Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Τσιγγάνοι έκλεβαν μπαταρίες και πετρέλαιο από φορτηγά σε Μεσσηνία και Μεγαλόπολη

Συνολικά 9 περιπτώσεις κλοπών μπαταριών και πετρελαίου από φορτηγά σε αμαξοστάσια δήμων της Μεσσηνίας και ιδιωτών, μεταξύ αυτών και μία στη Μεγαλόπολη, εξιχνίασε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.


Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει η ταυτότητα του ενός από τους δράστες, ενός 35χρονου Ελληνα τσιγγάνου από την Ασπροπουλιά, ο οποίος έχει διαπράξει άπειρες κλοπές και έχει καταδικαστεί και φυλακιστεί πολλές φορές. Οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ωστόσο ότι οι δράστες των κλοπών, που έγιναν φέτος από τις 9 Ιουλίου έως και τις 6 Αυγούστου, ήταν τουλάχιστον τρεις, ενώ η αξία των μπαταριών και του πετρελαίου που έκλεψαν φαίνεται ότι ξεπερνά τα 10.000 ευρώ.

Οι κλέφτες χτυπούσαν κυρίως τη νύχτα και προτιμούσαν τις μπαταρίες μεγάλων φορτηγών και χωματουργικών μηχανημάτων, που είναι μεγάλες και ακριβές. Στον 35χρονο τσιγγάνο η Ασφάλεια φέρεται ότι έφτασε μέσα από την αξιοποίηση οπτικού υλικού από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι για τη μεταφορά των κλοπιμαίων χρησιμοποιούσαν δύο συγκεκριμένα αυτοκίνητα τα οποία συνδέουν τον κατηγορούμενο με τις επίδικες περιπτώσεις. Σε βάρος του σχηματίστηκε ήδη δικογραφία για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει και τους άγνωστους συνεργούς του.



ΟΙ ΚΛΟΠΕΣ

- Στις 9 Ιουλίου έκλεψαν από εργοτάξιο στους Κωνσταντίνους του Δήμου Οιχαλίας 8 μπαταρίες από φορτηγά και 80 λίτρα πετρέλαιο, αξίας 1.500 ευρώ.

- Στις 14 του ίδιου μήνα χτύπησαν στο αμαξοστάσιο του Δήμου Δυτικής Μάνης, στις Ρίκλες Νεοχωρίου, απ' όπου έκλεψαν 10 μπαταρίες αξίας 4.000 ευρώ.

- Στις 19 Ιουλίου μετέφεραν τη δράση τους στη Μεγαλόπολη, όπου από χώρο εταιρείας αφαίρεσαν από τα φορτηγά 15 μπαταρίες.
- Στις 24 Ιουλίου χτύπησαν σε επιχείρηση σκυροδέματος στα Τσουκαλέικα, απ' όπου έκλεψαν από φορτηγά και μηχανήματα 11 μπαταρίες αξίας 1.800 ευρώ.

- Το ίδιο βράδυ έκλεψαν 6 μπαταρίες από φορτηγά και έναν φορτωτή από εταιρεία μεταφορών στο Κορυφάσιο.

- Στις 26 Ιουλίου, από το αμαξοστάσιο του Δήμου Οιχαλίας έκλεψαν 2 μπαταρίες, αξίας 400 ευρώ.

- Στις 29 του ίδιου μήνα στο αμαξοστάσιο του Δήμου Τριφυλίας στους Γαργαλιάνους έκλεψαν από φορτηγά 10 μπαταρίες αξίας 1.500 ευρώ.

- Στις 30 Ιουλίου από εργοτάξιο εταιρείας στη Γιάλοβα έκλεψαν από τα φορτηγά 7 μπαταρίες, μια εργαλειοθήκη και έναν τροχό κοπής.

- Η ένατη κλοπή εκτιμάται ότι έγινε μεταξύ 10 Ιουλίου και 6 Αυγούστου σε περιφραγμένο ιδιόκτητο χώρο, κοντά στην Κεντρική Αγορά της Καλαμάτας, απ' όπου έκλεψαν από τα φορτηγά 4 μπαταρίες και 130 λίτρα πετρέλαιο αξίας 1.150 ευρώ.



Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ώστε να ασκήσει ποινική δίωξη. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας για την ταυτοποίηση των συνεργών του 35χρονου και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους στη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου