Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Κυριακή 7 Μαΐου ΔΩΡΕΑΝ, ΑΝΟΙΧΤΟΣ, ΛΑΪΚΟΣ ημιμαραθώνιος στους αρχαιολογικούς χώρους Μυκηνών - Άργους

Ο Σύλλογος “Μαραθωνοδρόμοι - Δρομείς Αργολίδας” μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού, Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ),
και το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Μέριμνας και Αθλητισμού του Δήμου Άργους Μυκηνών συνδιοργανώνουν με, το Επιμελητήριο Αργολίδας, την Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου και την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας,  ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ.


ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 21 χλμ. με αφετηρία την Πύλη των Λεόντων - Αρχαιολογικός Χώρος Μυκηνών.
ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 5,5 χλμ Ασπίδας - Δειράδας με αφετηρία το λόφο Προφήτη Ηλία (ή λόφο Ασπίδος) στο Άργος.
ΠΑΙΔΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ 1 χλμ. με αφετηρία το Αρχαίο Θέατρο Άργους.

Οι συμμετέχοντες θα τρέξουν στα μονοπάτια των βασιλέων της αρχαίας Ελλάδας, θα απολαύσουν τις διαδρομές στον αρχαιότερο δήμο της Ευρώπης, ξεκινώντας από την Πύλη των Λεόντων, όπου είναι η αφετηρία του Ημιμαραθωνίου, τον λόφο της Ασπίδος, το Αρχαίο Θέατρο και ένα όμορφο πέρασμα από τους ανθισμένους πορτοκαλεώνες, με φόντο το κάστρο «Λάρισα».
Όμως, δεν περιοριζόμαστε εκεί, διοργανώνουμε πολλές ταυτόχρονες δράσεις ψυχαγωγίας και ανάπτυξης του αθλητικού πνεύματος των συμμετεχόντων μας, με κορύφωση την έκθεση φωτογραφίας από τον πολυβραβευμένο έλληνα φωτορεπόρτερ Βασίλη Κουτρουμάνο, το Σάββατο 6 Μαΐου 2017 & ώρα 20:00 στο Παλαιό Δημοτικό Μέγαρο του Δήμου Άργους Μυκηνών (Δαναού 3). 
Στα εγκαίνια της έκθεσης θα βραβευθεί για την προσφορά του στον αθλητισμό και τον πολιτισμό, ο κ. Κουτρουμάνος καθώς και η σημαντικότερη στην ιστορία του Μαραθωνίου δρομέας αντοχής, πανελληνιονίκης και βαλκανιονίκης, σήμερα διευθύντρια του Μουσείου μαραθωνίου δρόμου και πρέσβειρα του Ελληνικού αθλητισμού, Μαρία Πολύζου. 
Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή καθ’όλη τη διάρκεια του 12ου Αργειακού Μυκηναϊκού Δρόμου.

Όλοι οι αγώνες έχουν τερματισμό την κεντρική πλατεία Αγ. Πέτρου Άργους που ύστερα από την ανάπλαση που επιδέχτηκε μαγνητίζει τα βλέμματα όλων.
Ώρα εκκίνησης Ημιμαραθωνίου: 09:00
Ώρα εκκίνησης Αγώνα 5,5χλμ: 9:30
Ώρα εκκίνησης Παιδικού 1 χλμ. αγώνα δρόμου: 11:30 (για παιδιά ηλικίας 10-12 μαθητές Δημοτικού).
Λεωφορεία για Μυκήνες θα ξεκινούν από το χώρο λαϊκής αγοράς Άργους (πλατεία Δημοκρατίας) στις 07:00 – 07:30.
Λεωφορεία για τον αγώνα 5,5χλμ Ασπίδος- Δειράδος θα ξεκινούν από το χώρο Λαϊκής Αγοράς στις 8:00-8:30.
Οι δύο αγώνες θα έχουν ηλεκτρονική χρονομέτρηση, όριο χρόνου τερματισμού του Ημιμαραθωνίου (3 ώρες) και των 5,5 χλμ. (50 λεπτά).

Όλοι οι αγώνες είναι ΔΩΡΕΑΝ, ΛΑΪΚΟΙ, ΑΝΟΙΧΤΟΙ.

Δικαίωμα συμμετοχής στον Ημιμαραθώνιο έχουν όλοι όσοι είναι πάνω από 18 χρονών, 
στα 5,5 χλμ πάνω από 12 χρονών 
και στον παιδικό αγώνα όσοι ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία 10 έως 12 χρονών.

1 σχόλιο:

  1. Γιατί είναι δωρεάν οι αγώνες αυτοί; Δεν έχει λιλιά να δώσει ο κόσμος του Άργους; Τι το περάσαμε ρε παιδιά; Δεν το ξέρετε ότι ο "τζάμπας πέθανε";

    ΑπάντησηΔιαγραφή