Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

ΣΓΜ ΚΑΛΛΙΣΤΩ: Εκδρομή σε Μουσείο Ηρακλειδών – Θέατρο Βέμπο (Κυριακή 21 Γενάρη)

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018
( Μουσείο Ηρακλειδών – Θέατρο Βέμπο )


Διαδρομή :
Ώρα 08:00 συγκέντρωση στην Εθνική Τράπεζα Μεγαλόπολης επιβίβαση, αναχώρηση και ύστερα από δυο ώρες περίπου διαδρομής και περνώντας περιφερειακά από Τρίπολη – Κόρινθο – Μέγαρα θα έχουμε στάση επί της εθνικής οδού για καφέ. Αναχώρηση για την Αθήνα.

ü Άφιξη στην περιοχή του Θησείου για την πρώτη μας επίσκεψη στο Μουσείο Ηρακλειδών που θα γίνει με επίσημο ξεναγό του μουσείου. Το Μουσείο Ηρακλειδών υπηρετεί από το 2004 την τέχνη, την παιδεία και τον πολιτισμό. Όραμά του είναι να προσφέρει στους νέους την πνευματική και ψυχική καλλιέργεια, που θα τους καταστήσει ικανούς να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες απαιτήσεις της σημερινής αλλά και της αυριανής εποχής. Εμπνευστές και ιδρυτές του μουσείου είναι ο Παύλος και η Άννα-Μπελίντα Φυρού.

ü Μετά την ξενάγηση ελεύθερος χρόνος για να περπατήσουμε στη σκιά του ιερού βράχου της Ακρόπολης, ίσως την αρχαιότερη συνοικία της Ευρώπης την Πλάκα. Η Πλάκα σφύζει από ζωή, καθώς τη μέρα γεμίζουν οι πολυάριθμες ταβέρνες της, τα πολύχρωμα καταστήματά της και τα αξιοθέατά της. Στα πλακόστρωτα δρομάκια, στα ασβεστωμένα σκαλάκια και στα στενά σοκάκια της περπατούν, κάθε χρόνο, εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον κόσμο. Εκεί θα έχουμε και το μεσημεριανό μας φαγητό.

ü Το απόγευμα θα καταλήξουμε στο Θέατρο Βέμπο να παρακολουθήσουμε την παράσταση Αλέξης Ζορμπάς του Νίκου Καζαντζάκη σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή. Η αγάπη και το πάθος για τη ζωή της παρορμητικής φυσιογνωμίας του Αλέξη Ζορμπά μιλάει κατευθείαν στην καρδιά του θεατή και του μεταφέρει τα πανανθρώπινα νοήματα της αληθινής ψυχής που δεν γνωρίζει σύνορα. Η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη που ταξίδεψε τη χώρα μας στα πέρατα του κόσμου πρωταγωνιστεί στην παράσταση και προκαλεί μοναδικά συναισθήματα συγκίνησης και ψυχικής ανάτασης για μια Ελλάδα που είναι ακόμα ζωντανή.

Μετά το τέλος της παράστασης αναχώρηση και με ενδιάμεση στάση άφιξη στη Μεγαλόπολη.

Τιμή συμμετοχής : 35 €.
Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται τα εξής :
ü Μεταφορά με λεωφορείο σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής.
ü Εισιτήριο εισόδου για το μουσείο με ξεναγό.
ü Εισιτήριο εισόδου για την θεατρική παράσταση.

Ø Για την έγκυρη εγγραφή στην εκδρομή πρέπει να δοθεί προκαταβολή 20 € και η εξόφληση 2 ημέρες πριν την αναχώρηση.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας
Καλό ταξίδι και καλή διασκέδαση

6 σχόλια:

  1. Καλή χρονιά σε όλους. Με όλον τον σεβασμό, παρατηρώ ότι και τη νέα χρονιά η "Καλλιστώ", συνεχίζει στον ίδιο (λανθασμένο) δρόμο με το 2017. Πάλι εκδρομούλες εκτός Μεγαλόπολης, γλέντια και εκδηλώσεις που δεν βοηθούν στην τοπική οικονομία ή δεν κάνουν τίποτα για την περιοχή. Και μην μου πείτε ότι η ημερίδα για τη οδική ασφάλεια είναι τόσο σπουδαία που να πούμε Μπράβο, κάτι έκαναν; Μοιάζουν οι κυρίες να είναι εκτός τόπου και χρόνου, λυπάμαι που το λέω. Παρακολουθώ τη δράση τους από τότε που δημιουργήθηκαν και βλέπω ότι πολύ λίγα ουσιαστικά προσφέρουν στην πόλη μας. Προβληματίζομαι πολύ, γιατί η γυναίκα μου θέλει να γραφτεί στον Σύλλογο αλλά εμένα κάτι δεν μου κάθεται καλά. Θα ήθελα να κάνουν πράγματα για την πόλη, όχι εκδρομές αλλού και μόνον γλέντια. Ακόμα και η εκδήλωση που μάζεψαν τρόφιμα τώρα τις γιορτές, ήταν πολύ κατώτερη σε ποιότητα και επιτυχία από την περσινή. Και βγάλαν ανακοίνωση ότι ήταν πετυχημένη. Πέρασα από κει και άλλα είδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι επειδή εσένα, "κάτι δε σου κάθεται καλά", πρέπει η γυναίκα σου να πάρει την άδειά σου; Εφόσον πράγματι είναι έτσι τα πράγματα, τότε, ναι, καλώς κάνεις την κριτική σου για τη δράση του Συλλόγου Γυναικών Μεγαλόπολης, η οποία ΔΕΝ είναι αυτή που πρέπει.
    Και δεν είναι αυτή που πρέπει, όσο υπάρχουν ακόμα γυναίκες που είναι ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΜΕΝΕΣ...
    Από έναν τέτοιο σύλλογο θα περίμενε κανείς, και κυρίως οι γυναίκες, να προάγει τα δικαιώματα των γυναικών, προκειμένου να αποκτήσουν πραγματική ισότητα μέσα στην κοινωνία.
    Δεν είναι εύκολη η αποστολή ενός τέτοιου συλλόγου και είναι κατανοητό ότι τα μέλη τους δεν έχουν βρεί ακόμα το βηματισμό τους. Για να το επιτύχουν, πρέπει να αναρωτηθούν ποιά είναι πράγματι η αναγκαιότητα για τη σύστασή του. Εάν μπορέσουν να βρούν αυτήν την απάντηση, τότε θα βελτιώσουν τη δράση του, που θα απευθύνεται ΚΥΡΙΩΣ και όχι απαραίτητα αποκλειστικά, σε ό,τι αφορά το γυναικείο φύλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά εσύ άλλα διαβάζει και άλλα καταλαβαίνεις. Έγραψα εγώ ότι δεν επιτρέπω στη γυναίκα μου να γραφτεί στον συγκεκριμένο Σύλλογο; Το συζητήσαμε, ξέρεις τι σημαίνει η λέξη έτσι; και της είπα τη γνώμη μου. Αυτό για σένα σημαίνει "χειραγώγηση"; Τότε χρειάζεσαι Λεξικό, λυπάμαι. Το ότι ο Σύλλογος αυτός έχει κολλήσει σε εκδρομούλες, ανούσιες γιορτούλες και καφεδάκια εκτός Μεγαλόπολης είναι ψέμα ή "χειραγώγηση"; Αλλά με κάτι τέτοια δεν πρόκειται να πάμε ποτέ μπροστά. Και γιατί αρπάχτηκες εσύ; Κάνεις τον συνήγορο της "Καλλιστώ"; Ο κόσμος βλέπει τι κάνουν και δεν τις παίρνει στα σοβαρά. Αυτή είναι η αλήθεια. δεν μπορούν - και απ' ο,τι φαίνεται δεν θέλουν κιόλας - να κάνουν τη διαφορά. Κρίμα, έ;

      Διαγραφή
  3. Καλή χρονιά και χρόνια πολλά, πατριώτες! Ειρήνη υμίν, μην μαλώνετε! Η "Καλλιστώ" και όλα τα Σωματεία της περιοχής μας ζουν στον δικό τους μικρόκοσμο των μελών τους και δεν έχουν καταλάβει τίποτα από όσα γίνονται γύρω τους και όσα πρόκειται να συμβούν. Λυπηρό αυτό, θα μου πείτε, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Δεν τους νοιάζει για τα χάλια της Μεγαλόπολης, για τα χωριά που ούτε ένα στολίδι δεν έβαλε ο κ. Δήμαρχος για να νιώσουν και τα λιγοστά γεροντάκια ότι ήρθαν οι γιορτές. δε δίνουν μία για τα πραγματικά προβλήματα γι' αυτό και ο βίος τους θα είναι βραχύς. Καμία ιστορία δεν θα γράψουν, γιατί δεν δίνουν όραμα και προοπτική, δεν ξέρουν από αυτά. Μιλάω για την πλειονότητα των τοπικών και άλλων Συλλόγων. Κάποιοι και κάποιες ψυχές, τους χρησιμοποιούν δε, ως εφαλτήριο για κάτι παραπάνω: την εκλογή τους ως Δημοτικοί ή περιφερειακοί Σύμβουλοι. Αποτυχημένοι στα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων, θέλουν να μεταφέρουν την ανικανότητά τους και παραπέρα οι ψευτοσωτήρες. Τσακίστε τους ή μάλλον μαυρίστε τους, για να τους κοπεί η φόρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ε, ρε γλέντια! Καλά, νομίζετε όλοι εσείς ότι Σύλλογοι τύπου "Καλλιστώ", τρια λαρά τρια λαρό, θα σώσουν τον κόσμο; Που ζείτε; Τι πίνετε; Σας πειράζει ακόμα και το νερό της πόλης μας; Ας μας πει κάποια από τις κυρίες αυτές, τι το σπουδαίο έχουν κάνει για τη Μεγαλόπολη, να τις χειροκροτήσουμε. Η απάντηση είναι εμφανής: ΤΙΠΟΤΑ το σημαντικό. Αναλίσκονται σε εφήμερες εκδηλωσούλες, λες και τους έχουν τελειώσει οι ιδέες. Καλά, εντάξει, ας πούμε ότι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου δεν έχουν όραμα και απλά κάνουν τη θητεία τους σαν να κάνουν σκοπιά. Τα άλλα απλά μέλη, γιατί δεν κάνουν προτάσεις; Γιατί δεν βάζουν το Δ.Σ. στη θέση του; Γιατί δεν το ωθούν σε δημιουργική παρουσία στα δρώμενα της πόλης. Ε, η απάντηση είναι κι εδώ απλή: δεν θέλουν τίποτα ν' αλλάξει. Γι' αυτό όλοι οι Σύλλογοι σταδιακά εκφυλίζονται και κάποια στιγμή κατεβάζουν ρολά. Τα γράφω αυτά με πολύ Αγάπη και αν θέλουν οι κυρίες της Καλλιστώ ας τα σκεφτούν. Η Γραμματέας τους η κ. Ελένη Μαντζιώρη είναι πολύ δραστήρια, ευγενική και ευφυής άνθρωπος, ας πάρει πρωτοβουλίες και ας βγει μπροστά. Το ίδιο σοβαρή και αξιοπρεπής είναι και η κ. Γκέκα, Ταμίας νομίζω του Συλλόγου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλαματιανό Καρναβάλι 2018 | Αρχίζουν οι εκδηλώσεις!
    Και εδώ με παράδοση τόσο χρόνων κάτι πρόσειρο την τελευταία στιγμή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή