Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Παράξενα πράγματα....Ο βουλευτής ρωτά για ΧΥΤΕΑ Μεγαλόπολης και ο υπουργός απαντά για ΧΔΒΑ!!



Η υπόθεση ΧΥΤΕΑ Μεγαλόπολης γίνεται ολοένα και πιο παράξενη....
Ο βουλευτής Νικολόπουλος ρωτά για ΧΥΤΕΑ Μεγαλόπολης

και ο υπουργός Φάμελλος απαντά για ΧΔΒΑ Μεγαλόπολης!!!
παράξενα πράγματα;;;

όχι απλά οι διοικούντες προσπαθούν να πατήσουν στον παλιό εγκεκριμένο ΧΔΒΑ
για να φτάσουν στον νεοσύστατο  επικίνδυνο ΧΥΤΕΑ.......

--------------------------------------------------------------

- Στις 4 Απριλίου 2017 η Επιτροπή Κατοίκων Μεγαλόπολης εκδίδει ένα Δελτίου Τύπου (Δ.Τ.), μετά τη συνάντηση που είχε γίνει την προηγούμενη ημέρα, σχετικά με την υπόθεση του ΧΥΤΕΑ.

- Το συγκεκριμένο Δ.Τ. εστάλη από την κα Μαρία Χριστοδημητροπούλου στο Βουλευτή Ν. Αχαϊας κ. Ν. Νικολόπουλο, προς ενημέρωση και περαιτέρω λήψη ενεργειών.

- Στις 20 Απριλίου 2017 ο κ. Βουλευτής απέστειλε σχετική Αναφορά στον κ. Α. Φλαμπουράρη, Υπουργό Επικρατείας, στον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας και τον Υπουργό Εσωτερικών, με συνημμένο το συγκεκριμένο Δ.Τ., ζητώντας να λάβει απάντηση από τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

- Στις 12 Ιουλίου 2017 ο κ. Σ. Φάμελλος, Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας απέστειλε απάντηση στον κ. Νικολόπουλο, κοινοποιώντας του συνημμένα και έγγραφο του Προέδρου της Δ.Ε.Η. Α.Ε.

Το Δ.Τ., το οποίο είναι γνωστό σε όλους μας, καθώς γνωστοποιήθηκε έντυπα και ηλεκτρονικά σε όλη την πόλη και φιλοξενήθηκε και στο blog σας, μιλούσε για τον κίνδυνο της κατασκευής και λειτουργίας ΧΥΤΕΑ στη Μεγαλόπολη. Αυτό κατάλαβα, αυτό πιστεύω να εννοούσαν και οι συντάκτες του, άλλωστε αφορμή για την κινητοποίηση των συμπολιτών μας ήταν το νέο ΕΣΔΕΑ, που μιλά ξεκάθαρα για ΧΥΤΕΑ στη Μεγαλόπολη...

Ωστόσο, από την απάντηση του κ. Υπουργού, φαίνεται ότι λάθος κατάλαβα, προφανώς και όσοι διαβάσαμε το Δ.Τ.!
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Υπουργός στην πρώτη παράγραφο της απάντησής του, "...Το επισυναπτόμενο στην Αναφορά Δελτίου Τύπου αναφέρεται στο Χώρο Διάθεσης Βιομηχανικών Αποβλήτων (ΧΔΒΑ) Μεγαλόπολης ....".
Δηλαδή, ο κ. Υπουργός, απευθυνόμενος στον κ. Βουλευτή, που λογικά δε γνωρίζει λεπτομέρειες για την υπόθεση, όντας Βουλευτής άλλου Νομού, τον παραπληροφορεί, λέγοντάς του ότι ο κόσμος στη Μεγαλόπολη έχει σηκωθεί στα κάγκελα τους τελευταίους μήνες, για το ΧΔΒΑ, "για τον οποίον έχει εκδοθεί Απόφαση (ΚΥΑ) Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων...", και όχι για το σχεδιαζόμενο ΧΥΤΕΑ που προβλέπει το νέο ΕΣΔΕΑ!

Στις επόμενες παραγράφους εξακολουθεί να μιλά αποκλειστικά για το ΧΔΒΑ, αναφερόμενος σε λεπτομέρειες της σχετικής ΜΠΕ και έρχεται στηνπροτελευταία παράγραφο και αναφέρει ότι σύμφωνα με το ΕΣΔΕΑ ...εξετάζονται και περιοχές εξαντλημένων λιγνιτικών πεδίων..." για τη χωροθέτηση ΧΥΤΕΑ.
Στην τελευταία παράγραφο δε, αναφέρει ότι "...Το ΥΠΕΝ σέβεται και συμμερίζεται τις ανησυχίες των πολιτών...και διαβεβαιώνει ότι θα λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο ώστε ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ να έχουν θετικές επιπτώσεις στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον...".

Συμπέρασμα: ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός είναι χειρότερος από τους προκατόχους του, απαντά ανάλογα σε ποιόν απευθύνεται, μιλώντας σιβυλλικά... Με τέτοιους ανθρώπους πρέπει να έχουμε το νού μας...

Διαβάστε ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

2 σχόλια:

  1. XYTEA σαν όρος δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει υγειονομική ταφή επικίνδυνων αποβλήτων γιατι δεν μπορουν να ταφούν υγειονομικά. Αλλά και να μπορούσαν μεχρι να ταφούν θα υπάρχει μόλυνση. Αρα δεν ειναι σωστός σαν όρος το ΧΥΤΕΑ που λεμε τελευταία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τη μια λες "δεν υπάρχει", την άλλη "δεν είναι σωστός". Τελικά, τι από τα δύο ισχύει;

      Διαγραφή