμηνο του 2019, μιας και το έργο ολοκληρώνεται ακριβώς σ’ έναν χρόνο από σήμερα. 
Άρα, τα κροκοδείλια δάκρυα περί εύνοιας στον ιδιώτη έναντι της ΔΕΗ έχουν διάρκεια δώδεκα μήνες, κάντε λίγη υπομονή. 
Νομίζω ότι αυτό είναι και το περίφημο θέμα της Μεγαλόπολης.

Το 2020, εξάλλου, αυτές οι μονάδες στο σύνολό τους θα τροφοδοτούν φυσικά και την Κρήτη, όταν ολοκληρωθεί η διασύνδεση της Πελοποννήσου με την Κρήτη. Ο διαγωνισμός μόλις προκηρύχθηκε.


Θα καταθέσω 3 τροπολογίες 
Τα βασικότερα σημεία στα οποία θα σταθώ είναι η ενσωμάτωση της τηλεθέρμανσης ως δέσμευση για τους νέους ιδιοκτήτες στην παράγραφο 2 του άρθρου 2 του σχεδίου νόμου μετά τη λέξη «υποχρέωση» προστίθεται η φράση «,συμπεριλαμβανομένων των υποχρεώσεων τροφοδοσίας πόλεων και οικισμών με θερμική ενέργεια για λειτουργία των τηλεθερμάνσεων,».

Δεύτερον, στο πρώτο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 4 του σχεδίου νόμου μετά τις λέξεις «ΔΕΗ Α.Ε.» προστίθεται η φράση «όπως οι ισχύουσες συλλογικές συμβάσεις εργασίας,»
Και αμέσως μετά προστίθεται εδάφιο ως εξής: «Εφόσον δεν ορίζεται διαφορετικά στον παρόντα νόμο, ισχύουν ως προς την απόσχιση των κλάδων και τη μεταφορά των εργαζομένων οι όροι του π.δ. 178/2002 σε σχέση με τη διατήρηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε περίπτωση μεταβίβασης επιχειρήσεων, εγκαταστάσεων ή τμημάτων εγκαταστάσεων ή επιχειρήσεων».

Η τρίτη σημαντική αλλαγή αφορά το λιγνιτόσημο, τον τοπικό πόρο τον οποίο πληρώνει η λιγνιτική παραγωγή. Εκεί λοιπόν που είναι η λέξη «1,20 ευρώ» αντικαθίσταται από τις λέξεις «1,40 ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου