Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Φθηνότερο ρεύμα στη Μεγαλόπολη... ο εμφύλιος της Αρκαδίας , μέσα από πόλεμο ανακοινώσεων

Μετά την χθεσινή πρώτη μέρα ανακοινώσεων και δελτίων
 για το "φθηνότερο ρεύμα στη Μεγαλόπολη"....
η συνέχεια όμοια και  σήμερα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Οι κύριοι Βουλευτές είναι ξεκάθαρο ότι συνεχίζουν την ίδια τακτική. Με δηλώσεις τους εκ των υστέρων προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες για το ενδιαφέρον τους.

Το θέμα της έκπτωσης του τιμολογίου ρεύματος για τη Μεγαλόπολη και την Αρκαδία συνολικά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης το έχει επανειλημμένα διαβουλευθεί με το Δήμαρχο Μεγαλόπολης και τους αρμόδιους Υπουργούς εδώ και μήνες.

Τελευταία το έθεσε εκ νέου, μαζί με το Δήμαρχο Μεγαλόπολης, στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σταθάκη κατά τη συνάντησή τους τον Οκτώβριο του 2017 για τη μετεγκατάσταση του Τριποτάμου και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι θα συμπεριληφθεί η Μεγαλόπολη και ότι θα γίνει προσπάθεια να συμπεριληφθεί το σύνολο της Αρκαδίας.

Η διεκδίκηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την Αρκαδία παραμένει ενεργή και για το λόγο αυτό υπάρχει διαρκής συνεργασία με τα Υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών και τη ΔΕΗ.

Οι κύριοι Βουλευτές οφείλουν να εκπληρώνουν την ευθύνη τους και να βρίσκονται στη Βουλή όταν απαιτείται και όχι εκ των υστέρων να επιδεικνύουν όψιμο και άνευ ουσίας ενδιαφέρον μέσα από δελτία τύπου.
--------------------------------------------------------------------------
ΔΗΜΟΣ  ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Την Τρίτη 23 Ιανουαρίου και ώρα 18.00, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, για την άρση της αδικίας εις βάρος του Δήμου Τρίπολης και της Αρκαδίας, σχετικά με το καθεστώς έκπτωσης των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος.

Αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου
2ος όροφος
Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο
Εθνικής Αντιστάσεως & Παπαρρηγοπούλου

Καλούμε τους Βουλευτές Αρκαδίας, τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας και τους Περιφερειακούς Συμβούλους Αρκαδίας, τους Δημάρχους του νομού Αρκαδίας, τους Εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων της Αρκαδίας, τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Τρίπολης, το Επιμελητήριο Αρκαδίας, το Εργατικό κέντρο Αρκαδίας, τη ΔΕΗ, την ΟΕΒΕΑ, τον Αγροτικό – Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Αρκαδίας, τον Δικηγορικό Σύλλογο Τρίπολης, τον Ιατρικό Σύλλογο, τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο, λοιπούς συλλόγους και όλους τους εκπροσώπους θεσμικών φορέων.

Η πρόσκληση είναι ανοιχτή σε όλους τους ενεργούς πολίτες που ενδιαφέρονται για τη συζήτηση.
Η άμεση και σθεναρή αντίδρασή μας είναι επιβεβλημένη.
---------------------------------------------------------------------

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΑΣΗΣ  ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ Ν.Δ.
Η Αρκαδία μας ενώνει! Ο Περιφερειάρχης διχάζει...

Οι εν κρυπτώ συναντήσεις κι ο διχαστικός λόγος του κ. Περιφερειάρχη δεν προωθούν τα συμφέροντα της Αρκαδίας. Στα σημαντικά ζητήματα του Τόπου μόνο η ομοψυχία φέρνει αποτελέσματα!

Προκαλεί αλγεινή εντύπωση στον καθένα να ακούει τους “σκελετούς” της πολιτικής του χθες, που βγήκαν από τα λαγούμια τους μόνο και μόνο για να εξυβρίσουν τους βουλευτές, να χρησιμοποιούν έναν ακραίως διχαστικό λόγο σχετικά με την άδικη απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην παροχή έκπτωσης στα τιμολόγια ρεύματος μόνο στο Δήμο Μεγαλόπολης, ενώ η ίδια ρύθμιση θα ισχύσει για ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Ένα θέμα που κατά τα άλλα θα έπρεπε να ενώνει τους πάντες!

Τρεις νέοι βουλευτές, ο καθένας με τον τρόπο του, ενώνουν τη φωνή τους με την κοινωνία για ένα θέμα - όπως η μείωση του τιμολογίου της ΔΕΗ στην Αρκαδία - και την ίδια ώρα ο απερχόμενος Περιφερειάρχης βάλει κατά πάντων! Ξεχνά προφανώς ότι ήδη κλείνει 30 ολόκληρα χρόνια στα πολιτικά πράγματα του τόπου και πλέον κρίνεται γι' αυτά που έχει πράξει. Για τα "μεγάλα" έργα της Αρκαδίας (πολιτικό αεροδρόμιο, παράκαμψη Λαγκαδίων, παράκαμψη Δολιανών και τόσα άλλα που ποτέ δεν έγιναν...), για τις τεράστιες σπατάλες και τον λαϊκισμό του...

Ας προσπαθήσει πρώτα να εξηγήσει στον κάθε Δημότη όλες τις "περίεργες" μεθοδεύσεις, με τις οποίες προσπαθεί να προχωρήσει το "μεγάλο" του έργο για την διαχείριση των απορριμμάτων - το οποίο σημειωτέον προβλέπει υπέρογκες χρεώσεις σε κάθε νοικοκυριό, κάτι που δε γίνεται πουθενά αλλού στην Ελλάδα - αλλά και να δώσει μια πειστική απάντηση για τη σωρεία έργων και παρατάσεων που έχει αναλάβει η “οικογενειακή” κατασκευαστική εταιρεία σ' ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, κι ας αφήσει τα κροκοδείλια δάκρυα για τα τιμολόγια της ΔΕΗ!!! Ας μας αφήσει μόνους να παλέψουμε. Μαθήματα αλλού!

Εξάλλου ο αντίστοιχος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Καρυπίδης καλά τα κατάφερε παλεύοντας για την Περιφέρειά του όλη μέρα στην Βουλή, όταν ο "εδώ" πέραν των αναφερόμενων μυστικών συναντήσεων με την Κυβέρνηση είχε μάλλον άλλες "οικογενειακές" προτεραιότητες...

Στην πολύπλευρη και πολυεπίπεδη κρίση η κοινωνία μας χρειάζεται αλληλεγγύη, συνεργασία, ομοψυχία και πρόσθεση δυνάμεων. Σ' ένα τόσο σημαντικό για τον Τόπο μας θέμα ήταν επιβεβλημένο να συνεργαστεί με τους φορείς, τους βουλευτές και τους δημάρχους όλης της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Δυστυχώς όμως ακολούθησε την τακτική των εν κρυπτώ συναντήσεων μόνο με τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης και τον αρμόδιο Υπουργό. Τα αποτελέσματα της τακτικής αυτής τα είδαμε...Άλλη μια μεγάλη επιτυχία του κ. Περιφερειάρχη.

Προφανώς η πρόσφατη τελεσίδικη καταδίκη του σε 5 μήνες φυλάκιση δεν τον "ταρακούνησε". Η οριστική πτώση έρχεται και θα παρασύρει πολλούς...
Καληνύχτα κ. Περιφερειάρχα!
-----------------------------------------------------------------------------------------

ΣΧΟΛΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ για ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΛΑΣΗ

«Γελᾷ δ' ὁ μωρός, κἄν τι μὴ γέλοιον ᾖ»
(γελάει ο ανόητος, κι ας μην υπάρχει τίποτα που να είναι αστείο)

Κύκλοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου σχολιάζοντας το χυδαιολόγημα του Βουλευτή Κώστα Βλάση δήλωσαν:
«Χρειάζεται πραγματικά μεγαλοψυχία για να αντιμετωπίσει κανείς τον πολιτικό πανικό και τον λεκτικό οχετό εμμονών και σκέψεων από πρόσωπα με μηδενικό έργο στην Αρκαδία. Πρόσωπα που αναζητούν αντιπαράθεση για να κρύψουν την γύμνια τους με ένα λόγο και μια συμπεριφορά που ξεπερνούν τις χειρότερες αντιδράσεις του πιο ακραίου φασιστοειδούς. Για όλους εμάς που έχουμε υπηρετήσει την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, την Αρκαδία, τη χώρα και τώρα την Πελοπόννησο είναι λυπηρό να βλέπουμε νέους ανθρώπους να μηδενίζονται πολιτικά από τις ίδιες τους τις πράξεις. Όλα αυτά είναι ωστόσο σημεία των καιρών μιας εποχής που κλείνει. Και μαζί της εξαφανίζονται όλοι αυτοί που δεν μπόρεσαν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».
--------------------------------------------------------------------------------------

Γιαννακούρας: «Κατάφωρη αδικία για την Αρκαδία»

Οφείλουν οι Κυβερνώντες να επανορθώσουν άμεσα

Η Κυβέρνηση, δεν μπορεί να χρησιμοποιεί δύο μέτρα και δύο σταθμά, όσον αφορά τα θέματα της ελάφρυνσης των κατοίκων των περιοχών που έχουν υποστεί τις συνέπειες από την μακρόχρονη λειτουργία μονάδων της ΔΕΗ.

Οφείλει να αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο και βάσει αντικειμενικών συνθηκών τους πολίτες και τις περιοχές που «έχουν ματώσει» σε θέματα ενέργειας και έχουν προσφέρει τόσο στην τοπική όσο και στην εθνική οικονομία.

Δεν υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων, ούτε πολίτες ενός «κατώτερου Θεού». Και αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό από όσους έχουν ευθύνη να νομοθετούν και να ψηφίζουν αποφάσεις που έχουν μεγάλο αντίκτυπο στη ζωή των κατοίκων, όπως της Αρκαδίας, όταν μάλιστα διανύουμε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο και η κάθε ελάφρυνση, από όπου και αν προέρχεται όχι μόνο είναι επιθυμητή αλλά κυρίως είναι αναγκαία.

Τι θα απαντήσει στους κατοίκους της Αρκαδίας, η Κυβέρνηση για τον διαχωρισμό που έκανε σχετικά με την μείωση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία (σε μία ολόκληρη Περιφέρεια), ενώ στην περιοχή μας επέλεξε η νομοθετική ρύθμιση να ισχύσει μόνο για την Μεγαλόπολη (για έναν μόνο Δήμο); Με ποια κριτήρια ελήφθη αυτή η άδικη απόφαση;

Στην εν λόγω ρύθμιση υπάρχει όχι μόνο άγνοια αλλά και σκοπιμότητα. Αρχικά εξαιρέθηκαν περιοχές που ευνοούνται από άλλες ρυθμίσεις, όπως είναι το γνωστό «λιγνιτόσημο». Όταν αποφασίστηκε να ευνοούνται και περιοχές της Γορτυνίας μέσω ΕΑΠ, σημαίνει πως γνώριζαν τις επιπτώσεις από την λειτουργία του εργοστασίου της ΔΕΗ και σε αυτές τις περιοχές.

Θα πρέπει λοιπόν η Κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφασή της και να συμπεριλάβει στην ρύθμιση όλο το Νομό Αρκαδίας , γιατί σε βάρος του αυτήν την στιγμή υπάρχει κατάφωρη αδικία.

Κάθε πίεση προς αυτήν την κατεύθυνση είναι καλοδεχούμενη από όπου και αν προέρχεται. Άλλωστε «η ισχύς εν τη ενώσει».

Δεν γίνεται όμως, να απαξιώνονται και να μην λαμβάνονται υπόψη παρεμβάσεις που έχουν γίνει αναφορικά με θέματα της ΔΕΗ από την Περιφερειακή αρχή στο σύνολό της αλλά και από εμένα προσωπικά.

Άλλωστε κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός πως είμαι από τους λίγους που στήριξα εξ αρχής και παρευρέθηκα σε κάθε κινητοποίηση και διαμαρτυρία (είτε στη Μεγαλόπολη, είτε στην Αθήνα) για την μη πώληση μονάδων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης, όπως άλλωστε κάνω και σε κάθε θέμα που ανακύπτει και αφορά στην Αρκαδία μας.

Από την πρώτη στιγμή για παράδειγμα αντέδρασα και για το κλείσιμο των μονάδων στρατού στην Τρίπολη και αυτό θα κάνω και πάλι, μετά τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από αυτό το θέμα.

Η Αρκαδία και η στήριξη των κατοίκων της σε κάθε ζήτημα που τους απασχολεί είναι προτεραιότητα για μένα και όσο βρίσκομαι στην θέση στην οποία με έταξαν οι συμπατριώτες μου , θα υπερασπίζομαι κάθε δίκαιο αίτημά τους.

Για μία ακόμα φορά καλώ την Κυβέρνηση να δει το θέμα της ελάφρυνσης των κατοίκων της Αρκαδίας, όσον αφορά τους λογαριασμούς της ΔΕΗ από άλλη οπτική και να άρει την εξόφθαλμη αδικία εις βάρος των συντοπιτών μας.

Μην παραβλέπουμε όμως πως εμείς αυτό που μπορούμε από τη θεσμική θέση που κατέχουμε είναι να πιέζουμε μόνο, αλλά τις αποφάσεις λαμβάνει η Κυβέρνηση και η Βουλή.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Αρκαδίας
Βαγγέλης Γιαννακούρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου