Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

ΚΚΕ: 10 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια σε ιδιώτες!!! Γιατί δεν μας δίνετε τα στοιχεία;;;

Γιατί δεν δίνουν τα παραδοτέα των προγραμματικών συμβάσεων που εδώ και μήνες ζητάμε;

Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε ιδιώτες επιχειρηματίες μέσω Προγραμματικών Συμβάσεων με την Πελοπόννησο Α.Ε. για μελέτες, για τουριστική προβολή, για έργα.

Ζητήσαμε στην Οικονομική Επιτροπή, να γίνει συζήτηση για την σκοπιμότητα, ωφελιμότητα και αναγκαιότητα όλων αυτών των δράσεων και μάλιστα μέσω προγραμματικών συμβάσεων.

Για να τεκμηριώσουμε τη διασπάθιση τεράστιων κονδυλίων, ζητήσαμε και μάλιστα γραπτά, να μας δοθούν τα παραδοτέα όλων αυτών των συμβάσεων. Αρνήθηκαν με επιχείρημα το ότι δεν είναι στην αρμοδιότητά τους.

Προσφύγαμε γραπτά στην αναπτυξιακή της Περιφέρειας την Πελοπόννησο Α.Ε. ζητώντας από εκεί τα στοιχεία. Ούτε που μας απάντησαν.

Θέσαμε το ζήτημα στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (26 – 4 – 2017) , το προεδρείο δήλωσε αναρμοδιότητα, η κα. Νικολάκου μας επιτέθηκε με το γνωστό της ύφος και ο κ. Τατούλης σιώπησε.

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα αποφύγουν το πικρό ποτήριο. 
Θα δώσουν λόγο για το που πήγαν τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ μέσω των Προγραμματικών Συμβάσεων με τις αναπτυξιακές Α.Ε.

Θα συγκεντρώσουμε τα στοιχεία θα τα φέρουμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο και θα λογοδοτήσουν στο λαό. Σε κάθε περίπτωση και από τη θέση της μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στην Οικονομική Επιτροπή, θα ασκήσουμε τον εργατικό λαϊκό έλεγχο και αντιπολίτευση, ευθύνη που μας έδωσε ο λαός της Πελοποννήσου.
----------------------------------------------------------------------------------------

Απαράδεκτες Προγραμματικές Συβάσεις Συμβουλευτικής Στήριξης των Διευθύνσεων Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Πελοπόννησος Α.Ε.

Έχει ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο ευρώ το ποσό που δόθηκε από την Περιφέρεια τον τελευταίο χρόνο στην Πελοπόννησο Α.Ε. για την τεχνική στήριξη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και για την Συμβουλευτική Στήριξη Περιφερειακών Ενοτήτων.

Αλήθεια τι τεχνική ή συμβουλευτική στήριξη μπορεί να παρέχει η Πελοπόννησος Α.Ε., που δεν έχει μόνιμο και έμπειρο επιστημονικό, τεχνικό προσωπικό;

Χωρίς να θέλουμε να υποτιμήσουμε τους νέους επιστήμονες τεχνικούς που αμείβονται με 500 και 600€, τι συμβουλευτική στήριξη θα προσφέρουν στους διευθυντές ή στο παλιό και έμπειρο επιστημονικό προσωπικό της Περιφέρειας;

Τι συμβουλευτική υποστήριξη προσφέρουν για τα τσιμενταύλακα, για απαλλοτριώσεις και τη σύνταξη φακέλων;

Είναι πίσω από όλα αυτά, μόνο ο ρουσφετολογικός μηχανισμός του χιλιάρικου που στήνει ο κ. Τατούλης για τους εκατοντάδες άνεργους επιστήμονες ή και άλλες στοχεύσεις και οφέλη;

Αφού χρόνια τώρα στηρίζουν και υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ παλαιότερα και των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σήμερα, μία πολιτική που συνειδητά έχει αποψιλώσει και διαλύσει τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, προχωρούν τώρα στην ιδιωτικοποίηση του έργου αυτών των υπηρεσιών με αυτές τις περίεργες Προγραμματικές Συμβάσεις.

Καλούμε τους εργαζόμενους στην Περιφέρεια, τα σωματεία τους να πάρουν θέση, να αντιπαλέψουν αυτή την πολιτική που διαλύει τις υπηρεσίες, ιδιωτικοποιεί το αντικείμενο εργασίας τους, που στην πλάτη και στο έργο τους κάποιοι επωφελούνται και αμείβονται.

1 σχόλιο:

  1. Απάντησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου για τις Προγραμματικές Συμβάσεις με την Πελοπόννησος Α.Ε.;

    ΑπάντησηΔιαγραφή