Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Δήμος Μεγαλόπολης: ενημέρωση και ενέργειες σχετικά με τους 90.000 τόνους αμιάντου (ΕΘΝΙΚΗ - ΛΚΜ)

Συζητήθηκε στο  Δημοτικό Συμβούλιο 
στις 31-01-2018 και θα συζητηθεί 
και στο αμέσως επόμενο τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο εκτεταμένα 
το θέμα που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες με σχετικό αίτημα της Εθνικής Τράπεζας για μεταφορά αμιάντου στα ορυχεία της ΔΕΗ Μεγαλόπολης. 

Σε μία πρώτη αναφορά που έκανε για το θέμα στο Συμβούλιο ο Δήμαρχος κ. Διονύσιος Παπαδόπουλος ξεκαθαρίστηκε :

1. Υπήρχε πράγματι τέτοιο αίτημα προς την ΔΕΗ Μεγαλόπολης για μεταφορά 90.000 τόνων αμιαντοτσιμέντου από την Εθνική Τράπεζα για εταιρεία της Αχαΐας. Σύμφωνα με το αίτημα αυτό στηρίχτηκε σε ενημέρωση από Υπηρεσία της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος ότι στα ορυχεία Μεγαλόπολης υπάρχει και λειτουργεί χώρος υποδοχής αμίαντου.

2. Ο Δήμος Μεγαλόπολης με έγγραφό του ζήτησε από την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος εξηγήσεις: υπό ποιες συνθήκες δόθηκε μια τέτοια ανακριβής πληροφόρηση, δεδομένου ότι δεν υπάρχει στο λεκανοπέδιο αδειοδοτημένος με τις αναγκαίες άδειες (υπάρχει μόνο η παλαιά αδειοδότηση για το κομμάτι της περιβαλλοντικής μελέτης την οποία άλλωστε έχει προσβάλει δικαστικά εδώ και χρόνια ο Δήμος)τέτοιος χώρος, και φυσικά ούτε καν οριοθετημένος και κατασκευασμένος και ούτε βέβαια εν λειτουργία.

Σε κάθε περίπτωση όσο και αν το αίτημα είναι αβάσιμο και η πληροφόρηση στην οποία στηρίχθηκε ανακριβής και λανθασμένη , σε κάθε περίπτωση, όπως ειπώθηκε και από τον ίδιο τον Δήμαρχο στο Δημοτικό Συμβούλιο, βεβαίως και μπορεί να υπάρχουν πονηρές σκέψεις, από κάποιους, από διάφορες κατευθύνσεις, αλλά και «οι φύλακες έχουσι γνώσιν».

Εκ του Δήμου
-----------------------------------------------------------------

Ακολουθεί το έγγραφο του Δήμου Μεγαλόπολης προς:

1) Περιφέρεια Δ. Ελλάδος
2) Υπ. Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη
3) Υφ. Περιβ και Ενέργειας Σ. Φάμελλο

Παρακαλώ να μας ενημερώσετε εάν στο διάστημα των τελευταίων μηνών ή και παλαιότερα υπήρξε ενημέρωση από Υπηρεσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος προς οποιαδήποτε εταιρία ή την Εθνική Τράπεζα για ύπαρξη χώρου ταφής αμιάντου στα παλαιά ορυχεία της ΔΕΗ Μεγαλόπολης.

Σε περίπτωση που υπήρξε τέτοια ενημέρωση, παρακαλούμε πολύ ενημερώστε μας υπό ποίες συνθήκες και βάση ποιων στοιχείων έγινε μια τέτοια ενημέρωση, και αν υπήρξε προηγουμένως οποιαδήποτε συνεννόηση επί του θέματος με κάποια Υπηρεσία Υπουργείου, δεδομένου ότι στο συγκεκριμένο μέρος δεν υπάρχει εν λειτουργία, ούτε καν οριοθετημένος, τέτοιος χώρος ταφής αμιάντου.

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης
Διονύσιος Παπαδόπουλος

3 σχόλια:

  1. Τατούλης με υπουργούς για το αναπτυξιακό συνέδριο Πελοποννήσου στην Τρίπολη


    Συνάντηση προετοιμασίας εν όψει του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Πελοποννήσου είχε στην Αθήνα ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.

    Στη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας αναφέρεται ότι στη συνάντηση, που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου, μετείχαν οι υπουργοί Επικρατείας Χριστόφορος Βερναδάκης και Αλέκος Φλαμπουράρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.arcadiaportal.gr/news/ti-tha-anakoinosei-o-alexis-tsipras-stin-tripoli-gia-aporrimmata-kai-metalignitiki-epohi

    Τι θα ανακοινώσει ο Τσίπρας στην Τρίπολη για τα απορρίματα και μεταλλιγνιτική εποχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%96%CE%A5%CE%987%CE%9B1-%CE%A7%CE%A3%CE%96?inline=true

    Ο Τατούλης ορίζει δικηγόρο για τή συζήτήσή τής προσφυγήή ς του “ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΣΧΟΙΝΑΣ – ΚΩΝΣΤΑ-
    ΝΤΙΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ” αναδοή χου του εήργου “ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙ-
    ΣΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ”

    ΑπάντησηΔιαγραφή