Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018

Βόμβα 90 (μεγα)τόνων στην Μεγαλόπολη!!!

της Γεωργίας Δημητρακοπούλου

Ήρθε στα χέρια μας ένα έγγραφο φωτιά 
που αφορά 
την Μεγαλόπολη και τον ΧΥΤΕΑ
16 - 1 - 2018  έφτασε  στο ΛΚΜεγαλόπολης 
με τον χαρακτήρα κατεπείγον
έγγραφο από εταιρία  στην Πάτρα 
που ζητά  να δρομολογηθεί  
στην  ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη  
η μεταφορά 90.000 τόνων 
Επικινδύνων  Αποβλήτων αμιάντου!!!!

Γράφει χαρακτηριστικά:
"κατόπιν αυτού και με δεδομένο ότι λειτουργεί ο ΧΥΤΕΑ του ΛΚΜεγαλόπολης,
σύμφωνα με το ΄'έγγραφο Περιφέρειας Δ. Ελλάδας, απευθυνόμαστε σε εσάς
να μας γνωρίσετε συνοπτικά την δρομολόγηση των περαιτέρω

 ενεργειών μας.....
αναφορικά με την μεταφορά 90.000 τόνων αμιαντούχων αποβλήτων , 

στο ΧΥΤΕΑ Μεγαλόπολης"

Να τονίσουμε ότι ο ΧΥΤΕΑ Μεγαλόπολης:
---θεωρείται για την Μεγαλόπολη(πολίτες και Δήμο) ότι δεν έχει αδειοδοτηθεί
---αναφέρεται στο έγγραφο φωτιά ως αδειοδοτημένος
--- η ΔΙ.ΠΕ.ΧΩ.Σ  της Περιφέρειας Δ. Ελλάδας με επίσημο έγγραφο της,
      ενημερώνει  την εν λόγω εταιρία να αποταθεί για τους 90.000 τόνους αποβλήτων
      στον "πλησιέστερο ΧΥΤΕΑ αυτόν της Μεγαλόπολης"


Καλούμε  ΤΩΡΑ:
--- τον Πρόεδρο ΔΣ Μεγαλόπολης να συγκαλέσει  Δημοτικό Συμβούλιο
      για την βόμβα που έσκασε  με το συγκεκριμένο έγγραφο
--- τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης να ζητήσει εξηγήσεις και επίσημη ενημέρωση
      από Περιφέρεια Δ. Ελλάδας και ΔΕΗ ΑΕ για τα περί
      " αδειοδοτημένου ΧΥΤΕΑ στη Μεγαλόπολη"
--- τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης να ενημερώσει υπεύθυνα και επίσημα
     τους δημότες  για την νέα αυτή δραματική εξέλιξη στο θέμα ΧΥΤΕΑ
---- τους φορείς και τους πολίτες να γρηγορήσουν
       ώστε αυτήν την φορά  να μην μας πιάσουν στον ύπνο....
--- τους αιρετούς Αρκαδίας (Δημάρχους, βουλευτές και Περιφέρεια)
      να "κηρύξουν σύσσωμοι τον πόλεμο"  γιαυτό το έγκλημα
      που συνεχίζει να μεθοδεύεται συστηματικά....

Αυτά εν αναμονή  εξελίξεων.....
15 σχόλια:

 1. Στην σελίδα σας έχετε αναφέρει αρκετές φορές ότι ο χυτεα του ορυχείου είναι κανονικά αδειοδοτημένος εδώ και πολλά χρόνια . Αυτό έχει απαντηθεί από υπουργεία και ΔΕΗ πολλές φορές , μάλιστα θυμάμαι πολύ καλά ότι έχω δει σχετικά έγραφα εδώ .Επίσης αυτό αναφέρεται και στα επίσημα έγγραφα για την απόφαση για τα επικίνδυνα απόβλητα .
  Επίσης είναι ευρέως γνωστό ότι ο χυτεα στο ορυχείο έχει άδεια μόνο για αμίαντο που θα προέρχεται από την ΔΕΗ και από κτίρια του Δήμου .
  Γιατί λοιπόν έχετε ερωτήματα και γιατί απορείτε; Εκεί στην Μεγσλοπολη σήμερα ανακαλύψατε την Αμερική;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ, ή
   σαφώς και είναι γνωστό της πάσι ότι ο ΧΔΒΑ και όχι ΧΥΤΕΑ Μεγαλόπολης
   είναι αδειοδοτημένος με την ΑΕΠΟ 5-7-2011
   Καθόσον γνωρίζουμε (μέχρι σήμερα) ο ΧΥΤΕΑ Μεγαλόπολης που προτάθηκε μέσω του ΕΣΔΕΑ 2016 δεν έχει αδειοδοτηθεί και εξοστρακίζεται πανταχόθεν τους τελευταίους μήνες....
   Οπότε το ανακάτεμα ΧΔΒΑ και ΧΥΤΕΑ είναι επιεικώς ανεπίτρεπτο!
   εκτός και αν εσείς γνωρίζετε κάτι παραπάνω....

   Διαγραφή
  2. ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟΣ δεν είναι ούτε ο ΧΔΒΑ ούτε ο ΧΥΤΕΑ. Η ΑΕΠΟ της 5-7-2011 είναι Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για μια υπό σχεδιασμό εγκατάσταση, η οποία, εάν ποτέ κατασκευαστεί, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ μετά λάβει ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, την οποία η ΔΕΗ ΔΕ ΕΧΕΙ.
   Αντίστοιχα, ο ΕΣΔΕΑ προβλέπει ότι στη Μεγαλόπολης ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΥΤΕΑ, ωστόσο, ούτε σε αυτή την περίπτωση έχει εκδοθεί ΑΔΕΙΑ λειτουργίας.
   Άρα, "ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟI" θα ήταν ο ΧΔΒΑ και ο ΧΥΤΕΑ εάν είχαν ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ.
   Ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση ΠΙΘΑΝΌΤΑΤΑ, η εν λόγω εταιρεία ζητά να διαθέσει τον αμίαντό της στο Χώρο προσωρινής απόθεσης αμιαντοτσιμέντου έκτασης 5.043 m2, που βρίσκεται πλησίον του ΑΗΣ Α Μεγαλόπολης, όπως προβλέπεται σε Απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος (ΑΔΑ: ΩΒΦΑ4653Π8-ΤΜΧ)...

   Διαγραφή
  3. Ωραία ας τα βάλουμε επακριβώς, ως ισχύουν μέχρι σήμερα:
   Ο ΧΔΒΑ διαθέτει ΑΕΠΟ (δηλ περιβαλλοντική έγκριση)
   Ο ΧΔΒΑ δεν διαθέτει άδεια κατασκευής και λειτουργίας (μπορεί να τις αποκτήσει όμως,αφού διαθέτει ΑΕΠΟ εν ισχύ)

   ο ΧΥΤΕΑ δεν διαθέτει ΑΕΠΟ, άρα επυδενί δεν μπορεί να προχωρήσει σε άδεια κατασκευής και λειτουργίας, έως ότου αποκτήσει ΑΕΠΟ ( επ'ουδενί δεν πρέπει να συμβεί κάτι τέτοιο!!!)

   Όσον αφορά για τον χώρο προσωρινής αποθήκευσης αποβλήτων αμιάντου ορίζεται σαφώς:
   α)αφορά όσα προέρχονται από την καθαίρεση των εγκαταστάσεων Μονάδων Ι και ΙΙ
   β)Η μέγιστη αποθηκευμένη ποσότητα δεν θα ξεπερνά τους 6.000 τόνους
   γ)Το μέγιστο χρονικό διάστημα της αποθήκευσης 1 έτος από την ημερομηνία αποθήκευσης

   Συνεπώς...
   δεν τίθεται θέμα για το χώρο που αναφέρατε
   άρα
   που θέλουν να βάλουν 90.000 τόνους μόνιμα;;;;

   Διαγραφή
  4. Συμφωνώ πλέον με όσα διευκρινίζετε (σχετικά με τη μη ύπαρξη - έως σήμερα - αδειών λειτουργίας των εν λόγω χώρων). Ανησυχώ και αναρωτιέμαι μαζί σας, για ποιό χώρο μιλούν εν τέλει...

   Διαγραφή
 2. Υπάρχει αδειοδότημένος ΧΔΒΑ κανονικά και με τον νόμο στα ορυχεία Μεγαλόπολης. Μάλιστα όπως αναφέρει και προηγούμενος σχολιαστής εκεί μπορούν να μπούν μόνο αμίαντος και μόνο από την ΔΕΗ Μεγαλόπολης και κτίρια του Δήμου. Η υπηρεσία της περιφέρειας δυτικής ελλάδας που ενημέρωσε την εταιρία ότι μπορεί να φέρει τον αμίασντο στην Μεγαλόπολη , η κάτι επιπλέον ξέρει η έχει κάνει μεγάλο λάθος.
  Καλό θα είναι να ζητηθούν διευκρινίσεις.
  Δεν είναι όμως βόμβα δεν είναι κάτι που όπως γράφετε δεν το γνωρίζετε. Επίσης εσείς αναφέρετε στο άρθρο ότι ο ΧΔΒΑ δεν είναι αδειοδοτημένος , ενώ παλιότερα έχετε δημοσιεύσει αρκετά έγγραφα που δείχνουν ότ είναι.
  Μάλιστα για να συμπληρώσω προηγούμενα σχόλια , ακριβώς επειδή είναι αδειδοτημένος , γι αυτό έχει συμπεριληφθεί και στα σχέδια για τα ΧΥΤΕΑ και υπάρχει μάλιστα στις σχετικές αποφάσεςι ( που πάλι έχετε δημοσιεύσει) η αναφορά της λέξης της Μεγαλόπολης. Το σχέδιο του ΕΣΔΕΑ που έγινε ΚΥΑ, αναφέρει μάλιστα αναλυτικά τι ακριβώς άδεια έχει ο ΧΔΒΑ στο ορυχείο και τι υλικά δέχεται, μην λέμε ξαφνικά οτι δεν το ξέραμε η δεν το είχαμε δει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δώσε λίγη περισσότερη προσοχή με τις λέξη "αδειοδοτημένος" αγαπητέ/ή: "'Αδεια" εκδίδεται από δημόσια αρχή, προκειμένου ο ενδιαφερόμενος να μπορεί να κάνει μια δραστηριότητα, σύμφωνη με το Νόμο.
   Η "άδεια" που απαιτείται για τη λειτουργία του ΧΔΒΑ ή/και του ΧΥΤΕΑ εκδίδεται από Δημόσια Αρχή, που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ο Υπουργός.
   Στην επίμαχη δε ΚΥΑ ΕΠΟ του ΧΔΒΑ αναφέρεται ΡΗΤΩΣ ότι απαιτούνται άδειες για την κατασκευή και λειτουργία του εν λόγω χώρου, οι οποίες ωστόσο ΔΕΝ έχουν εκδοθεί.
   Εάν έχεις αντίθετη άποψη, ανέφερε πού μπορούμε να τις βρούμε...

   Διαγραφή
 3. ΑΝΕΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ ΣΑΝ ΘΕΜΑ.ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΓΙΑΤΙ?ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΑΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΛΕΙΠΟΥΝ.ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ?

  http://orthologika.blogspot.gr/2018/01/blog-post_25.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αυτοί προσπαθούν να τα κρύψουν κι εσύ πας και τους τα εμφανίζεις όλα.Μα που στο διάολο πας και τα βρίσκεις έχουν αγανακτήσει, μια το φεκ μια αυτό με τους 90.000 τόνους θα σου κόψουν όχι το ρεύμα αλλά και το ίντερνετ στο τέλος.Οι άνθρωποι προσπαθούν με ζήλο να κάνουν σαν καλοί υπάλληλοι τα αφεντικά τους χαρούμενα κι εσύ όλο πας και τους το χαλάς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Απαντήσεις
  1. OI κύριοι της Αποκεντρωμένης αλλά και της ΕΘΝΙΚΗΣ που είναι πλέον οι ιδιοκτήτες της ΑΜΙΑΝΤΙΤ , ξέρουν πολύ καλά, πως από την ώρα που απορρίφθηκε από το ΣτΕ, το αίτημα της ΕΘΝΙΚΗΣ που επιχειρούσε να αδρανοποιήσει μια απόφαση του προηγούμενου ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΥ, που τώρα είναι πλέον ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να τηρήσουν και όχι να συσκέπτονται για το πως θα τρυπώσουν τον ΑΜΙΑΝΤΟ όπου τους βολέψει......όσο πιο κοντά και με όσο λιγότερα έξοδα.

   Διαγραφή
  2. Κυρια Παπαδοπουλου σας ευχαριστουμε που μας ενημερωνετε για την πολη μας.Μαακαρι να ασχολιοντουσαν και καποια τοπικα μας μεσα με τα πραγματικα προβληματα.Οπως θα εχετε καταλαβει δεν ανεβαζουν καν τα θεματα που ανεβαζετε εσεις γαι την πολη μας που δεν ειστε και τοπικο μεσο ενημερωσης .Φανταστειτε τι διαπλοκη ζουμε σε αυτην την πολη για να τα κανουνε γαργαρα.Ειναι θλιβερο να αγαπατε την πολη μας εμπρακτα περισσοτερο απο αυτους εδω.Ειδικα αυτο το θεμα το κανανε γαργαρα με τους 90000 τονους.Αλλα συντομα θα ερθει κι η ωρα τους.

   Διαγραφή
 6. Μην είσαι άδικος. Το θέμα του αμιάντου το έβγαλε ο ΜΕΓΑΛΌΠΟΛΗ FM. Η Παπαδόπουλου από εκεί το πήρε και Φυσικά συνέχισε και έκανε ρεπορτάζ... Για τα υπόλοιπα ΜΜΕ της Μεγαλόπολης θα συμφωνήσω μαζί σου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γιαυτό αγαπητέ μου φίλε λέω ''κάποια΄΄ κι όχι ολα φυσικα.Μην ξεχναμε πως αν δεν ηταν αυτο το blog δεν θα ξεραμε τιποτα για το φεκ χυτεα.

   Διαγραφή
  2. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΠΗΡΑ ΑΠΟ ΤΟ MEGALOPOLI FM ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ, ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΑΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΦΩΝΗ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΚΥΡΙΩΣ ΘΕΜΑΤΑ, ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ !!!

   Διαγραφή