Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Παναγιώτης Λαμπρόπουλος: "η Δημοτική Αρχή Μεγαλόπολης χωρίς ντροπή και στράτα ψηφίζει ΥΠΕΡ της Προγραμματικής Σύμβασης για τα σκουπίδια!!"

Η ανοιχτή γραμμή Δημοτικής Αρχής – Περιφέρειας 
και Κυβέρνησης έφερε την ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

Παρά το καθολικό αίτημα των κατοίκων και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης ΚΑΤΑ της Σύμβασης Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για την παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην ΤΕΡΝΑ, ο Δήμος Μεγαλόπολης ψήφισε ΥΠΕΡ στη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου (12-9-2017).

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ παρίστανε ότι είναι αντίθετος με τη ΣΔΙΤ το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης πήρε την παρακάτω ομόφωνη απόφαση με αριθμό 396/2014 η οποία αναφέρει:

· Διακηρύττει την εναντίωσή του στην πραγμάτωση του έργου ¨Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ¨, σύμφωνα με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και τη σχετική από την 9/7/2014 Απόφαση του ΥΠΕΚΑ, η οποία την ενέκρινε, καθόσον τείνει σε ανεπίτρεπτη και μη νόμιμη ρύπανση του περιβάλλοντος σε περιοχές, όπως η Μεγαλόπολη και η Παλαιόχουνη, οι οποίες είναι ήδη αποδεδειγμένα βεβαρημένες με ρύπανση, από τη λειτουργία του εργοστασίου της ΔΕΗ, καθώς και σε υπέρμετρη και πολυετή οικονομική επιβάρυνση των πολιτών.
· Διακηρύττει την εναντίωσή του για την εναπόθεση των τύπου κόμποστ (CLO) στα λιγνιτωρυχεία της Μεγαλόπολης.
Τότε όλοι υπερθεμάτιζαν κατά της ΣΔΙΤ.

Τώρα που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ολοκληρώνει τη βρώμικη δουλειά, μαζί με τον κ. Τατούλη, η Δημοτική Αρχή Μεγαλόπολης χωρίς ντροπή και στράτα ψηφίζει ΥΠΕΡ της Προγραμματικής Σύμβασης που θα φέρει τα σκουπίδια όλης της Πελοποννήσου στη Μεγαλόπολη (Παλαιόχουνη), ανοίγει το δρόμο στη καρκινογόνο καύση κι από πάνω θα πληρώνουμε και πολλαπλάσια ανταποδοτικά τέλη.

Εμένα δε με εξέπληξε αυτή η εξέλιξη γιατί ξέρω με ποιους έχω να κάνω
Πιστεύω κι ελπίζω να διέλυσε τις αυταπάτες σε καλοπροαίρετους ανθρώπους που έλεγαν ότι πρέπει να γίνεται κάτω από την ομπρέλα του Δήμου η οργάνωση της δράσης των κατοίκων για τα πολύ σοβαρά προβλήματα της περιοχής που έχουν να κάνουν με το ξεπούλημα του Ενεργειακού Κέντρου και τη μετατροπή της Μεγαλόπολης σε χώρο υποδοχής κάθε είδους αποβλήτων ακόμη κι επικίνδυνων.

Είναι επιτακτική ανάγκη, τα λαϊκά στρώματα της Μεγαλόπολης, να ξεπεράσουμε εμπόδια κι αυταπάτες και να οργανώσουμε τη πάλη μας για τα ζωτικά προβλήματα του τόπου μας:
· Να μην ξεπουληθεί το Ενεργειακό Κέντρο Μεγαλόπολης (είναι σε άμεση απειλή να πουληθούν πακέτο ορυχεία και μονάδες).
· Να μη γίνει η Μεγαλόπολη ο σκουπιδότοπος της νότιας Ελλάδας.
· Όχι στη ΣΔΙΤ και στο εργοστάσιο της Παλαιόχουνης.
· Όχι Χώρος Υγειονομικής Ταφής Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΧΥΤΕΑ) και Χώρος Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων (ΧΔΒΑ) στα ορυχεία.

Παναγιώτης Λαμπρόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Μεγαλόπολης

1 σχόλιο:

  1. Τάκης Γεωργόπουλος Δήμητρα Φουρνιώτη (αναρτήθηκε στην σελίδα μας στο fb)
    Κανεις δεν θελει να γινει τιποτα σε αυτην την ρημαδα την πολη. Που θα βρουν δουλειες τα νεα παιδια δεν ενδιαφερει κανεναν .χωριο γεροντων καταντησαμε .εχουμε βεβαια την δεη με τα οχταμηνα των 700 ευρω και ειμαστε μια χαρα .για ξυπνατε λιγο μερικοι που εχετε πιασει καρεκλες εδω και δεκαετιες και φερτε καμια θεση εργασιας στην πολη μας και αφηστε τις επικρισεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή